44

Анонимен

преди 5 години

Още има гладуващи деца по света а тия ми тръгнали да правят ракети. ***.

43

Discovery

преди 5 години

Е те пратат ли хора на Марс... по-добре да не се връщат, да ги натоварят с квото могат и направо да почнат да строят там... и така лека, лека да се населява планетата. Пък като вече имат ресурс някъв ще мислим и за обратни полети

42

Анонимен

преди 5 години

Дали не е малко смела тази прогноза? Руснаците и американците планираха още през началото на 90-те, съвместен пилотиран полет до Марс още към 2020, но нищо не става. Технологиите май още не са достатъчно развити.

41

Анонимен

преди 5 години

Елон маск пък вече ще е там до тогава. В затвора :)

40

Анонимен

преди 5 години

Кой луд ще живее месеци в една кофа бе тия ненормални ли са

39

oli

преди 5 години

Начи правиш си дете и го раждаш на Марс. Дете с марсианско гражданство. Егаси якото.

38

Нострадамус

преди 5 години

Искате ли да ви дам една много точна прогноза. Ще се случи нещо непредвидено и не след 20, ами и след 120 години няма да стъпят :) Защо мислите, че постоянно изтеглят мисиите напред във времето, за да лапат пари много ясно. На теория Марс за тях е една бездънна лапачка, а на практика не съществуват нито планети, нито космос, но повечето овчици са така дълбоко приспани и програмирани, че никога няма да го осъзнаят.

37

Анонимен

преди 5 години

Тия от НАСА изглежда , че са на някакъв нов експериментален наркотик !

36

Анонимен

преди 5 години

do 45 Леко уточнение... Луната не е на 300 000 км от нас, а на 400 000 км и до нея един съвремен апарат стига за 1-2 дни и пак не се наемат да кацнат на Луната тия смoтаняци от НАСА. Кво да говорим за Марс дето в най- близкия си период до нас е на 80 милиона километра, а средно на 200 милиона км от нас.

35

Пейо ментата

преди 5 години

Много лесно се оди на Марс...3 маастиски с бира и съм там! Ако нема бира, ги разредим с мента и е се тая!

34

Анонимен

преди 5 години

По-логично е да се доизследват морските дълбини.

33

Аз Бойко мога

преди 5 години

Аз Аз Аз Бойко мога да ида. Ама тая планета била ЧЕРВЕНА????? Да не е населена с комунисти? Не мога си намеря хора за контрапротест. По-добре ме изстреляйте към Слънцето да блесна с целия си блясък. Бойко Тракия огрява, а Слънцето само цялата Земя....

32

МАрсианец

преди 5 години

Само как удължават срока и раздуват опасностите ............... ...... докато някой "учен" не открие "случайно" изключително опасна болест или непреодолима пречка за смелите ни космонафти и ....... полетите пак се отложат за неопределено бъдеще . Много далечното бъдещето . ... и всички НАСА -дърти професори отново потънат летаргичен сън , будейки се само за да изхарчат по някой субсидия отпусната от държавата .

31

Анонимен

преди 5 години

Те да стигнат първо до Луната , а пък за Марс само могат да си мечтаят...

30

Анонимен

преди 5 години

Как 25 години? Нали онзи Мъск обесняваше как щял да прати хора до 2025г :)))Аз учени ли ще слушам или Мъск?

29

не сме готови

преди 5 години

Всичките ни технологии са първобитна работа.....Правим ток-като ГОРИМ ***, където е атом е пак един казан с радиоактивен м-л и тежка вода-"студен"термоядрен синтез-само опитно, транспорт- кораби, самолети,коли, камиони-ГОРЯТ нефт(преработен) Т.нар. "косм кораб" за Марс ще е един голям варел, който ще бъде ускорен до 2ра косм скорост с ГОРИВО и О2. С две думи сме на етап-горене на нещо! За да се ходи из космоса, трябва да се знае по-вече за материята, гравитация-по-добре да пращат сонди засега

28

бай Ставри

преди 5 години

До бай уйНе е чудно че не харесваш хайвера. Щом харесваш нива. И Вивалди не харесваш. Защото харесваш азис

27

до 24

преди 5 години

Разбрал си ти...Луната е на 300000км от Земята и практически е защитена от магнитното поле на Земята което се простира извън орбитата на Луната...освен това хората ти говорят за 9 месеца в открития Космос без защита това е сигурна смърт.

26

Анонимен

преди 5 години

Намирисва ми на самоубийствена мисия с еднопосочен билет. Оставам с усещането, че прекалено много се пришпорват нещата, сякаш важното е нещо с човешки тела живи или мъртви на борда да кацне там, отколкото да се мисли как и дали ще върнат.

25

Тео

преди 5 години

Добре, да стигнат до там няма проблем. Но как ще се върнат? Гравитацията е много по-голяма от тази на луната и ще е необходим стабилен стабилен кораб за връщане. Или си мислят да се върнат с Ю ЕС ЕС Ентерпрайз или с няколко тай-файтера?