81

Анонимен

преди 5 години

Парите от осигуровки са най-мътната вода, в която се лови риба. С парите за здравеопазването е същата мъгла.Краде се на поразия! А и избори идват!Къде са парите, внесени от осигуровките на толкова починали хора, внасяли пари за пенсия? Подхвърлят 26% на оцилелия съпруг!Млади петлета, не са виновни пенсионерите, а управлението няма политика - ни за работещите, ни за работилите, ни за бъдещите работещи. Ще дойде и вашият ред.

80

Гост

преди 5 години

Размерът на пенсията се формира от размера на заплатата и стажа, на които си се осигурявал когато си работил.Заплатите на днешните пенсионери при социализма бяха ниски, с изключение на партийните секретари,военни и милиция,а и ходеха да работят на доброволни бригади без пари(осигуровки).

79

Анонимен

преди 5 години

За пенсионерите пари се вземат от две места. Първо от вноските на работещите. Това са около 50% и после се допълва от данъците около 50%. Властта се потруди да изпъди работещите, и те си заработват пенсиите в други държави. Значи от данъците, от ДДС-то , него поне го плащат всички.

78

сараош

преди 5 години

От ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ. Първо, ще могат пенсионерите по евтино да си платят и второ, ще получат повече за преживяване. А третото е, че ще намалим корупцията.

77

Анонимен

преди 5 години

Припомням приказката за оня син, който извлякъл стария си баща на *** с една кука,не му трябвал вече, а внучето прибрало куката. Бащата му го попитал за какво му е куката, а детето отговорило - като остарееш да има с какво да те извлека на ***.Елементарните похвати на биков са цинични.Първо - днешните пенсионери направиха всичко, което сега се краде.И днес пълнят бюджета с данъците си.Виновна е властта, защото е крадлива, проста и престъпна!!!Виновни сте вие, че го позволявате!

76

Анонимен

преди 5 години

Крадете по по мяра и ще има за всичко.Но не дай като за последно

75

Анонимен

преди 5 години

крайно време е пенсионния фонд да стане персонален и суверенен,и никой да не може да го харчи освен титулярите.Откъде накъде политиците си играят с него и защо издръжката се поема от работещите а не от работилите,техните пари защо ги няма.Както са частните,така и държавния да бъде.Откъде да се вземат пари за тези,които никога не са внасяли ли-от фондовете на тези,които са починали,не е сложно,ама няма да може да се краде от нарооодните избранници

74

До Анонимен 73

преди 5 години

Работил си за комунистите, а не за държавата. Сърди се на тях, че сега нямаш пенсия. Вие сте създали тази система още преди да се родя, така че нямам намерение да плащам за вашите грешки. В момента плащам осигуровки и данъци, които отново субсидират пенсиите. Трябва да отделям и допълнително, за да си подсигуря старините, защото на мен няма да има кой да ми плаща, както аз на теб в момента. Така че се радвай и на 200 евро.

73

МНЕНИЕ

преди 5 години

Крайно време е Пенсиите да се разделят на ДВЕ - За Работници и за Държавни Служители .

72

Никола

преди 5 години

Пари за увеличение ще има ако спре държавата да плаща осигуровките на държавните служители, полицаи и военни.Защо на всички които се трудят по заводи фабрики и др.им се удържат всякакви осигуровки, а на другите не. Къдее справидлевоста.

71

До Зозо

преди 5 години

Зозуля, сtерва, твоят тейко е бил топач! Със сигурност - тези и чадата им най-много *** на тази тема! Знам няколко случая, затова го твърдя. Аз си направих труда да отида да ме проверят и да ми издадат на "Врабча" и "Раковска" една хартийка, която да пъхам в очите на такива като теб.

70

До Анонимен 73

преди 5 години

Кълнеш като стара сингарелла! Срам ме е за теб! Яд ме е, че с моите пари те учеха, лекуваха! Учеха те добре, но не си прихванал! Аз, ***, съм работил за тази държава 45 години и то работа, която не е за всеки. Правил съм нещо, което са постигали само двама в света. За да взимам пенсия по-малка от ?200! Имам една кутия с фишове, където вдясно пише, какво са ми отчислявали. За да има за осигуровките и за пенсията ми. И за теб, хрантутнико! Като измрем, всичко е твое! Радвай се!

69

Зозо

преди 5 години

30000 това са бъдещите общи гласове за БСП на изборите :)))))))))))))))))))Глад за дъртите *** и ДС топячи!!! някой го е казал и преди мен :)))))))))))))))))

68

Анонимен

преди 5 години

Да, от работещите депутати, магистрати, министри, премиер, вицета, президент.Това е чудесен пример да се настройват едни групи хора срещу други! Деца срещу бащи и майки! По този подъл начин да замангальосат собствените си неприлични, неморално високи доходи за нищонеправенето си!Одобрявам Президента Радев, но не и размера на заплатата му! Ще бъда много доволен, ако той отдели половината от нея за лечение а болни деца или за медицинска техника.

67

Некой си

преди 5 години

Трябва прогресивен данък. Тия с над 2хил лева заплата бълха ги ухапала ако има вземат още 100-200лв данък.И без това разните му там програмисти,адвокати и п.р. само си седят в офисите и никаква реална работа не вършат и взимат прекалено много пари.Някакви даже се хвалеха с 5-6хил лева заплати. За какво са им тия пари докато държавата загива? Образованието им на тия не е паднало от космоса а държавата е инвестирала в тях. И държавата трябва да си върне инвестицията.

66

Анонимен

преди 5 години

Мен ако питате исегашните пенсии са им много.точно на тях се крепяха исе крепят днешните другари.тези пенсионери ръкопляскаха на комунистите и топяха в дс.затова заслужават мизерията си.умират с москва в сърцето.проклети да са

65

Бай Муй

преди 5 години

Представили 30 000 подписа на пенсионери?! Че аз мога да представя 5 000 000 подписа, че искат шестица от тотото. Вероятността е същата и за двете!

64

Ха-ха

преди 5 години

Е що не сте сложили снимка на Корнела. По красиво е и статията става по-хумористична

63

Правят си оглушки

преди 5 години

Не от работещите.Да вземат нужните пари от неизброимия брой помощи,предвидени за млади и здрави, мързеливи ромиОще преди няколко години в този форум някой качи изчисление, с което доказваше, че ако не засипвахме етноса с тези помощи,всеки трудов пенсионер ще получава месечно по 200 лв повече!Работа има! Но се оказва, че ако михлюзите започнат работа като нискоквалифицирани, парите,които ще взимат, ще са почти колкото помощите, които получават като безработни. Но защо се допуска те да решават?

62

Anonimen

преди 5 години

Вместо да се купуват самолети може да се разпределят парите за пенсии и не само от там а де се намалят драстично заплатите в парламента