37

бай ганю

преди 5 години

жалка картинка за развита страна членка на ЕСно до голяма степен самите те са си виновни не научавайки езика или не квалифицирайки се за нещо по добре платено,при нелегалните ситуацията е наистина много грозна

36

Анонимен

преди 5 години

К`во се оплакват.В Борисовленд всички са ратаи - роби.

35

Жеко

преди 5 години

Ами в България е 1 евро на час или по-малко. Хайде братя в Италия. Истинската робия е в НРБ. В Италия е лайф ис лайф!

34

марко

преди 5 години

Мечтата на гелосания разградски измамник

33

Анонимен

преди 5 години

"100 хил. работят за ?2 на час в Италия робия!"Това са по 16 евраки на ден, 32 лева! По 20 работни дни в месеца, това си е чисто 640 лева на месец, което е мноооооооооого приемлив доход за 90% от населението на България! При все, че 60% от населението по документи работи за МРЗ(510 уева).

32

Анонимен

преди 5 години

Е по тая логика над 60% от работещото население на България са "ратаи"

31

Анонимен

преди 5 години

Нашите плащащи "работодатели " като Гелосаният и Сие що не си внесат кадри от Италия?

30

а ние

преди 5 години

а ние в нашата фирма работим за 0,90 евроцента на час, но това излиза че не е робство, а благоденствие (:

29

Анонимен

преди 5 години

Италианците са нечистоплътни мизeрници и извратеняци, незнам кой би отишъл да работи при тези тарикати изостанали. Скоро ще фалират. Никога не са ставали за нищо освен да правят пици.

28

Анонимен

преди 5 години

в българия работят за 2 стотинки нощен труд

27

Анонимен

преди 5 години

В цяла Европа ще става все по-зле. Естествено, това ще доведе до катаклизми. Не може 2, 3% да са богати, а останалите да работят денонощно за да свързват двата края. Масите са недоволни и това ще избие нанякъде.

26

Анонимен

преди 5 години

Хайде, червените *** плъзнаха да обясняват как пък ние работим за 1 евро на час.Кой работи за толкова бе алооо?Имам двама съседи роми, обикалят да цепят и прибират дърва, да копаят канали, да боядисват ... кой каквото им даде да вършат срещу някой лев.Ами дори те изкарват повече.

25

Анонимен

преди 5 години

До House M.D.Какво е "бъкел"?Старинен съд за съхранение и пренасяне на течности, най-често вино и вода.С ракия се пълни по празници, защото тя не може да се съхранява дълго време тъй като се изпарява през дървото с течение на времето също както уискито се изпарява през бъчвите и количеството му намалява през годините на отлежаване.

24

zzz

преди 5 години

Поредната поръчкова статия, която ни убеждава колко зле платени са на запад, едва ли не доходите им са по-ниски от нашите в БГ... Предните такива статии бяха за това колко е зле в Гърция и колко е зле в Румъния. Сега и Италия била по-зле от нас...

23

Анонимен

преди 5 години

Добре бе, защо се трудят за 2 евро на час? Да си намерят работа като лекари или инженери. Шофьорите също изкарват добри пари

22

Анонимен

преди 5 години

Така, ако там работиш за 2 евро на час е робство, а тук ако работиш за под 2 евро е нормална заплата, особено според работодателите...пардон робовладелците. Та какво беше "Искам да съм н..р в щата Алабама вместо българин в България!" То май излезе, че е по-добре да си роб в Италия, отколкото български гражданин в България.

21

House M.D.

преди 5 години

Какво е "бъкел"?Защо се оплакват, като в България работим за 1 ? на час?

20

PS

преди 5 години

А че ние Българите работим за около 1.5 евро на час, не пишете че е робски труд... Но иначе в Италия чужденците работещи там ДА. Ами ако дойдат в България да работят като нас за евро и половина какво ще е Робство на квадрат ли ??

19

Анонимен

преди 5 години

А тук ако работиш за мин. заплата по 12 часа на ден, често и 6 дни по колко евро на час ти се падат? Само питам. Нали уж и ние сме в ЕС.

18

Kiorsufra

преди 5 години

As snam hora koito rabotiat sa ni6ti,samo sa spaneto I hrana.