27

гост

преди 5 години

имаше филм в който бяха монтирали реактивен двигател в автомобил, от шофЕрчето не беше останало много да помогне на разследването:))

26

Анонимен

преди 5 години

Безкрайните безмислици по руската земя.

25

Анонимен

преди 5 години

В Русия още има локомотиви с газотурбинни двигатели това не е нещо ново просто хората се забавляват ако тоя двигател се монтира на картинг тогава ще изглежда като то драгстер с умалени размери

24

Анонимен

преди 5 години

Този турбостартер е много по-маломощен от стандартния мотор на БМВ-то. Той служи само за развъртане на основния двигател до минималните обороти за устойчиво горене. Което е много по-лесно, отколкото да задвижва еднотонен автомобил.

23

Анонимен

преди 5 години

Най вероятно става въпрос за пусковият агрегат на миг-23, който е малък реактивен двигател. Истинския двигател на миг-23 е много по-голям и мощен. Всъщност около 13 тона тяга на форсаж.

22

бай ганю

преди 5 години

язък му за таланта,ама е излязло едно нищо

21

House M.D.

преди 5 години

Колеги, къде сте виждали технически грамотни журналисти?Журналистчето, двигателят на който и да е самолет, е прекалено мощен за който и да е автомобил.

20

изделяно в Русия

преди 5 години

В Русия още си е в сила почина "Напарви си сам".Тука като гледам по замря този начин за борба със сиромашията.

19

ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ

преди 5 години

Двигателя на МИГ 23 е колкото самото БМВ.

18

Анонимен

преди 5 години

Не е двигател от миг-23 ами е турбостартер. Нещо с което палят големият двигател.

17

Анонимен

преди 5 години

БМВ е 20 хиляди евро, а Миг23 20 милиона евро.В момента един МиГ-23 струва по-малко от ново БМВ.А може би дори от употребявано.

16

Добре е да знаете,че

преди 5 години

Игор изработва сам турбореактивни двигатели и в края на филмчето е показано, че ги монтира на какво ли не-от модели на изтребители, колело и др. В случая стартов двигател от МИГ 23 е монтиран на БМВ. Този двигател "развъртява" основния двигател до необходимите обороти за функционирането му. Не е резонно пренебрежително отношение към Негода, а трябват адмирации. Русите не са само пияници,а и таланти. Умеят да се кефят.Само довечера да не наизлазят баварците, та да докажат, че и те го могат това!

15

Анонимен

преди 5 години

Стига с тези статии за ***!

14

Анонимен

преди 5 години

Във видеото на 0:18 човекът казва "...увидем на что способен турбо-стартер самолета Миг-23...", но малко по-късно обяснява, че двигателят му е подарен, изчистил го е и го е ремонтирал, след което го е напъхал под капака. Не е съвсем сигурно дали това е само стартера или целият двигател, макар че малко ме съмнява да успее да напъха целият двигател вътре. Двигателят на Миг-23 е доста голям. Така че явно наистина става дума само за стартера.Във всеки случай, 87 километра не са впечатляващи.

13

бай Спиро

преди 5 години

Поредната карикатура на "руската инженерна мисъл". Навремето бях за 20-тина дни в СССР. Купих си поялник. Още е здрав...предполагам, защото не умея да запоявам и не го ползвам...

12

Fake news

преди 5 години

***...................Вие виждали ли сте двигател на МИГ 23 ........Това е стартера.................Fake news журналисти

11

Анонимен

преди 5 години

хибридни руснака дето не знаят че реактивния свигател си е точно стартер бурия и вентилатор ((((

10

брава

преди 5 години

Руски гении купуваш Миг 23 и БМВ от миналия век вдигаш 50 км/ч с 50 л керосин и пилиш гуми в пепеляка.

9

Анонимен

преди 5 години

До 3 а какво е двигателя на миг 23 ,,,една бория с вентилатор и тоя стартер

8

Анонимен

преди 5 години

Ново БМВ 7 сигурно има по мощен двигател от су 35 тия тук за дърти работи ни занимават