12

анонимен

преди 5 години

Извинявам се !В пост5 сметнах 58 седмици като месеци,но смисъла на написаното остава.

11

House M.D.

преди 5 години

Колега #5, в България няма забавачки. Освен това, в статията се говори за 58 седмици, а не за 58 месеца.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен8А, в коя европейска държава парите от майчинството не ти стигат само за пюретата и памперсите? А записването в детска градина е "мисията невъзможна"?Съгласна съм да е по-кратко, ама във фирмите да откриват детски градини за да съм спокойна, че детето ми е добре гледано докато аз работя. Или да ми плащат достатъчно, че да наема добра детегледачка.

9

Анонимен

преди 5 години

Тая мантра я въртите вече повече от два месеца. А че този платен отпуск е най-ниско платения в ЕС няма и да споменете. Хем ревете, че няма деца и хората напускат страната, хем правите всичко възможно тези процеси (ниска раждаемост и миграция) да се засилват. Хайде стига глупости вече!

8

Анонимен

преди 5 години

Нали искате да сме като европейските държави? Е там такова майчинство от 2 години няма.

7

Анонимен

преди 5 години

"Тя уточни, че сега на дневен ред излиза темата как да бъдат стимулирани и подкрепени жените, които искат да се върнат по-рано на работа,"Е то е ясно какво ви се върти в *** кратуни- по 50-на лева на калпак "помощ от държавата", които ще свършат за 2-3 дни, а проблемът кой ще гледа детето преди да тръгне на ясла ще се замете под килима и майките ще бъдат обиждани от следващия клоун, който ще сложите за вице.

6

Vrajdebna t2

преди 5 години

Na rabota, ama v chujbina.....hahaha.....adios bulgaria na kreslivite maiki s uj bolnite deca.....

5

Анонимен

преди 5 години

При "лошия соц."майчинството беше две години,а третата беше неплатена,а сега искат още докато е бебе да го захвърляме по яслите,за да работим на бизнеса.И се чудят защо няма раждаемост,ами и заради това също.Освен това никой не мисли за тези деца,че се травмират психически,като плачат за майките си по забавачките.Най добре е детето да е до 3г в къщи,разбира се не като норма.Но 58 месеца ми се вижда нереално за да е вярно-това са близо 5г.

4

Анонимен

преди 5 години

И какво от това, че е най-продължително майчинството? Като ми се роди син преди 4 години жена ми си използва пълния отпуск по майчинство. На кого да оставим детето ако тръгне по-рано на работа? На бабите и дядовците му ли? И те са на работа, благодарение на новите ви "реформи" за късно пенсиониране.

3

Анонимен

преди 5 години

Ох, стига с тая мантра за най-дългото майчинство... нали виждате, че е дълго само на хартия. Иначе масово жените се връщат на работа много преди края на това легендарно майчинство особено в частния сектор. Пък и дълго, ама евтино. Как се гледа дете без пари?

2

Анонимен

преди 5 години

Давате още пари на майките на инвалидите да си стоят вкъщи,а останалите карате да се връщат по-рано на работа.На това му се вика двоен стандарт.

1

Цецо Мен

преди 5 години

Явно кешовицата не стига. Лошо и за бебета, можеха да се кърмят.