15

Анонимен

преди 5 години

Аз освен чесън, мед и лимон друг препарат не знам. В аптеките продават парацетамол + витамин Ц с хиляди различни търговски наименувания на цена десетократно надвишаваща ако си ги купиш по отделно. Няколко години се ваксинирай и все се оказваше, че съм бил хванал друга разновидност, така че дотук бях с ваксините.

14

Коректност

преди 5 години

,когато говори за една цяла общност публично и я обвинява и когато всички знаят ,че ще има последствия ние тогава ще живеем в по-добър свят. А сега какво правим,показваме колко сме велики.Д-р Кунчев явно е велик в плюене и обвиняване.А ние лекарите също знаем че той има пропуски ,но кой няма.Нека всеки си гледа неговата отговорност

13

Корекност

преди 5 години

,какво ще последва бой както се случва с медиците.И какво е по-добре да си вземете парите или да се карате или да ядете бой.Д-р Кунчев да не настройва хората срещу фармацевти,лекари или други хора.Проблема е в законодателството.Когато онзи влиза в аптека знае,че ще е съден за агресия,когато фармацевта знае че ще е съден за това че дава без рецепта,когато д-р Кунчев знае че ще е съден

12

Коректност

преди 5 години

Аз съм лекар и съм виждал много пъти как фармацевта се опитва да вразуми пациента,че не трябва да си купува антибиотик на своя глава.Обикновенно пациентите реагират с агресия в различен вид от вербална до физическа особено ако е в нощните смени. И като краен резултат те вече дават всичко и наистина е по-добре за тях т.е хем не си губят времето хем повече печелят.Аз знам,че нямат право да продават без рецепта,но застанете на мястото на едно 50-60 кг. момиче или вече жена срещу агресивен баща,

11

Бобчо

преди 5 години

Бухайте антибиотици за щяло и нещяло и после да ви питам като цъфнете резистентни и сериозно болни ще ви питам тогава. А дори да сте за антибиотик, първо се прави антибиограма за да се види коя група антибиотици ще ви повлияе най-добре. А срещу вирусите най-добре си работи хомеопатията. Дебело подчертавам - срещу вирусите. Ако лекар иска да ви лекува сериозна болест с хомеопатия - сменете лекаря.

10

Друид

преди 5 години

За Мед пари няма, заместваме с чам сакъз . И мечо грозде.

9

Anonimen

преди 5 години

Не отписвайте с лека ръка кортикостероиди те при бронхит - но да са от инхалатор, защото са с много по-малки дози от хапчетата. Например Пулмикорт - течността разводнява храчките, кортикостероиът успокоява дроба и той не произвежда толкова храчки. Вредни са при дълга употреба - с месеци. Опитайте при бронхит, но поне 5 дни, като не сте доволни, няма да го ползвате и това е. Аз често правя зимата бронхити и затова знам за него

8

Анонимен

преди 5 години

Явно доставката им ще закъснее, и аз мисля че ги пускат изкуствено всяка зима, дано някой се намери да ги разследват!

7

Анонимен

преди 5 години

Хайде стига съвети,кажете-веднага потърсете лекарска помощ ,а не да стоите на домашно вино ,чесън,люти чушки и гърдите да ви свирят докато направите пневмония,лекарите са учили 6 години повече от вас с лютите чушки,уважаеми диетолози.

6

Анонимен

преди 5 години

Е като имаш хрипове на третия ден и очевидна инфекция какво да ти дадат.Айде стига с тия едни и същи статии.Пишете защо лекарствата са изцяло фалшиви и нямат лечебни съставки в Бг.

5

Анонимен

преди 5 години

Ваксините имат много странични ефекти, пък и често пъти изобщо не помагат.

4

Shark

преди 5 години

Чакайте сега, по- рано днес казахте че грипа идва след 10 дни, сега стана през януари. Да не би нещо новите щамове да не са готови и да са ви дали нова информация.

3

Анонимен

преди 5 години

Стига сте обърквали хората с вашите съвети,аз се ваксинирах още септември с 4валентната ваксина,слушах един *** по телевизията и като ме хвана грипа преди седмица бях само на пилешка супа,парацетамол и вит.С,и сега съм с бронхит и пеницилинов антибиотик,мъжът ми взе веднага антибиотик и не си спечели бронхита като мене!Хайде стига съвети!

2

Анонимен

преди 5 години

"Печалба за аптеките" - щото видиш ли, аптекаря решава да ти даде антибиотика, не лекаря дето ще отиде на безплатна почивка, платена от фирмата произвеждаща антибиотика, нали?

1

Анонимен

преди 5 години

Само чесън, люти чушки и мед е нужно.