161

Ами сега?

преди 5 години

Защо тъпчат гробовете? Някой да ми обясни?

160

Анонимен

преди 5 години

Пръжки, носете пръжки с повечко червен пипер! Носете и апарат за кръвно че току виж преялия мътвец вдигнал кръвно!

159

Анонимен

преди 5 години

За гладните духове карначетата са най желани! Обаче, да не забравим да оставим и подправки че някои духове се дразнят тък като обичат по соленко, с повечко чубрица и кимион! Също така за по модерните духове е много важно да има оцет и соя сос!

158

Анонимен

преди 5 години

Оставянето на храна както и въобще самата задушница е остатък от древният и много силен култ към мъртвите, разпространен сред всички народи, например китайците, което на английски се превежда като food offerings за hungry ghosts.

157

Анонимен

преди 5 години

Утре на ПРОТЕСТ заедно с майките! Искания:1. Да се построи покрив над всеки гроб в България! (да не се мокри мъртвеца)2. Да се инсталира климатик или водна риза във всеки гроб! (и мъртавците умират от студ)3. Да се снабди свеки гроб с масичка и столчета! 4. На всяка задушница да се опъва БАР ПАЛАТКА за 24 часа и да стои в гробището една седмица! 5. Всеки мъртвец да престоява по три месеца в солен разтвор за да бъде винаги в приличен вид и за да не плаши хората! 6. На всеки гроб - чешма!

156

Анонимен

преди 5 години

Не е проблемът че са взели храната,ясно е че ще я вземат,проблемът е начина,това към тия които защитават ***.Не знам дали е в цяла югозападна България но в родния град на майка ми е така-не се оставя храна на гроба а всяка жена си знае от прабабино време къде точно на пейката на чардака на църквата е нейното място.Има пейки покрай целия чардак на както я наричат старата църква и там се носят раздавИните и си дават една на друга за Бог да прости.На гроба,вино,свещ и житце.На Великден яйце!

155

до анонимен 160

преди 5 години

На вашия "курбан" му викат "родопски калмари", а гробищата ви не се виждат от бурени, потънали в забрава и разруха... иначе много акъл давате и големи моралисти го раздавате... Да не говорим за активистите ви бомбаджии... Не си видят гредата в окото, тръгнали да се занимават с треската в другия...

154

Анонимен

преди 5 години

Специално поздравявам троловете на Атака, НФСБ, ВМРО и разни други подобни смешници!Хич не ми пука, че вашите братя от махaлата разграбват вашите християнски гробища!Ако сте искали да храните някой, за упокой на душите на умрелите, ще отидете да ги нахраните, а няма да оставяте храна на гробищата. В нормалните религии като се направи куpбан, месото се раздава!

153

Анонимен

преди 5 години

Точно това се прави на този ден - за упокой на мъртвите да нахраним живите. Да са живи и здрави хората, нека хапнат, добре че са те, да ни свършат работата.

152

Анонимен

преди 5 години

като гледам комантарите и си мисля. че този народ си заслужава съдбата на 100 %

151

Анонимен

преди 5 години

Нека хапнат хората, нищо лошо няма - тази храна е за това. Журналистите-лешояди продължават да ни подкокоросват с надежда да се избием.

150

Анонимен

преди 5 години

В Библията е писано..."Защото Господ наказва,когото обича,бичува всеки син, когото приема."Не плачете, че има хора, които ви правят за смях, защото сте простовати и това е дошло предимно от християнската ви религия и фашисткото ви домашно възпитание в ненавист към всички останали. Тия терзания, ги понасяте, защото ГОСПОД ВИ ОБИЧА!!! :)))

149

Анонимен

преди 5 години

"Спасението е от юдеите."Браво! Признавайте и стария и новия завет още! Кланяйте се на тия евреи. Нека са ви господари! Целувайте им нозете!

148

Анонимен

преди 5 години

Няма ли кой да банне психично болния

147

Анонимен

преди 5 години

"Небето е Мой престол,а земята - подножие на нозете Ми."Да не говорим, че се сещам за още едно място в Библията, където се казва, че Земята е ПЛОСКА.Евала наука! Евала!

146

Анонимен

преди 5 години

До 159Буквално и един човек досега не се е подигравал с други религии, пийте ги тия хапчета,бе

145

Анонимен

преди 5 години

Ако приживе мъртвеца е пийвал да му се отсипят толкова литри колкото е изпил докато е бил между живите!

144

Анонимен

преди 5 години

злоба злоба нищо друго ,кучета да бяха я изяли нямаше и да се споменава даже,хората ограбиха цялата държава ,живеете като кучета ама злобата си не оставяте.

143

Анонимен

преди 5 години

Споко, знам, че не сте чели Библията, а иначе големи християни го раздавате. :) Хубаво е някой да ви ограмотява относно собствената ви религия, от време на време.

142

Анонимен

преди 5 години

Хубаво де, цитирате Библията което е похвално но цитирайте писание от нея в което се говори за Задушница и че трябва да се оставят тави с лаконства на гробовете!