До Ванкатаи скумрия, и скумрия...Тихоокеанската скумрия се познава по цвета - не е красиво синя като атлантическата, а сивозеленикава. Често я продават по веригите. На етикета честно си пише FAO 61, ама кой ти гледа.
И гледайте произхода - FAO 61 е тихоокеанския район на Фукушима и от години внасят сьомга от там.
До АнонименНе ти е виновна скумрията. За чий *** пазаруваш от ли*л? На такива места често е повторно замразена и, съответно, опасна. Риба се купува от рибен магазин. Навсякъде другаде е съмнителна.
ха.. че аз се отвращавам за пореден път от рибата, за която давам пари, оня ден купих скумрия от Ли...л, отвън добре изглежда, вътре разкашкана, и да не мирише на развалено, но не мирише и на риба...
Как се обърна живота , а , наборе ? Без носталгия , но трудното стана още по-трудно.България е във всичко най-най-най зле в Европа. Жалко за хубавата ни държавица.
До Истината е че...Истината, човече, е, че ти досега не си ял добре приготвена риба. Има начин дори гадния шаран да се приготви така, че да няма кости и да си оближеш пръстите. Пък за това, дето ти се пиело вода...е, нямам думи.
До ЕммммНа кое викаш скъпа риба? Ако държиш да е свободно отглеждана канадска сьомга, да. Но когато не е Никулден има риби почти без пари. Просто си признай - капризен съм, мързи ме...
До Анонимен"Българинът е и най-ниско платеният в Европа, а рибата стана деликатес. Моля ви, следващият път като публикувате такива гръмки заглавия, имайте предвид финансовото ни състояние, иначе пишете глупости."6 лева килото - деликатес??? Че вие повече давате за кренвирши, дето в тях месо практически няма. 1 скумрия излиза под 2 лева и ти е готова вечеря за 20 минути. Подобно е положението с белите риби. Е, ако искаш балканска пъстърва, ще се пооръсиш, но пак не е страшна сума.
До АнонименКак разбра, че обичаш кралски скариди, ако не си ги пробвал? А щом 50 ти е скъпо, дай 20-30 и си купи тигрови. И те са вкусни, без да са с кралско име.
Българинът е и най-ниско платеният в Европа, а рибата стана деликатес. Моля ви, следващият път като публикувате такива гръмки заглавия, имайте предвид финансовото ни състояние, иначе пишете глупости.
И как точно да я ядеш тази риба , като стана от 10 до 30 лв. килограма. Аз обаче най обичам кралски скариди , но още не съм ги пробвал защото са 50 лв. И те така .
До СклериКупувах черноморсик сафрис през есента на 1989г. по 50ст. в София и никой не искаше да го купува. Сега и хит и е по7-8 лв кг в София! Въпроси и отговори колкото щеш!
Ааа, хапват депутати, министри, политици... хапват. Калкан по 50 лв за порция, хайвер с руска водка... Хапват си те, да му мислим ние-поробените.
до 1 и 3По комунистическо рибата беше на символична цена , стотинки.Сега , по демократично време е лукс да сия купи човек .Стоиш пред витрината и си мислиш - да я. купуваш , да я миришеш или да я ядеш . Полезна , но непоносимо скъпапа. Абе, то само тя да беше скъпа , а то...с всичко е така.
Българинът яде най-малко риба в Европа