58

Анонимен

преди 5 години

Зиматя закъсня и от Топлофикация изгладняха

57

Ха ха ха

преди 5 години

Лятото *** - сметките за парно - също...

56

Анонимен

преди 5 години

"Много знаещи и разбирачи тука.Почвам да си мисля, че само в моето семейство не се е крало ток и парно.А за какво плюем по ромите - не разбирам."Много патили! Но иначе да, българска работа!

55

Анонимен

преди 5 години

Много знаещи и разбирачи тука.Почвам да си мисля, че само в моето семейство не се е крало ток и парно.А за какво плюем по ромите - не разбирам.

54

Анонимен

преди 5 години

НРБ Тариката го е казал много правилно, а масово ръждясваха и се пукаха, защото някой дори си е закачал без нужда после системата да се обезвъздушава. И като чуеш потропване на въздушни мехури, си беше признак.

53

човекът

преди 5 години

До до човекътМагнитите работеха на старите електромери с въртящи се алуминиеви дискове.Сега електромерите са електронни и изнесени ИЗВЪН жилището.Та тоя номер вече не става.Номера със сегащните електромери - срещу заплащане.

52

НРБ тарикат

преди 5 години

До 46Ти кажа ли как се крадеше парно при соца?Ми радиаторите не бяха пломбирани.И вместо 20 ребра си слагаш 40.Алуминиеви радиатори нямаше, имаше чугунени ама бяха дефицитни.Та най-използваните бяха тенекиени, които ръждясваха и се пукаха на всеки 2 години. може би заради прословутото българско качество. Ръждяса, пукне се, протече и ти надуе паркета. Когато на някой съсед му протече, инсталацията се източва. Тогава използваш и си закачаш допълнително ребра.

51

Анонимен

преди 5 години

"То не им коства и сега да слагат магнити."Хаха! Магнити се слагат за да лъжеш електромера, но това действа само на старите електромери, при които се ползва принцип на отчитане изменения в т.нар. "Токове на Фуко".Вече има други методи за отчитане.

50

до човекът

преди 5 години

Разбирам. Но у нас, аз бях малък, такова чудо не се е правело. То не им коства и сега да слагат магнити. Айде, народе, на магнитите!

49

Анонимен

преди 5 години

"И как се е крадяло парно през соца, че не се сещам? Нямаше топломери.То беше толкова горещо, че сме отваряли прозорците да се поохлади."Зависи за кой град говориш. То дори и в наши дни, ако тук сред коментиращите се намери някой от Перник, ще ти каже как са тарифите за тамошната топлофикация. Не знам към кой се обръщаш как се крадяло парно, но ако е обявил 3 радиатора, а ползва 4, то си е кражба, като няма топломери. Или казва, че в съседния апартамент никой не живее, там ползва а не плаща.

48

човекът

преди 5 години

До Анонимен39Естествено, че не е било забранено да ползваш акумулираща печка.Въпреки, че токът беше сравнително евтин, акумулиращата печка беше 3-4 киловата.Ако ползваш 2 акумулиращи печки за две стаи си става сума на фона на социалистическа заплата от 160 лева.И хората си имаха един магнит до електромера. С малко тренировки магнита се нагласяваше така, че електромерът не отчита нито дневно, нито нощно.

47

до 43

преди 5 години

Ако ще да е джендърски род пак ще плащаш.

46

Анонимен

преди 5 години

*** в някоя панелка, ползваш-не ползваш, ще ти бухат поне едни 300 лева на месец защото има топлинни загуби и/или съседите крадат яко (например като са си направили на практика подово отопление с тръбите, докато стигнат до радиатора, а топломерите не са им от новите на входа на апартамента, ами са на радиатора само).

45

до 27

преди 5 години

И как се е крадяло парно през соца, че не се сещам? Нямаше топломери.То беше толкова горещо, че сме отваряли прозорците да се поохлади.

44

Анонимен

преди 5 години

То и на електрото му е време вече, да сменя коефициентите на електромерите. С тия топли месеци след застрахователната, ще фалира и енергийната мафия. Плащайте ей, че тия момчета са свикнали на охолен живот и който им се прави на отворен, горчиво ще съжелява.

43

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен34За мен си парно не ползвам, давам тристаен апартамент под наем с парно.Имам им доверие на хората, ама хвърлих едно око какво и дали са платили за миналия сезон - 860лв с топлата вода. платили са си го. Делиш на 5 месеца - 170лв/месец усреднено. това с вертикални тръби ВЪТРЕ в апартамента.Е, на пернишко чудо с крадени дърва ще е по-евтино, спор няма.

42

Анонимен

преди 5 години

"Ама ние нали се заклехме да не ползваме лошата руска газ, сега ще си плащаме."Газ е в мъжки род.

41

Анонимен

преди 5 години

Топлофикация е готова да отложи пускането на парното на всички желаещи, които представят медицинско за всички в блока, че не страдат от простудни или вирусни заболявания. Ако няма такива свидетелства тя ще се погрижи да не настинете.

40

Анонимен

преди 5 години

"Това с магнита може да си го правил. Сега го чувам. А акомулиращи печки се продаваха навсякъде. За каква кражба става дума, то си беще съвсем легално ползването им."Ти съвсем не си разбрал какво искаше да ти каже човекът.

39

Анонимен

преди 5 години

Които желаят включване по-късно да подадат заявление подписано от всички живеещи в блока, нотариално заверено, със свидетелство за съдимост, актове за раждане и номерата на обувките на всички обитатели, декларации че при 12 градуса се чувстват като при 18. Заявлението ще бъде разгледано в 6-месечен срок от топлофикация и евентулно към април-май ще получите отговор.