38

Ала-Бала

преди 5 години

Авокатската мафия иска пари. Готови са даже да направят планирани катастрофи и после да приберат поне половината от сумата, която договарят със съдиите! Не се хващайте на замислените ново ограбване на хората!

37

до 34

преди 5 години

Абе колега, какво е това 12к, или 2к..?! Вече съвсем се бъгнахте!! Ако е хиляди, напиши 12х, че да те разберем, бре! Големи хамериканци станахте всички, вече съвсем не се андърстендим...

36

Зозо

преди 5 години

Алиоо откадя накадя аз ще плащам, че някаква друсалка е убил някой на пътя. Я си опичайте акаля, че вече са не трае.

35

видя се...

преди 5 години

...колко е пипето на разни мутрафони..Колко се префасонираха от ходещ с бухалка до всякакви бизнесмени .при нас нормален европейски инвеститор не вирее--- сега нещата стоят така; застрахователите не искат да плащат ,ако плащали всички вноски да станат по-1000лв това за Бг си е жив отказ.

34

Анонимен

преди 5 години

До ИстинатаСамо да споделя че Каското на новите коли е 4%. Останалото е така...А с 12к годишно няма шанс за нова, поне 2к на месец трябват

33

шаиката на оня горе

преди 5 години

Ми конектор какво е ,това па да изкупува дълг дето банката не е могла да го вземе--да не са по-хубави.

32

чичо Гошо

преди 5 години

Ами аз като си плащам гражданска от 1982 г. и досега нямам нито едно ПТП нещо като бонусче от застрахователите?Къде отиват моите и на другите парите които не правят катастрофи?И защо застрахователи бивши мутри от ВИС и СИК нямат наяждане?Дайте да видим отчетите колко са приходите и обезщетенията и колко е чистата печалба на кожодерите?

31

...

преди 5 години

Ей това мундар застраховател къде и да го видиш гръмни го да ти е спокойно! Ба си! КОГА СТЕ ИЗПАТИЛИ НЕЩО БРЕ! НИКОГА! давали били по 100к лв КОГО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ БРЕ! ТО ГО Е ДО ОПРЕДЕЛЕНА СУМА БРЕ! ОТ ТАМ НАТАТЪК НИЩО НИКОГА НЯМА И ДА ДАДЕТЕ БРЕ! ОТДЕЛНО, ЧЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ДАЛИ ИМА 10 ДУШИ в БГ ДЕТО ДА СТЕ ИМ ИСПЛАТИЛИ НЯКОГА ТАЗИ СУМА! ЕДВА ЛИ! ЛЪЖЕТЕ ЛЪЖЕТЕ ЛЪЖЕТЕ И НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИТЕ! НАПЪЛНИХТЕ СИ ГУШИТЕ С ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ГО И ОЩЕ РЕВЕТЕ БРЕ! Мааа.ицата ви да .... ЛЪЖЦИ ДОЛНИ!

30

Стамат

преди 5 години

До ИстинатаЗабравил си данъка, ако ти е чисто нова колицата за мощност от 150 к.с. е 480 лева

29

S

преди 5 години

Колкото по-висока е цената на ГО, толкова по-малко хора ще я плащат.

28

Стамат

преди 5 години

Чудя се какво се оплакват, та те и без това не плащат, водят се дела с години (7-10), а през това време, видиш ли и виновника се боторясал с 3 промила в някой стълб и си останал там. 100 000 лева, без дела и до 2-3 месеца, после да си ги търсят от виновните водачи. Защо са карали с 200 км/ч, защо изпреварват на завой, защо отнемат предимство, защо карат дрогирани и/или пияни ? Конфискация на цялото имущество, отнемане на МПС в полза на държавата при наличие на алкохол и наркотици и да ги видим..

27

Анонимен

преди 5 години

До 26кръвнината няма нищо общо в случая със смърт при ПТП, ГО покрива имуществени и неимуществени щети до определена сума, по принцип на кой ще изплащаш тия пари няма никакво значение за цената на полицата, тя покрива до определен лимит и това е, просто нни разтягат лукуми с цел да намалят плащанията, а това предложение детое за емоционално обвързани лица да се плаща по 5000 е пълна глупост, щото такова лице може да е всеки колега на работното място

26

Гражданската

преди 5 години

трябва да покрива някакъви минимални щети, а цялата останала сума да се плаща от джоба на виновника - това ще стимулира шофьорите да са далеч по-отговорни и толерантни на пътя. Ако не могат да покрият щетата - обществено полезен труд на същата стойност.

25

Анонимен

преди 5 години

Пълна смешка е цялата история. Досега кръвнината се събираше от виновника, не от застрахователя. Така че цената на гражданската няма абсолютно никакво отношение към кръвнината. Ако някой е чел законът да каже дали кръвнина ще се събират от застрахователите, но според мен не. Целта е да ограничат имуществените искове. За им е спокойно и щастливо и да продължат да ни цоцат като дойни крави. В крайна сметка, застраховането е бизнес, не го правят заради красивите ни очи. Нито сега, нито някога.

24

аса

преди 5 години

да я направят и 1000 лева. Тъкмо по-малко задръствания.

23

Бай Ой

преди 5 години

Само ГЕРБ але алеееееее

22

Истината

преди 5 години

Ако караме нова кола за 20 000 лв., както властта ни натиска, за да сме екологични....сметката е следната:1. 1200 лв. каско годишно;2. 800 лв. гражданска /ако я направят/;3. 50 лв. преглед;4. 300 лв. смяна на масло и филтри годишно;5. Около 3000 лв. за гориво ако минаваме 20 000 км. годишно;6. Нови гуми 500 лв.7. Винетка - 100 лвСметката отиде около 6000 лв. годишни разходи по една кола /без включени ремонти/. Средна заплата 1000 лв., годишна 12 000 лв. 1/2 ОТ ВСИЧКИТЕ ВИ ДОХОДИ СА ЧАО!

21

Анонимен

преди 5 години

Основната част от плащанията по застраховката ГО е за имуществени вреди. Има огромна разкллика между това да се плащат вреди по нова скъпа кола в германия и по стара и евтина кола в България. Затова в България трябва да плащаме поне 20 пъти по-малко за тази застраховка.

20

Анонимен

преди 5 години

Ами вижте сега, решете какво искате.Евтина гражданска или скъпи обезщетения?

19

Анонимен

преди 5 години

Абе тия луди ли са? Кой ше им плаща 800 лв. гражданска??? Заплатите ще увеличаваме с 10%, а гражданската с 400 %? Май скоро ще има революция? То ние ще си работим само за гражданска, каско, ток, парно и вода!?! Нещо за ядене ще ни оставите ли или да минаваме на фотосинтеза?