27

карам по джанти

преди 5 години

Аз затова карам без гуми зимата. Навивам стари парцали на джантите да не дрънчат и за по-добро сцепление с настилката. Никой няма да отрече, че едни дънки дават по-добро сцепление от пластмаса

26

смях

преди 5 години

Карай с всесезонни, ако караш по 4 -5 к километра от ноември до април. Но недей ходи в планини и недей я вади като завали сняг. То всякви хора има. Имам колега дето в снега идва с колело. И той е прав за себе си. Лека от мен.

25

Край

преди 5 години

Зимните гуми на нормалните шофьори не минават повече от 4-5 хил. на сезон и на десетата година си имат грайфер но са без качества. Не ми разправяйте че ги хвърляте - карате ги до тел. Виж тестовете на всесезонните гуми - някой модели са с повече теглителна сила и спират по-добре на сняг от чисто зимни. А виж и как изплуват на вода зимните. Реално в България зимата е повече мокро отколкото снежно на пътя.

24

смях

преди 5 години

В събота смених гумите. 30 кинта. Карама наистина доста години с тях, може би 4ти сезон или пети, един път не са ми направили номер. Дъжд, сняг, лед. Като видя таксита с летни гуми в коловозите в непочистените ни кваратали зимата и просто припадам. То е пълен смях.

23

смях

преди 5 години

Няма кво да правим експерименти. Пускаш клипче, как в сняг, повтарям сняг, караш с тях . Аз моите ги тествам по най-малко 10 пъти в годината като се качвам до ски курортите. И съм виждал такива леваци, дето задръстват пътя ( тук трябва да добава и себе си преди да се убедя, че зимата си свършен без читави гуми ) , че просто нямам нужда от чуждо мнение. Ако си стоиш в града и когато падне сняг, не си палиш колата съм ок. Може даже и с летни да минеш. Ама останалото е лудост.

22

Край

преди 5 години

Всесезонните са по-добри от зимните на мокро и на сухо. С всесезонни гуми ВИНАГИ караш по-нови гуми т.е. по-добре си и на сняг. Снега никога не те изненадва както когато падне в октомври а зимните са ти в мазата. И не се редиш на опашка да плащаш на гумаджии. За екстремни ситуации има текстилни вериги.

21

Край

преди 5 години

До 21. Всесезонните гуми се износват реално и се сменят на 2-4 г. в зависимост от карането а зимните ти гуми и на 8г. не ги хвърляш щото си имат грайфер. И сега - дали твойте 8 г. зимни се по-добри от мойте 3г. всесезонни на сняг можем да направим експеримент - ама да не се учудиш.

20

край

преди 5 години

Не сменям гуми -карам със всесезонни. Който чете е така - който пита мръсноватите момчета по гумаджииниците се реди пролет и есен като мишок да си даде парите и да му изкриват гумите.

19

смях до 19

преди 5 години

Пич, има internet, има youtube има twitch. Моля те като завали сняг, качи се на Витоша , в Рила , в Пирин. Мини някой проход - шипка или троян - карнаре с тия гуми и ни покажи едно клипче. Бойко велики единствни, величествени и магистралостоителни, като завали сняг, обикновенно чака да спре снега и тогава чистят Тракия. Мини София - Пловдив или нещо по екзотично и ни направи свидетели. Защото от моя опит мога да ти гарантирам че без зимни гуми си загубен. Даже си заровен в сняг. И чакаш машините

18

Анонимен

преди 5 години

Още чакаме "знегът ни изненада" ;)

17

Гумата..

преди 5 години

За зимни условия е със напречни резове...шарки ...и по мек каучук

16

Мега миньор

преди 5 години

Ква всесезонна гума бе пич. Такова животно няма. Как една и съща гума ще е с каучук за зима и лято ...да не говорим за шарка. Едната е да изхвърля водата...другата шарка да дълбае и изхвърля снега. Тъй че ти всесезонни ги пиши бегали...или не си карал в снега с тях...че и 5 години..ай недей ние гуми не сме виждали.

15

Анонимен

преди 5 години

до ГостИ какво пише в закона? Понеже даваш вид на голяма читанка? Какво значи "гума предназначена за зимни условия"? Кой определя, ушев ли? 4мм е вече по-лесно измерима величина.

14

Анонимен

преди 5 години

Т рябва и зимни кондоми а...

13

Гост

преди 5 години

До Само питам до ГостАз да съм казал, че не можеш? Четете Законите и ще разберете много полезни неща!

12

Само питам до Гост

преди 5 години

Какво ни пречи да караме с 6 мм летни гуми и вериги?

11

Анонимен

преди 5 години

На сухо и слънчево ще поддържат зимно. Като падне снега, пък никакви ги няма. Практичните не слагат зимни гуми и после има "не те видях" и "изпуснаха ми спирачките". Въобще по-либерална и по-демократична държава, няма.

10

Анонимен

преди 5 години

Тези които мислят да карат с летни гуми при минусови температури да имат предвид че лятната гума става като пластмаса при минусови температури и губи сцепление с пътя. За да й подобрите сцеплението изпуснете 1 или 2 атмосвери което ще я направи по мека и сцеплението с пътя ще се подобри. Но имайте предвид че износването на гумите ще е по бързо.

9

Анонимен

преди 5 години

"Не ги сменявай щом не искаш. Може и с лятна да караш, но над 4 мм., но ако закъсаш проблема си е твой."Що, ако закъсаш със зимни гуми с 8мм грайфер чии ще е проблема? Само от интерес питам.

8

Анонимен

преди 5 години

Вече нищо не може да спре разпада на държавата всеки да се спасява поединично