64

ПроСоТо

преди 5 години

В СЪТРУДНИЧЕСТВОТО е истината,НЕ в конфронтацията!!!!!Но "НЕКОИ СИЛИ" разпалват непрекъснато огъня на враждата,защото се страхуват,че обединят ли се Човеците,със тия "некои сили" е свършено.

63

ПроСоТо

преди 5 години

до ...тия от "землянката":--Руснаците ПЪРВИ напуснаха околоземната орбита,ПЪРВИ изпратиха на Луната апарати /"Луноход 1,2,3"/,ПЪРВИ изпратиха сонда,която кацна на Венера,ПЪРВИ И ЕДИНСТВЕНИ за сега изпратиха руската "совалка"-Буран в околоземна орбита и го приземиха ПРЕЦИЗНО БЕЗ ЕКИПАЖ,напълно автоматично.....Та колкото повече се пенявите,ставате по-смешни.Верно,че с мисиите до Марс нещо не им върви,но...няма нищо идеално!

62

Елон Съкс

преди 5 години

До До Елон СъксАха, те сигурно НАСА искат сътрудничество с "каскетите" заради хубавия домашно приготвен бояршник . Нали до скоро приказваха че ще ходят на Луната САМИ . И дори "почти сигурно" бяха решили да режат рашките от участие в космическите си програми . И ся ко стана ? ЗАЕДНО . ЩО ТАКА БЕ , КРАВЕШКИ ФЕН ? Де е " мечтателя" Мъск в цялата тази работа ? Нито дума от НАСА за мечтите му ? Я, направи справка как така НАСА казват че ще работят с външни организации а нито дума за Мъск ?

61

USA

преди 5 години

God bless the USA!

60

До Елон Съкс

преди 5 години

Къде видя руски двигатели тук бе ,каскет ? Русия няма ракети за такива мисии ,ти за двигатели ни пишеш.Руснаците са прекалено дребни в космически аспект и немогат да напускат околоземната орбита !!

59

Питанчев

преди 5 години

Ако Мъск е толкова напред с ракетите и вече нямало проблем да вози космонавти и тонове товари ЗАЩО тогава НАСА търси помоща на рашките при условие че съвсем доскоро се канеше да ги отрязва от космическите си програми ? Дали защото от НАСА вече се чакат РЕЗУЛТАТИ а Мъск повече го дава на МЕЧТИ и врънкане за спонсори ....

58

Елон Съкс

преди 5 години

До АнонименДобре ,че са САЩ ,че иначе руснака ще гледа луната през крив макарон.Добре ,че са руснаците с техните двигатели ,че иначе САЩ ще гледат луната през крив макарон и през следващите 60 години . Както е казал Майк Роув .А аз бих казал. Нациите трябва да се обединят за да имаме напредък в овладяването на космоса.Ако парите за въоръжаване отиваха в космическите програми сроковете които сега дават щяха да са 3 пъти по кратки.

57

Анонимен

преди 5 години

Добре ,че са САЩ ,че иначе руснака ще гледа луната през крив макарон.

56

Анонимен

преди 5 години

"Така или иначе НАСА е най-лъжливата институция в света в момента"-------------------------------------------А най-лъжливият индивид в света в момента е Мъск. Онзи ден каза, че проектът Фалкон е закрит и остава в миналото, но той имал нова идея, нов проект с нов фантастичен дизаин. Видимо очаква нови тълпи от наивни спонсори на неговия шоубизнес.

55

ПроСоТо

преди 5 години

и каква стана тя?.."Най-великата" страна в света търси помощ от "изостанала",САНКЦИОНИРАНА Русия?!?!И как се мотивира "Анонимен" долу?-Че бюджета на НАСА тогава бил 4 проц.,а сега е 0.4.Възникват два въпроса:-Щом толкова е свит бюджета им защо СЕГА се сещат за тая скъпа мисия?И друго:Уж Щатите се развиват "непрестанно",а пък бюджета на тия се свива..Не трябва ли да се увеличава?...........Така или иначе НАСА е най-лъжливата институция в света в момента.-5% истина,95% лъжа.Това е наса за св

54

Анонимен

преди 5 години

До 64Ми сигурно ще ти намирисва след като не се интересуваш от материята и получаваш информация главно от новините. Ако започнеш да се интересуваш от това което прави НАСА в момента и колко много активни мисии има в Слънчевата система може и да започнеш да мислиш по различен начин. Но има и друго, че реалността не е толкова интересна колкото конспиративните теории така, че сигурно трябва да има хора да вярват и в такива... не разбирам аз.

53

Анонимен

преди 5 години

До 64Аполо мисиите бяха прекратени заради понижаване бюджета на НАСА след края на космическата надпревара. Когато Аполо стъпаха на Луната бюджета на НАСА е бил 4% от държавния. В момента е 0.4%. Това е една от причината НАСА да се фокусира върху сондите в Слънчевата система като мисиите до Сатурн, Плутон и тн. Отделно около Луната има няколко спътника които я картографират от ниска орбита (мисята LRO) така, че не са я изоставили изцяло. Всичко е до пари.

52

????

преди 5 години

Ей, какви глупости пишете в коментарите! Според Вас всичко е измислица, а "Те" или "То", взима парите на хората и им прожектира филмчета :). Ами не гледайте филмчета, ами ако толкова Ви интересува, прочетете, научете, участвайте дори :). Ама то с такива източници на инф. като новинарските и ютуб...

51

Анонимен

преди 5 години

Троловете на дьорд разказват вицове на ниво втори клас. Жалка работа.

50

Анонимен

преди 5 години

- Ваня, спираме!- Не може, Коля изпи спирачната течност.- Ваня, дай пълна газ тогава да пристигнем по-бързо!- Нямя как, Дима тъкмо закуси с последния литър гориво...- Абе Ваня, как ще стигнем до Луната тогава?!!- Хлъц... коя от Трите, душице?

49

Ха-ха

преди 5 години

А питаха ли македонците?

48

Нико

преди 5 години

До автора на статията *** ХРИСТОВА само две правописни грешки сте направили марш в трети клас. Или в ткзс то .

47

Ъ

преди 5 години

И раша изобщо няма необходимите ракети. Свръхтежките са на етап планирани за проектиране което си е смях. Когато Тесла излетя в космоса рашките умряха от яд. В близките години нищо подобно не могат да постигнат. От пролетта вече няма да возят американци до МКС и този основен източник на доходи изчезва.

46

Ъ

преди 5 години

Нищо вярно. Има проект за окололунна станция. Рашките бяха поканени срещу заплащане да направят шлюзовете. Но НАСА иска нови а роскосмос настояват да направят стари като тези на МКС. Също така преди няколко седмици откриха дупка в Союз ТМ докато беше скачен с МКС. Командирът на станцията реши да приложат определена процедура но рашките решиха друго. Съгласувано с роскосмос ремонтираха дупката но от гледна точка на американците това беше бунт. Писна им и отразяха рашките от новия проект.

45

Ти да видиш...

преди 5 години

Не е възможно. Нали американците не са ходили на Луната.