53

ВГ

преди 5 години

Който е тарикат и регистрира колата си на друг ще духа супата. Като го хванат пиян с превишена скорост ще вдигнат гражданската на всичките коли и на двамата!

52

Анонимен

преди 5 години

Мизерен си и взимаш минималната или малко над нея => возиш се на автобус/влак! На теб *** не ти се полага кола защото:-Нито ще я подържаш -Нито ще внимаваш -ТИ СИ СКАПАН УБИЕЦ!

51

Българан

преди 5 години

Тези гламари от КФН не можаха да вземат готова, смислена и работища система от европейска държава (пример Германия), а дадоха пари за *** изпълнения с цел пълнене джобовете на застрахователи ?!?

50

Анонимен

преди 5 години

Хорааа.., това е поредния капан с който ви обръщат джобовете наопаки.

49

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48Аха, не може. Поинтересувай се за световния опит ако си редовен нарушител, да видиш коя компания ще те застрахова и за колко!

48

преди 5 години

До джоНе да се вписват хора в полицата за гражданска отговорност, а граждаснката да е на човек, а не на автомобил! навършиш ли 18 години сам си носиш отговорността - не може заради провинения на един, да страда друг, та било то и негов роднина. Човек не си избира роднините - за пример може да питате децата на сталин!

47

az

преди 5 години

В Германия бонуса е - 75% , малуса + 190% . Като обстоятелства се вземат само птп при които са изплатени щети.В 99% от държавите е така , ама при нас няма да е така - трябва да се купи някой друг остров на някой застрахователен шеф

46

джо

преди 5 години

Как искането на определени лобита води до безобразия на всички нива. Автомобилите не се движат сами.Те имат водач и когато се нарушат правилата на него се съставя акт. Не може автомобила да е "виновен" , Защото някой се е взел за джигит. Много по логично ще бъде да се вписват допълнително лица , ползващи автомобила. Ако сред тях са лица с нарушения, това да влияе при формиране цената на застраховката. Целта сега е да се съберат, максимално пари и бонус-малус е само параван.

45

Анонимен

преди 5 години

В тази схема има скрит смисъл - хората да не купуват коли втора ръка, само нов внос! Не се ли замисля някой защо батките от автокъщите не скачат?!

44

Анонимен

преди 5 години

Не може шофьорите да плащат два пъти за едно и също нарушение! Не може По ЗДП и по ГО да се плаща! Не може! Гонене на герб от властта до дупка!

43

Станислав

преди 5 години

До АнонименНе слагай всички под общ знаменател. Не е само черно, нито само бяло. Някои от тези бизнеси са си напълно нормални, законни и дават хляб на доста хора.

42

беееее...беееее....

преди 5 години

На всички дето сочат другите като нарушители ,а себе си за много стриктни има повишение, което ще бъде уточнено , а за нарушителите вариантите да се скрият са безбройни така ,че всички дето сте стриктни ще си бъдете подстригани до голо, както си му е реда ,а и знаем ,че първи и безропотно ще си платите ,защото вие сте най-мирните и безропотните от стадото...точно като пенсионерите --те са с най-малки доходи ,но първи търчат да си платят сметките ,много са изпълнителни..

41

Анонимен

преди 5 години

До ПредложениеОсвен това там могат да ти конфискуват номерата, което означава, че ще ти епо-евтино да купиш нова кочинка.

40

ДОЛУ ГЕРБ

преди 5 години

Без значение колко са добрите и колко лошите ,застраховките вече ще са по-скъпи за всички--- е да ще плащаш повече и ще имаш правото и удоволствието да злорадстваш , че някой е платил повече ....га ти утешението ; мене ме съдраха ,ама оня по-го съдраха !!!! И здравни и данъци и минималните осигурителни прагове се вдигат и на края --хората стачкували за бензина ,не за всичко ,а за бензина и протеста бил на БСП --герберска дезинформация...

39

гневен

преди 5 години

Целта е единствено да се ограбват хората, защото няма никаде по света ГО да е на колата. Това е поредната гавра с българите.

38

Малус

преди 5 години

Га платим 1200 лева... Да додят да *** цунат... Отзад!

37

Анонимен

преди 5 години

А най-якото е, че карам от почти 20 г. кола, имам точно един фиш за 50 лв. глоба и примерно след години евентуално ще ми дадат бонус. При положение, че могат точно за 5 минути да установят колко нарушения имам.

36

Анонимен

преди 5 години

ПО ПРИНЦИП ИЗЛИЗА, ЧЕ ЗА ЕДНО НАРУШЕНИЕ СЕ ПЛАЩА ДВА ПЪТИ..ЕДИПЪТ НА КАТ И ВТОРИ ПЪТ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ...

35

Анонимен

преди 5 години

Ами тези дето карат без застраховка ? Кой ще гарантира,че "лошия" шофьор ще плаща 1200 лв.? Дали няма да предпочете да кара без гражданска.

34

Анонимен

преди 5 години

До кога ще се занимават с шофьорите защо не се говори за измамниците които изнудват клиентите на майстори на покриви!!!!????