19

Мирко

преди 5 години

Единственият начин проект за учебен кораб да успее е да бъде икономически обоснован. Абсурдно е това да бъде някакъв комбиниран кораб (прекалено много изисквания). Възможно е да бъде фидер-контейнеровоз или многоцелеви с уголемена надстройка и обикалящ Европа, но преди всичко трябва да е много добре икономически обоснован за да се намери инвеститор...А гореописания идеен проект е просто една химера...

18

Атанас

преди 5 години

Брааво за усилията, вярата в промяна и страхотното предложение, за безплатният проект и за безплатната идея, която искрено се надявам някой да забележи, после евентуално д асе намерят спонсори, които да го построят. Успех и продължавай да имаш такива страхотни идеи!П.С.За останалите коментари - нямам коментар, че да не ги обиждам.

17

Георгиев

преди 5 години

Медникаров чак от Ангола ги докара маймуните, били добри по геометрия и прочие... Срам и позор. Попдават масово дипломи и сертификати на гърци и турци, все повече ще ни плюят по света. Относно кораба, живо ме интересува как ще се обезпечи здравината му, щото е ... да не кажа невъзможно, ама почти. В някой частен случай, може и да е мореходен... Мечтите са безплатни.

16

Батко

преди 5 години

Учих там навремето корабоводене и после се махнах. Това не е професия за бели хора. Ще трупате пари, които няма да може да похарчите. Ако имате капацитет не си губете времето там.

15

Анонимен

преди 5 години

Супер! Браво! Жалко, че нямаме пари за нафта

14

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно невярна информация. Френският Almak всъщност е един катер с държина 44м и газене 3м, за тренировка на 20-на военни кадети от арабските страни (сигурно си плащат), с 8 души екипаж и .Има автономност 10 дни, т.е става само за каботажно плаване. Японският Spirit of MOL пък е бракуван преди 5г. Що се отнася до въпросния проект, евентуално като какъв клас и кой ще регистрира тоз хибриден кораб, как ще извършва реално товарно-разтоварни операции. И ако не извършва, какъв е смисълът въобще

13

Анонимен

преди 5 години

Браншиста, осъзнаваш ли че да береш тютюн, не е като да служиш на кораб. За кораба както и да го въртиш се иска познания за механика, електротехника, двигатели и то корабни, навигация в зависимост от поста, чужди езици, морско право, бла бла. Освен това се иска и съответното образование черно на бяло, времената на дървените кораби с платна са минали преди 200 години. Берачите на тютюн, затова берат тютюн, защото имат и сответния интелектуален капацитет. Такъв е живота!

12

От бранша

преди 5 години

И едни от най - добрите офицери са от добричко. Момчета работели на полето , някой даже все още имат ферми. Тях с работа неможеш ги уплаши. Така както един селянин , гледал тютюн и ставал всяка сутрин в 0400 , неможеш да го уплашиш с работа. Истината е не в учебния кораб , истината е в липсата на трудови навици. Нямат и един ден работа и отива на кораба , от летището пристига и след два часа е вече с гащеризона а той метла не е държал в ръката си.

11

Анонимен

преди 5 години

И ще успее селянина. Това е истината , а не учебните кораби на картинка. Истината е че нашите нежни момченца с нежни души , не минали даже и през казарма , не издържат нито на динамиката , нито на стреса , нито на работата. Кадетите работят всичко , от чистенето на тоалетни до най - сложните операции на борда. Но започват с тоалетните , чукане на ръжда и боядисване, отвън , на студа и вятъра, на дъжда и жегата. Иска се характер за да не се откажеш , а повечето нямат.

10

От бранша

преди 5 години

Мечтите са безплатни. Какво не им харесва на сегашната система? Отиват кадети и ако имат качества , а истината е че повечето днешни младежи са лигльовци и никога не са работели , камо ли в трудни условия, ги промотират. Нищо сложно няма в професията , иска се здрав гръб и желание. А истината е , че между завършил елитна гимназия , езикова или математическа, но никога не е имал мазоли по ръцете, и едно природно интелигентно момче от село, но работещо от 10 годишно, в тази професия ще го харесат

9

Анонимен

преди 5 години

Пари има, вместо 2 от бъдещите изтребители.Ама то не е само да го поръчаш и платиш. Корабът е скъпо притежание, особено такъв. Да не говорим за екипаж, поддръжка, тскси и т.н.Впрочем някога имаше учебен кораб Вапцаров към БМФ, после Благоев, който стана 421. И накрая нищо.С други думи- forget about.

8

Специалист

преди 5 години

На вниманието на журналиста и редакцията - учебното заведение във Варна е военноморско училище "Н Вапцаров". Военна академия "Г С Раковски" е една единствена и се намира в гр. София. Като пишете нещо, проверете го и се замислете ако Ви се вижда нередно !

7

брс

преди 5 години

Тоя льольо да вземе да предложи и една космическа совалка, за да могат кадетите от Долна Митрополия и Техническия да си упражняват пилотските качества... Тия ще ме съсипат със своите безумия... Кораба от вестници ли ще го направят?

6

Анонимен

преди 5 години

Този кораб ще струва поне 50 милиона долара , ако е построен в китай , иначе над 100. Пари има ли ?

5

Eyes

преди 5 години

Малко са 4 модула. Трябват газовоз, рудовоз, плаващ кран, система за динамично позициониране и енергетична уредба на газ / с ядрен реактор. Само така курсантът-студент от ВВМУ ще е пълна и завършена личност.

4

Морски

преди 5 години

Постарало се е момчето, почертало е - браво. Само дето такъв проект остава в теорията заедно с любимите му преподаватели. Кой ще вкара 200 метров кораб в пристанище, за да разтовари 100 контейнера или 200 автомобила? Тенденцията е да се профилира на типа кораб, на който се работи. Но поне Медния отчел дейност, може пак да впечатли някой посланик.

3

Кница

преди 5 години

200 м кораб за учебни цели??? Добре, ама друг път. Това ще стане , когато имаме пак корабостроене и морски флот.

2

Анонимен

преди 5 години

бла бла, Медникара е платил за малко реклама, от както станаха студенти, кадетите на ВВМУ са гола вода, лигльовци и мамини синчета.

1

м

преди 5 години

Това е платена реклама !!Студентите стажуващи по корабите са гола вода ,защото не знаят елементарни неща от механиката ,а този е явно някакъв супер гений спонсориран от чужди фирми !!