36

Анонимен

преди 5 години

Сега, на тези на които не им е ясна системата за сезонна работа в чужбина и обезщетенията след приключване на сезона: За да получат сезонните работници обезщетение от социалните служби на другата страна трябва да получат Формуляр Удостоверение, свързано с Деклрация на работникът, за числото работни дни и възнаграждението си за работата за ТЕЗИ ДНИ. Това, че някои хитреци се опитват да клатуркат системата за сезонна работа в чужбина не е масово явление. "Оттатък" никой не плаща без работа.

35

Анонимен

преди 5 години

До BurzumАйде по-леко. По времето на комунизъма не си ли се прибирал в къщи с тубата бензин в едната ръка, акумулатора в другата и главния кабел и чистачките по джобовете. И ставаш през 15 минути да гледаш дали колата ти не е оставена на тухлички

34

Burzum

преди 5 години

Гербераската гнусна *** в която сФинете се мамят един друг....мръ.сни български СК.отове поне престанете да се размножават в бе....едно едно не е нужно ако се роди вследствие на скотските ви инстинкти просто ги хващате за краката и бой в стената....

33

бай ганю

преди 5 години

това е редовна практика на много хора с познати и близки в англия и други Европейски страни,размерът е толкова огромен на тази спекулация че бюджета ни се ощетява със стотицимилиони,кога държавата ще се самосезира и разнищи огромните загуби от тези нарушения?

32

vbn

преди 5 години

В НОИ са такива ***, че даже не ми се пише... Свикнали са до прилагат едни шаблони. Не могат да си размърдат мозъците за месеци. Бавиха ми обезщетението с 10 месеца защото случаят ми беше единствен такъв - с легална работа към администацията. Обвиняваха ме, че нъм им дала точна информация, не са им изпратили от чужбина документи... После ми ги отпуснаха без да кажат защо са ги забавили, като ги отпуснаха на възможния минимум. Сега разбирам, че са ги отпускали без изобщо да са се полагали

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27Лъжи!Не социалната сфера развращава хората. Държавната администрация опорочава хората. Всички хрантутници, партийно назначени, по 30-40 год, стоят на бюро, без 1 ден работа в реалния сектор, без грам полезност, дремят пред компа и за това получават заплати, осигуровки и пенсии от парите, които произвеждат работещите. Стотици хиляди тъ.ртеи на бюджетна издръжка!

30

срама нямате!

преди 5 години

До Анонимен 29Защо да не получават обезщетение, щом са полагали труд и са внасяли осигуровки 9 месеца?! Кой си ти, че ще лишиш хората от право на обезщетение при безработица?Поредният чиновник, който няма 1 ден трудов стаж в реалния сектор, цял живот е на държавна хранилка, получава заплата за цял ден клатене на краката и за гласуване за ГЕРБ и ОП, накрая очите му в чуждите пари.

29

Анонимен

преди 5 години

Ами п рости и алчни хора. Не стига, че са вземали незаконно пари, ами взели че подали оплакване, та да ги надушат. Айде сега, нека се бръкнат

28

Анонимен

преди 5 години

Може нелегално да са емигрирали, да са работили и са се върнали.

27

Анонимен

преди 5 години

Скоро ще ги спрат тези обезщетения. Като е работил в чужбина, той не е съкратен от работа а доброволно напуска, за да се върне в България. Щом не е съкратен не му се полагат обезщетения. Пресъхна тази бизка вече.

26

Който трябва

преди 5 години

Това е повсеместно. Има хора, които отиват в чужбина почти като на почивка за десетина дена до две седмици, регистрират се за осигурителен номер, връщат се в България и без дори и ден стаж в тая пуста чужбина, получават благи помощи в родината. И това сиромашката ни държава го допуска без на никой да му трепне.

25

Анонимен

преди 5 години

ИЗМАМНИЦИТЕ В СОЦИАЛНИТЕ СФЕРИ СА ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ. ИМА ХИТРЕЦИ КОИТО РАБОТЯТ В ЧУЖБИНА 9 МЕСЕЦА ВРЪЩАТ СЕ И СЛЕД ТОВА 1 ГОДИНА У НАС ПОЛУЧАВАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ НАД 1000 ЛВ.

24

работник

преди 5 години

Социалната система е замислена така че мързеливите да живеят на гъба на трудолюбивите.Пример майките дето ни занимават толкова време със себе си. Някой да е чул думата благодаря? Но всички виждаме манифестациите на мутрите.

23

Анонимен

преди 5 години

До ХитлерТова което ти не разбираш е че именно раздутите социални системи са най-мощния фактор за деградация в обществото, те поощряват мързела, глупостта и посредствеността. Защо Ахмед или Иван да се напъва да работи, учи и развива, след като може да изпуска газове пред телевизора целодневно, а ние балъците да го замеряме с пачки.

22

111111

преди 5 години

Не ми се вярва да лъжат тези хора, защото:1. В нормалните страни имат и нормална социална система, например във Франция хора, които работят само сезонно, получават обезщетение до следващата пролет. 2. Срокът за получаване е мн. по-дълъг, отколкото тук. 3. Ако лъжат, нямаше да обжалват отказа на НОИ-Смолян. 4. Не е истина, че зимата не се работи на открито! Ама тюмбелите-писари как да го знаят!

21

До 22

преди 5 години

Обезщетението за безработица излиза от бюджета на НОИ, а половината от неговия бюджет идва с директен трансфер от държавния бюджет, останалата част я плащаме ние, всички заети работещи хора. Така че да това е социална помощ и типичен пример за източване на социалната система, а това се случва защото законите ни го позволяват, защото ние като общество сме издигнали в култ мързела и глупостта.

20

Анонимен

преди 5 години

Какъвто кмета, такива и хората. Нали предишния кмет на Неделино си беше построил палат, та и другите хора са решили, че може.

19

Хитлер

преди 5 години

до 20!Прав си за такива мошенници като в Неделино, но ако в дьржавата ни няма социална здравна осигорителна система тогава дьржавата ни ще заприлича на Африканска конгоанска!

18

До 20

преди 5 години

Май не правиш разлика между обезщетение за безработица и социални помощи

17

Анонимен

преди 5 години

Неделино? Че то там български не се говори бре.