46

Анонимен

преди 3 години

До гостЕлектролиза е едно ,а производство на водород от водата H2O е съвсем друго.Това са две съвсем различни неща.

45

гост

преди 5 години

До АнонименХаха от какъв газ се произвежда водорода , или се прави електролиза на водата.

44

Вуте

преди 5 години

А язе съм с 137Cs под капака и ...нема лабаво! 30г. нито лев за гориво...и кат дам гоуема газ, излитам у космосо!

43

Непознат

преди 5 години

Явно за много хора няма разлика между водород и въглерод. Това са два различни химични елемента ! Става въпрос за ВОДОРОД (H). До сега не съм чул да има "автобуси на ВЪГЛЕРОД (C)".

42

неверник

преди 5 години

Всичко е хвърляне а прах в очите на хората.Ще си купя втора ръка автомобил на спирт.За горивото няма грижи- вземам си отпуската и цял месец препеци ще правя! Ей това руснаците ако го видят от яд ще умрат!Да налееш в резервоара 50 литра троен препек па те нека си пият ако искат бензина или дизела!

41

До 30

преди 5 години

В Германия бе *** , в Германия на аутобана. Тествана е теслата много пъти . Нестава , ***. Между два града като баба трябва да караш. Мерцедеси , аудита и бмвета я правят смешна. Става само за 300 метра, после умира. Неприложима е извън града.

40

Анонимен

преди 5 години

Според бившия шеф на департамента на енергетиката на САЩ Джоузеф Ромм, "Водородният автомобил е един от най-малко ефективните и най-скъпите начини за намаляване на емисиите на парникови газове." Запитан, когато водородните автомобили ще бъдат широко достъпни, той отговаря: "не в нашия живот, и много вероятно никога."

39

Анонимен

преди 5 години

Не пускайте такива "еретични" статии да плашите Русия !

38

Анонимен

преди 5 години

Да не забравяме, че технологиите се развиват. КПД може и да е 20%, но това се отнася за първите двигатели. Ще дойде време ще се вдигне.

37

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно грешна информация. Кола на водород с двг или горивна клетна е неефективна, с около 20% общ кпд(well to wheel). Водородът се произвежда от газ и при това емисиите са повече дори от обикновен двигател. Зарядните станции са малко и неимоверно скъпи. Идеята е изоставена, освен с експериментална цел. Има само 3 модела такива коли на Тойота, Хонда и Хюндай, автобуси и кари. Затова сега трендът е хибриди или електрически коли, по-евтини и по-ефективни.

36

Анонимен

преди 5 години

Има концепт на хиприоник кар който е водороден тип задвижване и. Успя да стигне 630 км в час но електронно ограничена скорост

35

Анонимен

преди 5 години

Ако успеят да направят компактно индивидуално устройство за производство на водород, идеята ще процъфти тотално.

34

Анонимен

преди 5 години

Електричните са майтап работа. Във водорода и природния газ е истината.

33

Анонимен

преди 5 години

Егааати, не знаех че Швейцария е скандинавска страна и граничела с Дания и Норвегия!!! Туй поне не е сложно като водород-въглерод

32

Анонимен

преди 5 години

Мирай съм карал през 2016 още щом ги докараха в Англия.Имаха само 5 на склад за цялата държава. Пали бавно, за да разбърка чорбите.Мирише на яйца след нея и като паркира от ауспуха и тече вода.Когато една остана без водород никой не знаеше какво да прави.Общо взето е кола от бъдещето

31

Анонимен

преди 5 години

Tойота промениха света като дариха технологията на Мирай на света. Чакам кораби , влакове и транспорт на водород

30

Анонимен

преди 5 години

До 29Първо - Къде я намери тая отсечка, дето е 400 км дълга, дето караш с 200 и два часа нито се блъска, нито някой те спира... Къде...Второ - Ако не караш спортен автомобил, ще стоиш двигателя.Трето - колата ще гори по е 30 на 100. Няма да ти стигне бензина...

29

Анонимен

преди 5 години

Теслата изобщо не става за големи разстояния. При динамично каране с над 200 след 70-80 км батерията загрява и ограничава и скоростта и ускорението и едвам минава и 150 км. Затова ги карат тия тесли само добричлии , до Варна само. Варна Добрич с ускорения по 3 сек за 15 минути.

28

ЛоШо до 25

преди 5 години

Какъв Мерцедес кви 5 марки ;)Тойота имат кола на водород. Казва се Тойота Мирай и се продава в Германия. Автобуси на въглерод има от доооста години и в почти всички европейски столици има такива автобуси по улиците.Единственият проблем беше относно обема в който водорода се съхранява.

27

Анонимен

преди 5 години

26 Пробвай пак, както през електромобилите така и при горивните клетки имат да гонят доста.