8

А, не така!

преди 5 години

Богдан Томов. Сетих се накрая за името на този клоун, който искал задължително излъчване на българска музика със закон. Богдан Томов! Ти да видиш!

7

Ко? Не!

преди 5 години

Тия живеят в комунизма още. Абе ей, светът се глобализира. Музикантът, артистът няма никакъв проблем да получи световно признание. Има youtub. Има сума платформи за всякакви изкуства. Които плащат. Кои сте вие, че да цуцате пари от мен за нещо, което е качено в платформите от самия автор или продуцент?! Кадърните печелят. Южнокорейски *** стана мултимилионер от нелепия му танц. И без вас. Вие за изгорелите пари в КТБ споделете.

6

А, не така!

преди 5 години

Уважаеми БАМП, не така моля! Не така! Къде е каталогът, публично достъпен с ваши автори, изпълнители, продуценти и т.н. ? КЪДЕ ?! Аз лично, не искам да излъчвам техни произведения в моята медия. НЕ ИСКАМ !!! А на въпросите ми отговаряте: "Цялата музикална продукция се покрива от нашата организация" ?!?! Сериозно ли? Защото аз имам подписани декларации за съгласие за излъчване от най великите български групи и изпълнители. И там не са Мариана Попова, Дани Милев или Тома не го помня.

5

...и в бъдеще апашът

преди 5 години

ще остане в историята на науката като пръв автор, който е формулирал въпросната тема и е постигнал резултати при разработването й. макар че, след "дърводелската" статия с крадените материали, той може дори и ред повече да не публикува по тази тема.Но, за съжаление, в БАН и в някои катедри се действа така и това в повечето случаи минава безнаказано. Пък и за каква санкция може да става въпрос, след като ти все още не си публикувал нещо по въпроса? Крадецът ще го одумват, но на него не му пука!

4

Препатено

преди 5 години

По същата причина, на научни конференции у нас хората вече не четат доклади, отразяващи етапи от работата им по някоя тема. Защото преди още да си завършил цялото изследване, някой вече ти е откраднал и идеята, и първите изводи, които ти наивно си съобщил на научен форум, нали това е един от начините да отчетеш какво си свършил през даден период?Крадецът ще публикува "дърводелска" статия с откраднатото, защо не познава цялата ти работа, но ти ще си длъжен в последствие да го цитираш и него ще..

3

Инициативата е добра

преди 5 години

Но защото експертите по авторско право не обиколят също институтите на БАН и факултетите на висшите учебнизаведения?Общоизвестна тайна е - поне в средите на "учените" и на университетските преподаватели, че всеки, който е над теб в йерархията, може да публикува от свое име твоята дисертация, дори и след като тя е вече обсъдената на секционно заседание и насочена към защита. Леко променя увода и докато ти стигнеш до журито, той вече я е публикувал като своя монография. Примери не липсват!

2

House M.D.

преди 5 години

Кога наглите крадци от ФСБ ще платят на Ле Орме?

1

Анонимен

преди 5 години

Като е собcтвеност да я облагат с данъци.