50

Астроглавец

преди 5 години

Ясно че превеждате със запетайките, ама поне ги оправете тия мерни единици!мили, футове... дрън дрънЦял свят ползва метричната система.

49

Анонимен

преди 5 години

До 13Браво !!!Много вярно,а и се посмях от душа !

48

Анонимен

преди 5 години

До 31Много филми гледате

47

Анонимен

преди 5 години

Тук за каква математика става дума направо ми е бедна фантазията.... евала на НАСА.

46

Анонимен

преди 5 години

Стига политизирахте всяка новина бе, писна ми да чета само Путин, Бойко, Тръмп. Комрнтирайте си ги под политическите статии. Смешни ставате, с това доказвате само, че сте платени ***.

45

Анонимен

преди 5 години

А Путин какво казва по въпроса. Има ли опасност?

44

Анонимен

преди 5 години

"Какво ще стане след 160 години? Ще видим"Айде малко по-реалистично.

43

Анонимен

преди 5 години

"което го прави по-голям от Биг Бен." - и колко човека във форума са виждали Биг Бен? 10? 15? Хайде като копирате от чужди места проявете поне елементарно старание и дайте пример с нещо родно. "Той вече успя да прати и първото видео на летящият камък на НАСА." - НАСА притежават "летящ" камък? По-скоро журналяста превеждал статията си няма и представа от словоред.

42

Анонимен

преди 5 години

До Анонименняма нужда да правиш 3 километрова яма.нещото е голямо около 200 метра.Една мегатонна бомба ще го разпадне на парченца,не просто ще го отдуха.10 милиона градуса -тва е все едно си сложил хеопсовата пирамида в ядрото на слънцето.Ще се изпари много бързо.И да не се изпари размерите ще намалеят толковамного,че остатъкът ще изгори в атмосферата.В момента коментираме мощта на 50 мегатона.Би трябвало да могат да направят 300 мегатона...Горкият астероид.Той просто няма шанс;)

41

Анонимен

преди 5 години

до 43 Човече, а бе за да направиш 3 километра дълбока яма и 15 километра широка нали трябва да сондираш поне 1 километър в дълбочина за да я пуснеш тази бомба? Това искам да ти кажа- че и 100 пъти по-мощна да е бомбата от 70 килотонна бомба, тя ако не е сондирана в ядрото нищо не може да му направи на това парче скала, а само да го опърлиш отвън. Я кажи как сондата ще направи такава дълбочина и то на метеор?Та тя едвам се доближава до него...камо ли за сондажи да говорим.

40

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 41Тази бомба е много стар модел с неефективен дизайн.Сега има много по-мощни.Отвори интернет,чети.Тази над Хирошима е толкова "обикновена" че даже разсекретиха пълният начин за нейното приготвяне заедно с точните количества горивен материал и нужните размери.Не е кой знае какво.Провери сам вместо да се чудиш на топлата вода;)Накратко казано това което американците са детонирали над Япония през ВСВ сега го ползват само като взривател "запалка" за същинската част.Доста са се развили.

39

45455

преди 5 години

Този филм го гледах, ама свърши изненадващо, ше има нови сезони. Астероидът е извънземен кораб.

38

Анонимен

преди 5 години

do 40 Човече, ти у ред ли си? Бомбата над Хирошима има 15 килотона мощност и разрушава в диаметър 3 километра, но повърхностно. За да направиш 3 километра дупка и широка 15 километра нали се сещаш, че не само трябва да ти е внедрена бомбата на поне 1 километър дълбочина, защото силата на бомбата се разпространява 1000 пъти по бързо отколкото в скала...образно казано. К'ва е тази бомба, бе, приятел? Ако е от 2135 година...става. Там не знам вече какви бомби ще са създали.

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 38Ами тази е слаба 70 килотонна предназначена да прави изкуствени езера.През 60-те руснаците правят десетина такива експериментални езера.За целта ползват подобни устройства.По-късно създават 100 мегатонна бомба която впоследствие намаляват до 50 мегатона защото нямат подходящ самолет за толкова голяма.Това е прословутата "цар Бомба"Дупката от нея се вижда от сателит от космоса може да я видиш в интернет.На 300 километра от кота 0 температурата е била достатъчна за 3степен изгаряния

36

Анонимен

преди 5 години

Може ли да се разберем с астероида да избиe само комyнистите на Земята?

35

Анонимен

преди 5 години

37 Ква бомба сме имали човечеството? 15 километра широка дупка да направи и 3 километра дълбока? "Леко" се оля.

34

Анонимен

преди 5 години

Ясно е какво ще стане.70 килотонна бомба прави дупка 150 метра в диаметър 30 метра дълбока.Има клипчета в тубата за такива опити през 60-те.Те няма да сложат такава слаба пиратка при положение че имат 100 пъти по-мощна бомба.Ако въобще остане нещо след взрива то това ще са малки камъчета стопено стъкло.Проблемът е да не земе да бъгне нещо и да не избухне.Може би трябва да пратят две бомби за по-сигурно.

33

Анонимен

преди 5 години

Достатъчно мощна бомба не ще го разпръсне на малки парченца ами направо ще го изпари.

32

До Анонимен 29

преди 5 години

Не е много ясно какво ще стане. Взривът освен да разпука астероида на части прилага сила към всички тях така че те да се отдалечават от центъра на взрива. тоест един такъв взрив може да накара частите да се задвижат относително една на друга и в резултат да попаднат в различни орбити, достатъчно отдалечени за да не паднат парчетата на земята едновременно. Колкото за скоростта на сондата - за да излети от земята са и били необходими 33000 км/ч. Едва ли е чак такъв проблем да я ускорят повече.

31

Анонимен

преди 5 години

Журналисти, учени...