16

Анонимен

преди 5 години

Това показва, че българинът има достъп до болнично лечение. Това е положителна новина. Лобистите на знайни и незнайни "Господари на лъжата", манипулират обществото и искат българинът да няма достъп до здравеопазване, парите да не следват пациента, а директно да попадат в техните частни фондове и да остават там, или да отиват в техните частни болници. Това е борбата им, затова са пуснали лобистките си кученца да джавкат по медии, а журналистите се включват в общото лаене на лъжи.

15

Анонимен

преди 5 години

А дали се лекува нормално пациента или се гледа от към търговската страна?!И какво се прави,разтъкава се възможно по-дълго пациента тук и там!Ех нали има НЗОК ДА МУ МИСЛИ!!!

14

Анонимен

преди 5 години

Лекари мошеници и пациенти хипохондрици - това е резултатът.

13

Не е вярно!

преди 5 години

Не е вярно, че увеличеният брой на болничните престои има връзка с болнавостта на хората. Просто това е една от схемите за източване на НЗОК - да те хоспитализират за щяло и не щяло. Пример: за биопсия на възел на щитовидната жлеза, която се провежда за 30 секунди, хоспитализират за 3 дни!

12

Анонимен

преди 5 години

Много българи влизат в болница, за да вземат повече болнични, така че не само лекарите обират държавата.

11

Анонимен

преди 5 години

Родилките също лежат 3 дена - и те ли за болнави ги броите, ?

10

The Big Щепсел

преди 5 години

това ми се струва невъзможно! По-вероятно е да са врътки за източване на касата.В провинцията някои лекари държат здравните карти на пациентите с години при себе си.Да не говорим, че в болниците от едната врата те изписват, от другата те приемат в друго отделение без да разбереш изобщо. Това, че приемат за щяло и нещяло също вярно!

9

Анонимен

преди 5 години

Каза ви го някакъв от министерството, в Бг има много болницш спрямо малкото хора които жиеем тук. Ако преди 89-та сме 9 млн а сега 7 и до няколко години 6 млн.д. , би трябвало 20-30 % от болниците да са ги затворили отдавна, а сега им се налага да точат яко касата с "надписани " болести за да вземат някой лев от НЗОК и да не затворят хранилката

8

НЗОК

преди 5 години

Статията е некоректно написана.1.25 милиона са "нощувките" в болниците, не болните.Демек, ако някой е лежал за апандисит 3 дни по клинична пътека, в статията го броят за 3-***. А дали реално е лежал е съвсем друг въпрос.

7

-

преди 5 години

Храним се с ***, околната среда е трагедия, всеки ден нерви и ядове от всякакъв род, как няма да са болни хората?

6

Анонимен

преди 5 години

1 милион и 250 хиляди - хоспитализирани за една година. Е ние сме болна нация тогава. Това не е нормално, както и да го погледне човек. Ами то излиза - във всяко семейство поне по един болен. Е не е нормално.

5

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5----------------------------Че те не те "прибират" насила.

4

Анонимен

преди 5 години

Че е болен - болен е. И че заради "пътеката" навсякъде те прибират и за най-малкото.....и това е бизнес.Точи се якооооооооо !

3

Анонимен

преди 5 години

Колко реално болни са имали нужда от постъпване в болница? Знаем какви магии се правят. Високо ценените "българи" какъв процент са?

2

доХтор Оооох Болииии

преди 5 години

Тежка е диагнозата българин.

1

Анонимен

преди 5 години

В такива "добри" условия на живот е цяло чудо, че не лежим цялото население в болниците. Та кое ви учудва в бройката, та и новина сте я направили?