36

Анонимен

преди 5 години

Всяко насилие е отвратително! Без значение дали биеш децата си, жена си, възрастния си дядо или майка си! И ВСЕКИ, който си решава проблемите така е жалък! Щом посягаш на някой по-слаб от теб, явно нямаш достатъчно мозък да решиш проблема по друг начин.

35

Анонимен

преди 5 години

Природата е създала жената да ражда и отглежда деца.Не да прави кариера.Която жена върви срещу природата тя не предава гените си и в крайна сметка е елиминирана.И една жена,която има деца и внуци е много по-щастлива,от някоя ,която се е "издигнала".

34

Анонимен

преди 5 години

"Вижте например тялото на жената.Почти всички са по-слаби физически,защото мъжът е смазал психиката й първо-след това е реагирало тялото."Аз си мислех, че разликата а идва от това, че в мъжкото тяло, започва да се отделя много повече тестостерон от 11 годишна възраст нататък, което води до по-висока плът от на костите, повече мускулна маса... И повече козина по тялото.Ама.то било психологическо... Брее, добре че ми каза!

33

До 51 от 22-годишен

преди 5 години

Понякога се появява някой жена, която заслужава да стане инженер заради своята компетентност, въпреки тенденцията в полза на мъжете. Защото повечето мъже сме убитаци. Само се оплакваме. Не ме разбирайте погрешно. Твърдо против съм даването на шанс на некомпетентни лица само защото са жени, или от етническо мацинство, както е практиката в западните страни.

32

До 51 от 22-годишен

преди 5 години

Най-добрият ми приятел смята, че джиповете са женски коли. Аз считам Smart и A-класа за такива. Няма мъжки и женски коли, както няма мъжки и женски професии. Да, има тенденция, че мъжете имаме по-добра ориентация и куп други качества в повече, но когато аз и Вие избираме да наемем някого на работа, ние не взимаме предвид пола. Първият приоритет, по който избираме е умението. После са желанието, отговорността, способността на физическото лице да организира работата и т.н. В живота има изключения.

31

22-годишен

преди 5 години

Уважавайте жените! Против феминизма и джендърството съм. Истанбулската конвенция няма да помогне. Не и тук. Разберете, както искате да се отнасят с вашите, майки, сестри, дъщери, така се отнасяйте с вашите жени. И не само с тях, но и с всички. Няма нищо мъжко в това да придобиваш изкуствена увереност, разрушавайки живота на другите.

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"И коя професия е "мъжка" точно?"Според редица изследвания на интелекта има разлика в разпределението на IQ по полов признак. Жените са по-плътно групирани, докато мъжете са в по-голям диапазан. С други думи, повечето жени са със сходно IQ, докато от мъжете има повече в сравнение както ***, така и умници. Чукни "IQ bell curve among sexes". Та за професиите - мъжки ще са работите от долен и горен диапазон по изисквания от IQ. Няма жена шампион нито щангист, нито шахматист.

29

Един турчин

преди 5 години

Живеем в мъжки свят.Вижте например тялото на жената.Почти всички са по-слаби физически,защото мъжът е смазал психиката й първо-след това е реагирало тялото.Защо жената приема фамилията на мъжа при брак?Защо не е обратното примерно(не че пак е правилно)?За да се чувства негова собственост.В Индия има индиански племена,при които жената е по-едра от мъжа и тя ходи на лов,а мъжа гледа децата и яде бой ако не е сготвено и подредено.Не съм шовинист на тема "мъжко превъзходство"!

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 45Проблемът е,че жените не могат да съвместяват кариера и семейство.Правенето на кариера води до нещастен личен живот.И това,че някоя жена не прави кариера,не означава,че я тормози мъжът й.

27

Мда

преди 5 години

Някой пишат, че имало статистики и с жени, убили партньорите си у нас. В близките 10 години не видях да има и 1 случай в крими хрониките за жена в България, убила партньора си. Жената няма жажда да притежава и да контролира партньора си, но мъжът има и в колкото по-безправна държава живеем, толкова повече ще се увеличават случаите, при които такива типажи изкарват безсилието си и липсата на права и контрол върху жената до себе си.

26

Анонимен

преди 5 години

До 44И коя професия е "мъжка" точно?Ако и да мога да работя "мъжка"според теб,професия и то ДОБРЕ какъв е проблема? Няма "мъжки" и "женски" професии пич, има хора на които им се работи и такива които ги мързи. И още нещо - една жена-феминистка, с професия и доходи почти никога няма да се остави да бъде тормозена от някакъв си льольо у дома.

25

Анонимен

преди 5 години

До Един турчинНапротив-именно феминизма и навлизането на жените в мъжки професии води до най-много нещастия.Колкото по-образована и с кариера е жената, толкова по-неравномерно е в личен живот.Познавам доста такива жени-пълно са стари моми,или са разведени,или си имат любовници.Една няма с нормално семейство.

24

Анонимен

преди 5 години

Абе , водите ли статистика за мъжете убити от жените си? А статостика за мъжете чиито жени ги изнудват след развода за свиждане с децата? Много тенденциозно мат'рялче

23

НЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА!

преди 5 години

Разбираме, че господарите ви заповядват да подхвърляте такива лъжливи статии, но ние българите, Истанбулската конвенция, няма да приемем :)

22

Един турчин

преди 5 години

Мисля,че жените страдат от т.н. "Стокхолмския синдром".Привързват се към насилника си.Не го осъзнават,но повечето са привързани към мъчителя си.Защо мислите съществува БДСМ?Отношението към жената е било отвратително още от векове.Нашият свят трябва да излекува и издигне жената.Само тогава света ще бъде спасен-иначе не е цялостен.

21

Женомелач

преди 5 години

Kaжете колко мъже са тормозени и психясали от лудите им жени. Колко жени умориха мъжете си с психически.

20

Мнение

преди 5 години

Започнаха да ни облъчват всеки ден по медиите заради онази конвенцията дето я отхвърлихме. Има си закони в тази държава - когато полицията си свърши работата едва ли ще има бити жени. Аз съм бил свидетел как полицията привиква насилника и незнам какво му говорят там, но повече дори не минава през нейния квартал. Така, че си има лостове.

19

Анонимен

преди 5 години

До VictimizedПознавам едно такова мило момче с магазин на Главната, отдава го под наем.Знаеш ли какви сърнета боцка всеки месец?

18

съдебен спор

преди 5 години

ами случаят с онази откачалка дето уби баща си и натопи съпруга си ???? в същото време беше заключила трите си дъщери вкъщи с месеци и не ги пускаше ??? това какво насилие се води ??

17

Анонимен

преди 5 години

То хубаво ама психическия тормоз на жени към мъжете никой не го смята за нищо, 40% от жертвите на домашно насилие са мъже. А за жените, които търпят с години някви алабуги без да ги напуснат щото ги мързи да бачкат предпочитат да си лежат и ония са ги хранути, а това че ги бие понякога не е проблем.. има много теми за размисъл, не е единствено "жени убити от партньорите си"