26

Анонимен

преди 5 години

До До 18Виж, пилешко мозъче, казах ти, че нищо няма да измислиш. Стивън Хокинг беше жив точно благодарение на социалната система. Ако беше в България, щеше отдавна да е оставен да умре, заради титаните на мисълта като теб.Вместо това ползваше специално пригодена инвалидна количка и специално направен за него компютър, защото беше в състояние да движи единствено част от веждата си.Я ми кажи, колко българи с ТЕЛК изобщо имат достъп до подобни условия, "да си покажели" таланта?

25

шматка

преди 5 години

До пак корупцияБилета е 10лв и си заслужава всяка стотинка.Втората по големина градина в Европа.Без пари няма как да подържаш този комплекс.Ако ти е скъпо ела в моята градина като узреят доматите.Ще те пусна за два лева.Евтино.

24

До 23

преди 5 години

Неграмотнико, това се нарича сексуален тормоз и ако можеш да го докажеш, можеш да съдиш който и да е било, шеф, колега, съсед, полицаи и т.н.

23

До 20

преди 5 години

А защо трябва да се стига до съд? Самата идея за възстановяване на работа на уволнен работник е абсурдна нелепица. И не, не мръкам, посочвам проблема, мрънкането идва от онези който ги мързи и искат да живеят на гърба на обществото, работодателя и колегите си. И процедурите предвидени в КТ, за освобождаване на работник, особено такъв с ТЕЛК, са много тежки и тромави, което е недопустима глупост, нещо което работи изцяло във вреда на обществото.

22

Анонимен

преди 5 години

И моята бивша шефка беше недоволна от мен, че не поисках да я клатя и взе че ме уволни. После ме викаше да пробва дали съм си променил мнението и ми предлагаше работа, ако излезна с нея на среща.

21

До 18

преди 5 години

Стивън Хокинг беше инвалид, така е факт, но той никога през живота си не е бил клиент на социалната система, а е успял защото е имал качества и желае да ги приложи. Аз нямам против инвалидите, напротив нека работят, нека се развиват, въпроса е че не е правилно тези хора да се ползват с такива привилегии, както в момента, защото те работят както срещу самите тях, така и против цялото общество. Кой работодател ще наеме човек, от който после не може да се освободи? За това с ТЕЛК си нежелан!

20

Анонимен

преди 5 години

До До 17Алоу, специално като за теб - виждал съм как се уволнява човек, който идваше редовно пиян и агресивен на работа. Много е интересно, и точно за да се спази КТ без да му се даде съдът да го възстанови на работа, но е напълно възможно.И то не става, по начина, описан в статията. КТ е специално написан да пази работника, защото се предполага, че работодателя разполага с юристи и пари.И стига си мрънкал - и в момента по КТ може да уволниш който искаш. Трудно е, но е възможно.

19

До 17

преди 5 години

Псевдо-капиталисти!? Другарю комунизма умря, няма го вече и никога няма да се върне! Причината за нелепата му кончина е именно глупостти наблъскани в КТ. КТ е необходим безспорно, но той трябва да защитава както правата на работника, така и на работодателя! Не може един работник по цял ден да си бърка по дупките и работодателя да няма правото да се освободи от него - това е глупост, която води до много тежки изкривявания в общество и е водеща причина за слабото ни икономическо развитие.

18

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Очевидно този Радков се води инвалид с ТЕЛК, което е още един парадокс в бг законодателството - хем инвалид, хем работоспособен, хем направо величие в професията си от световен мащаб, според статията"Предполагам си чувал за Стивън Хокинг, който беше и трите - хем инвалид (в количка, като дори не можеше да говори без компютър), хем величие в професията - международно признат астрофизик, при това в световен мащаб.И стига си напряга пилешкия мозък, няма да се получи нищи свясно.

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"В едно нормално общество, би следвало принципа да е когато един работодател не е доволен от свой служител/работник да може да го освободи без какъвто и да е довод" - да бе да, иска ти се.Точно за такива псевдо-капиталисти като теб съществува Кодекса на труда. Щото утре ще се смени шефът ти и ще се освободят от теб. Ей така. Щото не са доволни.И само да те светна - когато работник съди работодател за уволнение, не плаща нищо. За разлика от работодателя. Сети ли се защо? КТ.

16

До 11

преди 5 години

И още нещо - колкото и критично важен да е един служител/работник, въпреки че незаменими хора няма, ако той е немотивиран е по-добре да се напусне/освободи веднага от работа.

15

До - пак корупция!

преди 5 години

Нали се сещаш, че ако отидеш в Лувара или до който и да е било музей, бутаническа градина, делфинариум, цирк или представление пак си купуваш билетче ?!?

14

До 11

преди 5 години

Да разбира се, трябва да има равнопоставеност между работник и работодател. Когато една от страните не е доволна от условията е редно да може да прекрати договора, но не е лошо да има едномесечно платено предизвестие или принцип за взаимно съгласие. Важното е да се спазва принципа за равнопоставеност, който в момента липсва и това ни прави лоша услуга, защото много местни и чужди предприемачи се отказват за правят бизнес в България иманно заради такива безумни комунистически закони.

13

пак корупция!

преди 5 години

Удобно се забравя, че въпросната градина е просто е една перачница за пари. за градината 4 лв, за двораца отделно 4-5 ли бяха (бях преди 10 години последно). За билетчета, които никой няма как да проследи реално колко са продадени. СУ си има печатница ако не знаете. За румънците, които напоследък идват у нас на море - Мария Едингбургска е много уважавана фигура, а сърцето й е погребано там. Така, че не е просто за кактуси, не бъдете наивни. Поне 3 автобуса румънци се изсипаха като бях. А билече?

12

Някой си

преди 5 години

Само като погледна излъчването на човека от снимката ми става ясно, че е доволен от това което прави и му доставя огромно удоволствие, а от това можем да достигнем до извода, че човека си знае работата и съм обеден, че е експерт в областта си. Точно тези хора пречат на неуките връзкарчета, биещи се в гърдите с празни думи, произлизащи от пълните им усти и празни мозъци !!!

11

Анонимен

преди 5 години

"В едно нормално общество, би следвало принципа да е когато един работодател не е доволен от свой служител/работник да може да го освободи без какъвто и да е довод"И работника тогава може да си тръгне без какъвто и да е довод. И ако е критчно важен човек, производството може да спре или да пострада сериозно бизнеса на работодателя.

10

До 9

преди 5 години

Така е нито познавам въпросния Галин, нито знам що за специалист е, нито каква е ситуацията с неговото уволнение. Но щом е уволнен някой, който и да е било, значи е имало някакъва причина, имало несправяне с работата, лоша диспициплина или напражение. Сега ако го върнат на работа и всичко го гледат на кръв, ако никой не иска да работи с него, в крайна сметка когато си нежелан някъде, трябва да имаш морала и достойнството да си тръгнеш, а не да правиш скандали.

9

До 7

преди 5 години

До АнонименТочно така е, само че точно Галин не ходи да си запълва свободното време там, а да работи. Като специалист по сукуленти няколко пъти е възразявал на инструкции за отглеждане, които не са подходящи за определени видове и съответно видовете са загинали, заради което вината отново е хвърлена върху него. Не знаеш за какво става въпрос, така че недей се обажда.

8

Kobi

преди 5 години

Абе останаха ли още хора да живеят в тая *** !!!

7

Анонимен

преди 5 години

Българина все още смята, че на работа се ходи, не за да работи, а за да си запълва свободното време. Сега след като въпросния Галин Радков е глухоням, той не можело да бъде уволнен, защото какво? Тази ботаническа градина да не е санаториум за глухонями? След като не се справя с работата и/или създава проблеми, трябва да се уволни, останалото са разни хипи-гей простотии, който водят цялото общество към един звучен розов провал.