444

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 497А дедо ти защо мълча 45 години и не посмя да попита крадците по татовото които търгуваха с Долари и им бяха пълни сметките с валута та се обзавеждаха от Корекома чак? Мълчал е и не само той защото не му е стискало! Е сега вече каквото и да се осмели да попита няма да бъде бит или изгонен от Партията!

443

ИСТИНАТА

преди 5 години

Прехода си е баш добре планиран обир на целия народ!!! Всички спестявания и капитал на държавата, тоест на народа отидоха в ръцете на наште ора. Хора шофери до 90-та година станаха мултимилионери с народна пара раздадена щедро от Луканов и мафията около него - големите комунисти то 10-ти Ноември, а после върли капиталисти. Примери много: илия павлов, спас русев, оня пуяк от литекс, домуса и още знайни и незнайни шебеци барабар с групировките по онова време!

442

Анонимен

преди 5 години

Когато някои бизнесмен ми каже предлагам ви почивка за цялото семейство безплатно тогава ще прегърна капитализма щото по татово беше масово това или с малко доплащане 20,30 лева първа категория ходеха без пари

441

Анонимен

преди 5 години

Голяма грешка ..некадърни драскачи ви поведоха към цел , по рисков скат щото бил по пряк пътя , метафорично казано

440

Анонимен

преди 5 години

Путку Симеонов пропуснахте ...ъъ пардон Петко Симеонов

439

аесектербе

преди 5 години

До 496 Б-я е друга вечеАесектеррбекелешгендерски. Кво се прайш на умен тука. Сигур си син на некой отседераскитеприватизатори

438

Анонимен

преди 5 години

Ама не стана точно демокрация, а?

437

Fate

преди 5 години

Новото робство . Най пагубното от всичките до сега

436

Анонимен

преди 5 години

Дедо ми ,стар комунист, казваше , искам само да кажат откъде е първия им милион мойте бивши съпартийци. И как тъй *** работник двеста лева заплата става милионер за една нощ? И собственик на завод на 200декара площ?

435

Анонимен

преди 5 години

БКП създаде СДС и ДПС .И после се отдаде на бизнес. А вий подскачате. СДС ви омайваха докато БКП си раздаваха гювеча . И още си го раздават ,бонаци. 1988 даже и година по-рано вече всичко се разпредели.И тези даже са от онези.

434

Уууу!

преди 5 години

Абе нищо не е сменено освен москвичите и жигулките със западни трошки и дядо Мраз с дядо Коледа.Все са си същите на власт и си управляват по старите методи.В държавните учреждения нищо не е мръднало.Капитализъм в БГ няма!Социализма просто стана частен,но и монопола също.Дори днешните комунисти от ГЕРБ кадар повече от създателите си БКП.А навремето скачаха по трибуната да хулят Живков за резиденции и служебни мерцедеси.Сега всеки минал през властта си има вила поне в Гърция и гарантиран бизнес...

433

Анонимен

преди 5 години

Имам усещането, че България е спала зимен сън и едва сега почва да се пробужда.Дано се събуди!Дано прогледнат българите!

432

Б-я е друга вече

преди 5 години

Ако някой измисли машина на времето и докара някой българин от 1988г в днешна България, той ще помисли че е попаднал на друго място в Европа. Пълно с коли, ДЖИНСИ, маратонки и лъскави работи...Просто тогава сме били супер наивни и млади да мислим, че за 15-20г ще догоним богати, бивши колониални държави и ще живеем като тях. Повечето граждани все още живеят в панелки у нас-за 29г по една къща не са си направили, смятайте колко са работили за обществото или частника?! Иначе рев до небето

431

Анонимен

преди 5 години

Соца сам си падна.Той ако беше жизнена система да си е жив и до днес.*** всичко е глобално.За всичко е виновен Рейгън, който предложи на братушките да си мерят парите и те ( май бяха на няколко водки) се навиха.И системата почна да издиша отвсякъде.А и се смениха поколенията. А Горби не дишаше Живков.Но туй няма значение. Ако раята работи и произвежда всичко е на 6.Та българите ядяха и пиеха повече отколкото работеха,а ако някой е работел повече началниците го окрадоха или разсипаха.

430

шматка

преди 5 години

Тва го знаем.Има го в уйкитоКажете как и кой събори социализма.Как и кой изтупа парите на държавата преди 10-ти.Как и откъде се извъдиха само за ден-два толкова дисиденти и демократи.Кой обяви Желю за дисидент номер 1.Как така всички имаха партийни книжки а след 10-ти станаха борци против диктатурата.Как и кой имаше интерес да превърне 90-те в брутално мутренско/бандитско десетилетие.....

429

Анонимен

преди 5 години

Аз гледам да пиша по същество, а не колко са прости пишещите,ама е трудно.Ако някой е откраднал 100 мильона, гледаш да върнеш парите. Какво, като го убиеш или затвориш за 30 години?В Северна Америка ако си опасен за обществото те заключват, но ако не си, а си сгазил закона следва глоба. 2,5,9 хиляди долара. И бачкаш и плащаш.Действа доста възпитателно.

428

Анонимен

преди 5 години

Уникална статия! Директно копирана от Уикипедия!

427

Овчар

преди 5 години

Първи законАко няма овци, няма овчери.Втори законКато си овца ща стрижа.(ууупс! Сори! Туй било кучето)Трети законОвцете пасът, а овчарите свирят на гайди, подпряни на гега.Четвърти законАко в стадото има овца, голяма и с две гърбици, това е мигрант.Пети законКолкото и да блеят овцете не могат да направят избори.

426

Анонимен

преди 5 години

От целия Източен Блок, България изтегли най-късата клечка!

425

Анонимен

преди 5 години

Унгария, Чехия и Полша възстанаха срещу комунизма и в частност СССР.Не такива неща се наблюдаваха в България.Преди 89, а и сега.:-)