47

Анонимен

преди 5 години

Този апел си е направо за ***, те българчетата си ходят и без да е задължително. Даже родителите ходят и по две работи за да им платят разходите за учебници в по горните курсове, когато всичко се купува. А за черните само глад, и никакви социални нито пък детски. Само това ще ги вкара в пътя.

46

Shark

преди 5 години

Че то и сега е задължително, уж. И какво от това. Начина е друг - без средно няма право да гласува, нямаш право да вземе книжка, който го хванат да кара кола - директно в затвора и принудителен труд, а не да го хрантутим ние. А, и няма излизане от затвора докато не се образова и това да се удостовери с изпити. Хем ще работи, хем ще учи. Също и за майчинството - никакво майчинство за жени без средно и непълнолетни. Ха да видим тогава. Ама няма да го направят, това им е електората на сегашните

45

Анонимен

преди 5 години

Томислав Дончев явно не е в час. Във всички страни има хора с ментален дефицит. Да се иска от всички да имат основно образование на практика значи още по-голямо писане на дипломи без покритие. И сега в училищата е пълно с "ресурсни" ученици, на които преминават от клас в клас, благодарение на "постиженията на психологията".На практика около 5% от населението има дислексия или някакво увреждане, пречещо на ограмотяването. Том Круз също е практически неграмотен.

44

Анонимен

преди 5 години

Как да стане? И сега *** се бутат до 4 клас, понеже не може да се повтаря. И като дойдат в 5 клас - те са абс;лютно неграмотни, не могат да четат и пишат. Те не могат да бъдат в нормален клас с останалите: и се продължава - те повтарят 5 клас , после напускат , опитват в друго училище и т.н. Имахме случай на *** в 6 клас, което е на възраст за 10 клас.И отново не успя........

43

Анонимен

преди 5 години

Има решение .Който не може да издържи изпитите за основно образование подлежи на незабавна кастрация. Така ще се спре увеличаването на неграмотността.

42

бг

преди 5 години

Човек може да бъде принуден да работи физически труд -с бой с глад .Но не съм чувал да може да бъде принуден да учи .Все едно да караш червей да лети.

41

до офф

преди 5 години

Но няма да стане така.Сега до 4 клас е забранено да повтарят.След това ще го направят до 7 да не се пишат 2-ки и ето 100% изпълнено всички с основно образование.

40

Alex

преди 5 години

Решението е само едно,ама на мишоците в парламента не им стиска. Средното образование да бъде ценз за шофьорска книжка,гласуване,майчинство и детски. Да се отменят делегираните бюджети,за да се вдигне качеството на образованието,като спрат да се изучават малоумщини като "диференциални уравнения за 3-ти клас" Децата трябва да бъдат научени да се справят с живота и да бъдат отговорни,а не да стават ядрени физици още в 7-ми клас.

39

Анонимен

преди 5 години

До ГЛАС ОТ БЕЗДНАТАКойто не е образован го гонят в Германи да тежи на социалната им система

38

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

Добро и смислено предложение ,но трябва да има и рестриктивни мерки като:тези ,които го нямат това ниво да нямат право на социални ,да нямат право да гласуват, и ред други-Но да не е чисто формално това образование и завършилите нивота пак да не могат да четат пишат, и да нямат базови познания по алгебра ,геометрия ,физика,история, и т.н.Иначе в името да делегираните бюджети ,пак ще има недоучки

37

Анонимен

преди 5 години

Никакви социални ! Всички на полето да Работят ! - картофи,лук,домати,чушки-да копаят и садят-тези хора трябва да Работят и да заслужат прехраната си !

36

така

преди 5 години

Защо Дончев не завърши предложението така: И който няма основно образование, не може да гласува! Иначе за какъв ... ми е задължителното му учене на ромовете, дето го иска?

35

офф

преди 5 години

До И преди беше задължПовече чети, по- малко пиши! Човекът го каза така: Едно е да ходиш до училището до 16 години, и да си останеш в 3 клас, СЪВСЕМ ДРУГО Е до 16 г. да имаш О Б Р А З О В А Т Е Л Н А СТЕПЕН! Т.е. - не само да търкаш "задължително" 16 години подметки безцелно, а да завършиш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с определено ниво! Сега разбра ли, кое е новото? Мога и по- просто да го кажа, само дай сигнал!

34

Анонимен

преди 5 години

Че те ако канарчетата от гетата се научат да пишат и четат и да броят Бойко ще фалира бре ,какъв Бойко...то целият парламент загива-мизата за глас ще се вдигне като външния дълг!

33

Аз

преди 5 години

Тази не е ли запозната със закона, че до 5 клас е забранено да се оставят ученици на поправка и да повтарят клас. Как тогава един неграмотен ще се ограмоти без да е научил азбуката в 1 клас и без да е възможно да го оставят да повтаря? Защо са събрали хора от кол и въже в парламента и самите те не си познават законите, които са въвели?!?! Тя си мисли, че е казала нещо умно или е по-грамотна от един неграмотен ром с некомпетентните си изказвания...срам, срам.

32

Накратко

преди 5 години

До опаНасила ли я карат,никои не е по-силен от достойнството на човека ако го има .

31

Накратко

преди 5 години

Най-добре е да се върне лозунга от соца.Всеки работник с висше образование.

30

V

преди 5 години

Аз предлагам друга поправка в конституцията - ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ БЪЛГАРИН ДА СТЪПИ НА МАРС. И готовууу Стъпихме и на Марс :))) Не става по душманския метод ;) Зада получиш трябва да дадеш ;) Основното и средното трябва да се слеят ,но това е дълга тема

29

опа

преди 5 години

Майка ми е учителка и директора я кара да пише 3-ки на РОМКИ , които дори не идват в часовете. Ето ви я интеграцията, честито и поздрави.

28

Сержант

преди 5 години

И задължително ще означава, че учителите задължително не трябва да пишат двойки. Смешници.