16

Боби

преди 5 години

До Не разбирамМинистерство на бедствията и авариите няма в САЩ има някаква ФЕМА но те са реално само на хартияПожарникари както е в България централизирано няма - всеки щат има собствена организация ако са щастливци ако не са организационното ниво е населено мястоДа пожарникари от едно населено място на друго отиват да помагат но след ФИНАНСОВА ДОГОВОРКА обикновено предварително се правиНо примерно пожарникари в отпуск от Вашингтон пре споко се наемат на частно на юг

15

Русия

преди 5 години

21-ви век американците строят жилище от дърво-за по-евтино.Те са станали на пепел останали са само пътищата, има достатъчно снимки и клипове. На богатите всичко е бетон,ако бяха дървени нямаше да ги спаси пожарната.

14

Discovery

преди 5 години

Доста тъпппо написана статия... целяща омраза към тея дет са си опазили имането. Като ги гледам тея имения са на някви хълмове доста добре отцепени от останалото обкръжение... И както каза някой под мене, тея пожарникари, ако не са били наети хич е нямало да са там. И вместо да им изкори имение за 10 милиона долара... съм сиг, че същите тея хора ще дарят доста добра сума в помощ на пострадалите... има много несправедвливости по земята, ама тва не е от тях....

13

Не разбирам

преди 5 години

тези пожарникари на частна практика ли са/какви пък ще да са тия частни пожарни/или са редови пожарникари, които са се отклонили от общата работа и са останали да бачкат само за тия? Не ми звучи нормално частна пожарна, макар че там всичко е възможно. Не ми звучи нормално и да са редови пожарникари на държавна заплата и да се отклонят за да пазят само една къща. А и дори всяко имение да е имало собствен пожарникарски екип не мисля, че ще могат да се справят с бушуващите от всички страни пламъци.

12

vlady

преди 5 години

Пламенен привет за Калифорния!!! Пострадалите следва да потърсят съдействие от отговорния за западните щати компетентен служител архиепископ Ховнан Дердерян.

11

Анонимен

преди 5 години

Нормално е хората с пари да наемат дргуги хора да им служат и да им пазят имотите. И аз ако имам пари ще наемам други хора да ми слугуват.

10

Анонимен

преди 5 години

Кола, стояща на улиците без има нищо запалимо около нея, джантите й са се разтекли, а ламарината е здрава. Какъв ще е тоя огън, дето така избирателно ще стопи метал на 2200 градуса, стоманата на 1600 няма да я пипне... Разровете се за клипчета и ще видите.

9

Jj

преди 5 години

До AnonОт къде разбра, че тези пожарникари са щели да защитават други къщи? Тук става дума за частна услуга. Ако не бяха наети едва ли е щяло да работят ей така за общото благо...

8

Jj

преди 5 години

Добре, и аз съм съпричастен към хората, които са загубили домовете си. Но съм сигурен, че наетите пожарникари са частни. И аз, ако имам пари, и аз ще наема частник да ми пази имота, ако се наложи. Какво? Да се сърдим на някой, че има повече средства и може да си позволи по-добра защита ли?

7

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВ нета има клипчета как се строи американска къща - вътре е дърво, а отвън каменна облицовка.Така че не се чуди, че гори отвътре навън.

6

Anon

преди 5 години

До man- проблема не е в това кой какво пази, а на каква цена... по време на такива пожари-бедствия пожсрниксрите са кът. Тези няколко бригади вместо да пазят 10тина къщи са можели да са част от армията пожарникари гасящи главния пожар и са можели да спасят 100 къщи.

5

Анонимен

преди 5 години

Абе и голям късмет са имали, колкото и огнеборци да си купят, ако стихията тръгне към тях не могат нищо да и направят.С вода срещу такъв огън няма шанс, вижте им разположението, на хълма до тях няма растителност. Това ги е спасило.

4

Анонимен

преди 5 години

Не най-опустошителните, а най-паранормалните пожари в историята. Дървета горят отвътре навън, джантите на колите са се разтекли по асфалта. Къща, заобиколена от непокътната растителност и здрави къщи е изпепелена, стадион, на който тревата е изгоряла по права линия, пластмасови кошчета и детски катерушки непокътнати на сред руините, стени на къщи тлеят отвътре, а отвун са здрави... а бе има много въпроси за задаване.

3

Не

преди 5 години

Da sa jivi i zdravi horata.

2

man

преди 5 години

Пууу колко лоши са тия богати, пазят си имота вместо да го оставят да изгори..

1

Анонимен

преди 5 години

Голяма трагедия!Бог да ги прости и да даде сили на близките им.Амин.