48

Възмутен

преди 5 години

Глупости, в момента при ПТП, ако няма жертви, КАТ отказват да идват. Това автоматично означава, че виновният водач, при минаване с протокол не получава наказание за нарушението си, с което е причинл ПТП. Каква функция има КАТ тогава? Да дреме по храстите на местата с безумни ограничния, или сложени нарочно такива?

47

тоти

преди 5 години

Май некой си поверва че *** ще даде 1000лв за застаховка при това колата да струва по малко..???.....поне 50% ще карат без гражданска и да му земете колата му дреме ...да не е обил човек та това ми прилича малко на кръвен данак...но уви още повече загуби чакайте балъци недоделани.

46

Тео

преди 5 години

"Те посочват, че никъде в ЕС не се сключва застраохвка само за водача."! Лъжа! И то нагла! Живея в Германия, застраховал съм автомобила ми и само АЗ и съпругата ми имаме право да го караме. В застраховката има опция и съм вписал съпругата ми, за което се плаща допълнително. Ако желая, мога да дам автомобилът на някой друг, но ако стане произшествие - застраховка НЪЦ! И малусът трябва да си върви с шофьора. Така се стимулира само покупката на коли "нов внос", защото ще са "чисти"!

45

Киро Кардана

преди 5 години

До До Киро КТова може да се случи при една работеща за доброто на хората държава и с-***.При нас поради липсата на гореспоменатото неможе да се случи.Тук е една дива територия с масово дране на нейните обитатели.Така ,че от догодина ГО и 2000лв да стане кръвта ще се лее по асфалта ,в името на дебелогушите застрахователи..Лека нощ, и Господ да пази добрите хора!

44

Идеалист

преди 5 години

Колко съм бил неук. Едва сега научих, че колата ми имала душа. Като направя нарушение да глобяват нея, ама тя няма сметка, няма заплата. При пострадал на пътя от моята кола, ще трябва да в вкарат в съдебната зала и да я съдят. Тя щяла да носи греха на собственика си и да го предава на следващия. Кои са тези ***, които са написали тези глупости? Няма по-просто нещо от герберски активист! От къде изсмукаха тези доводи с които не убеждават, че го правят за нас. Да го кажат: Имаме власт и крадем

43

Armagedon

преди 5 години

В Конституцията е записано че частната , общинската и Държавната собственост са равнопоставени.Така че ако закона бъде приет в този му вид , нещата опират до Конституционния съд, понеже се нарушава принципа за равнопоставеност на собствеността в Р.България.

42

До Киро К

преди 5 години

Кире, че може, може. Ама точно у нас ще се случи ли?!! Мечтите са едно, реалността друго.

41

Нов

преди 5 години

Застраховката ГО няма място в портфейла на застрахователите. Тя е задължителна и установена със закон. Държавата трябва да си създаде механизъм да я управлява, финансира и гарантира. Почти същото е и с техническите прегледи. Не разбирам защо неща които са измислени преди всичко да генерират приходи, и то без особено напъване се предоставят на външни изпълнители.

40

Armagedon

преди 5 години

С тази побългарена гражданска отговорност се цели семейният автомобил да има две и повече застраховки ако се управлява от всички в семейството т.е. "нагушване " на застрахователите.а ако автомобилите са два в семейството застраховките стават 4,5 или 6,7 за два автомобила,ако се управляват от всички в семейството.В този си вид гражданската застраховката за отговорност , кощто няма да се прилага за фирмените и Държавните автомобили , фактически е незаконна защото е в противоречие с Конституцията

39

Киро Кардана

преди 5 години

До До Киро КНе!Много лесно се лекува такъв с 1000 нарушения и каращ без застраховка..Спираш го и няма шофьорска застраховка веднага ,конфискация на таралясника , яка глоба + дължимата застраховка х5 съд и месечен запор на заплатата ,блокиране достъпа до административни услуги,забрана за напускане на страната и много други гърчове...

38

Перко

преди 5 години

Значи още по-просто. За колата по твърда тарифа собственика прави застраховка. Шофьра си прави за себе си според каквото си е надробил. Пък коя кола ще кара си е негова работа

37

Киро Кардана

преди 5 години

Жестоката истината е ,че мутрите и държавата печелят от това по пътищата да има нарушения ,глоби,смърт и ранени !Ако няма такива няма да има и пари за тях!Колкото повече нарушители толкова повече печели и държавата и мутрите!Някой ще каже ,че най -ценното в държавата са хората..е да ви кажа под секрет на държавата не и пука изобщо за вашия живот!!

36

До Киро К

преди 5 години

Да бе, те тия с по 1000 нарушения въобще не обичат да шофират. Ще стане както к всичко у нас, изрядните ще плащат и за нарушителите. Като не ти пука, ще си продължиш да караш. Кой ще те спре, да не би да те вкарат в затвора?!

35

Активист

преди 5 години

Разберете другари, парите от КТБ свършиха. Трябва да осигурим постъпления!

34

Професор

преди 5 години

Комунистите вместо да мърморят да си плащат данъците. Щом имат пари за бензин значи имат и за данъци. Всеки комунист има най малко две коли. Застраховката трябва да стане минимум 1000 лева. Винетката 600 лева както е в Нормалните европейски държави. На който не му отърва марш в Сибир.

33

Анонимен

преди 5 години

Нова кражба,това представлява!Народа не е ***!

32

с две думи

преди 5 години

Бонус за застраховат елите и малус за шофьорите.

31

Киро Кардана

преди 5 години

Когато има лична шофьорска застраховка и размера и се определя от поведението на лицето,много от опасните водачи с времето ще натрупат огромно досие от нарушения и сумата за тях ще е огромна и в един момент ако немогат да я платят няма и да шофират!А хора без никакви нарушения и съответно минимално рискови водачи трябва да плащат символична застраховка!Това е начина за борба със смърта по пътищата!Другото е пълнене на гушите на застрахователите(мутрите).

30

Бай Шиле

преди 5 години

С тия простотии дето ги лансират за малко да забравим за оная мижитурка Валерката.Пича дето дърпаше оная женица на границата .Тоя дето на "Чудните мостове " Се ядосва ,че го занимават с глупости .При въпрос на жена дали е забелязал лошия път до там ?!?Абе артик ,като не искаш да те занимават с такива неща ,защо се занимаваш с държ.дела.За чии *** отиваш в парламента?

29

House M.D.

преди 5 години

Колега бай Петко, ще се гледат само нарушенията, извършени на територията на България.Колеги, в статията има печатна грешка. Системата ще се казва "Конус-фалос".