44

чистота

преди 5 години

СТИГА ЛЪГА, НИКОЙ НЕ ТЕ ЧУВА

43

Един турчин

преди 5 години

Защо Томислав Дончев не казва,с колко Марешки ощетява държавата от неплащане на ДДС на лекарства и горива?36млн.лева всеки месец е отговорът.Защо правим крадците още по-богати?Разберете-с това мислене не можете да промените системата,колкото и да се пените!Уж протестирате за по-добър живот,а подпомагате сивата икономика.Съжалявам,но вие нямате умствен капацитет да промените нещата!

42

House M.D.

преди 5 години

Другарят Томислав Дончев отново не каза защо само в България нафтата е по-скъпа от бензина. Въпреки по-ниския акциз.

41

Въпрос

преди 5 години

През коя година петрола беше 140 долара за барел, а литър бензин 1.40лв.

40

To6ko56

преди 5 години

ВСИЧКИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ПАРИТЕ КОИТО ЩЕ ДАДЕМ ЗА СТАРИТЕ АВТОМОБИЛИ НЯМА ДА ОТИДАТ ЗА ЕКОЛОГИЯ. ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ОПИТ ЗА НАПЪЛВАНЕ ТОРБАТА НА ПО-ГОЛЕМИТЕ ОБЩИНИ. ВСЪЩНОСТ ТОВА СА "НЯКАКВИ" 25 МИЛИОНА НА ГОДИНА. ЗАЩО ГО ПРАВЯТ ??? МИСЛЯ, ЧЕ ТЪРПЕНИЕТО Е НА ПРЕДЕЛА.

39

хмм...

преди 5 години

Дончев, ама нали само преди дни твърдяхте че държавата не може да се меси при пазара? Сега какво се случи та може да се месите? Какво се промени в уж пазарната ни уж икономика, та вие се месите? А вашият главатар пак го няма у нас и пак ръси мозък навън. Четете и се информирайте какво говори в момента в Солун титана на мисълта и словото!

38

Един турчин

преди 5 години

Съсипахте бизнеса в България,който вдигаше БВП на държавата.Увеличението тази година идва от увеличението на суровините за крайните продукти и услуги,а оттам и крайните цени,които влизат в таблицата за изчисление на БВП.Вие сте демагози и популисти.Сега ми говорите за 0,05 стотинки...!Всички сте политически клоуни,производни от котилото!

37

Анонимен

преди 5 години

Този убавец каза ли че ще си подават оставките?Ако не го е казал, значи е време да го каже.

36

Анонимен

преди 5 години

Браво ГЕРБ - народът е с вас.Свалете го с още 5 стотинки.

35

Анонимен

преди 5 години

Ама много сте нагли,бееее.5 стотинки?Вие подигравате ли се с нас,или да?

34

Ум

преди 5 години

Поздрави от САЩ, бензина е $2.60 за 4 литра при заплата 3000 чисто.Кво каза за 5 стотинки че не го разбрах този. Хора събудете се, в модерно време сте роби на тези 240 ***.

33

Анонимен

преди 5 години

Най-простото решение за намаление на цените на горивата е държавата да перстане да начислява данък върху данък, в случая ДДС върху акциз. За бензина това е поевтиняване с 14,2 ст. на литър.

32

Анонимен

преди 5 години

Цените на горивата символично се понижиха в последните дни. Повечето автомобили в България са на дизел или на газ, а бензина се използва доста рядко.Сравнение с края на октомври:- газта е поевтиняла с 1 ст - от 1,09 на 1.08 лева- дизелът е поевтинял с 6 стотинки - от 2,41 на 2,35 лева- бензинът е поевтинял с 23 ст - от 2,37 на 2,14 лева

31

Анонимен

преди 5 години

А пък аз искам и по-евтин бензин и по-голяма заплата. Пощуриха ни от дигане на цени.Боко ще се разкарва с по три мерцедеса на работа по за 500 000, а за народа - по дългия.Бой по кратуните - от друго нищо не разбират.Колко са им заплатите на 15-те гавазина, дето пазят безценния му живот?

30

Анонимен

преди 5 години

Страшотия!

29

Некъф

преди 5 години

С 5 стотинки ли!Петрола падна на 70 долара за барел а когато вдигнаха цените беше 100 долара за барел. Защо не ги смъкнат със 30% цените а само със 5 стотинки което идва 2%?Защото всички сте мошеници и лобирате за ония дебелак Валентин Златев и мафията около него.

28

Факт

преди 5 години

Този лъже като останалите от ГЕРБ.В цената на 1 литър бензин, 71 ст. е акциза и още 14,2 ст е ДДС върху акциза - общо 85,2 ст. за акциз, което е твърда сума и не зависи от разходите и печалбите на производители и доставчици. В другите държави от ЕС, акцизът е до 1/3 от цената, а в България е около 40%, понякога 35%. Средно за ЕС, ДДС за горивата е 15%, а в България е 20%. казно по друг начин държавата оскъпява значително горивата в България в сравнение с другите държави от ЕС.

27

Ф.С.В.

преди 5 години

Димът от един стар дизелов автомобил е директно вреден за здравето. Там има канцерогенни компоненти".АМИ АЗ ПЪК ДА ДОПЪЛНЯ!_ Храните без никакъв контрол в БГ - не са ли КАНЦЕРОГЕННИ? Половината деца са болни от диабет !! Храната в БГ е ОТРОВНА! Повече хора умират от храната в БГ отколкото от въздуха ! Хиляди ЕТА хиляди гуми и оцветители !! УЖАС!

26

Анонимен

преди 5 години

А защо говорят от Асоциацията на Лукойл за премахване на 7% биодобавка. Това ще повиши продажбите на Лукойл, а нито дума за демонополизиране на данъчните складове, от които Лукойл държи 90%. Неудобно е някак си, нали!?

25

Иванчо+Марийка

преди 5 години

Аз не искам по-евтин бензин от спрямо другите държави в ЕС. Искам по-висока заплата. Стига сте говорили простотии. Как се живее със общ доход 1400. Когато имаш 2 деца и сметките за ток и вода са 500 лева ?! Отделно данъци, застраховки, гуми, крушки за колите.........