19

Анонимен

преди 5 години

Щом се продават легално, защо да е забранено да си го купи човек и да се грижи за него, щом има тази възможност?! Ако има нарушение, то е на зоо магазините, които ги продават.

18

Анонимен

преди 5 години

"Той е може би най-скъпото домашно животно, което се продава в света, а цената му варира между 3000 и 7000 евро." Сибирските питомни (реално са опитомени) лисици струват по 10 000 долара в САЩ. Отделно соколите на арабските принцове също са страшно скъпи, да не говорим за гепардите им. Така както казва онази реклама за бързи кредити: "стига глупости!"

17

Анонимен

преди 5 години

Оо много е сладко, дали мърка? :))

16

Анонимен

преди 5 години

Глейте защо админите на сайта са с дефицит на когнитивни възможности и нужда от помощно училище: трият невинната дума "***". ОК, сега правя копи/пейст на член от български закон, цитиран от същият обременен сайт по-горе:"Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) Забранява се внасяне, придобиване, продажба, притежаване и отглеждане на екземпляри от разред *** и на диви котки, с изключение на зоологически градини и спасителни центрове."Е, не са ли за лечение с ток?

15

Як ван Силен

преди 5 години

Колко трябва да си неумен за да се поставиш в положение на личен прислужник 24/7 на същество с мозък колкото орех ? Имам предвид всички стопани на т.н. домашни любимци.

14

Анонимен

преди 5 години

Ако животинчето е гледано и обичано значи всичко е ОК.

13

Анонимен

преди 5 години

Първо, въпреки природния си вид, щом се отглежда от човек, не е дива. Освен това вероятно не я отглеждат в апартамент 30 кв.,а вероятно в къща, с тревна площ и дървета. Със сигурност, човек който може да си позволи да купи такова животно, може и добре да се грижи за него. Много е красиво :)

12

Горан

преди 5 години

Значи, аз виждам една много добре гледана дива котка, едва ли се чувства зле, ей така по вида и се ориентирам! Много шум за нищо! Нито изглежда нещастна, нито стресирана, по-скоро скучае!

11

Discovery

преди 5 години

Апе ли?

10

бай Иван

преди 5 години

То и много депутати са за зоопарка,но са в парламента.Е,после след дъжд качулка спец съдът се занимава с тях ,но минават метър, и не ги изпращат където им е мястото.

9

Анонимен

преди 5 години

Пак ли вегански терзания?

8

Анонимен

преди 5 години

Кой е казал че мачката живее между четири стени. По-вероятно в някое голямо имение намиращо се в полите на Витоша

7

някой си там

преди 5 години

То мястото и на кучета по-тежки от 2-3 кг. също не е в апартаментите, но масово ги има и никой не се жалва.А... имам котка. От 2 годишна, в продължение на 9-10 години живя на свобода - на вилата, даже я хранихме и ние и съседите, но преди 2-3 години решихме да си я приберем отново в АПАРТАМЕНТА. 2 седмици не спря да мърка и само ядеше и спеше и НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАШЕ до вратата, да не би да я изгоним отново от РАЯ.Та, сред природата си е хубаво, стига да не ти дойде до главата да се бориш за храна.

6

ГАДОРЯН

преди 5 години

Като бебета са още по големи сладури. Аха аха да са по красиви от така любимите ми персийки. Но нищо не може да се мери с бебетата на тигъра и леопарда. Поне тогава са и безобидни.

5

Станислав

преди 5 години

Ама ако водише голямо куче без каишка нищо нямаше да кажете ама котка на каишка и голям проблем

4

Зоо

преди 5 години

Изключителни глупости са написани тук. Каракалът не е нищо повече от една по едра котка. И като такава, прекарва около 20 часа от денонощието в сън. Като хищник, разбира се, че предпочита месо, но няма никакви гастраномичести проблеми и с гранулите.

3

Пешо

преди 5 години

Това трябва да е подсъдно. А слон в гарсониера разрешено ли е?

2

Анонимен

преди 5 години

Има една поговорка: който дава парите той свири на кaвaлa.

1

Щерю

преди 5 години

"Не ядат нищо друго, освен месо, а изхранването им надскача 200 лева на месец." - Баси, тъща ми е каракал...