17

Анонимен

преди 5 години

"Франкенщан" е апотеоз на една объркана и фрагментирана личност, която търси себе си. Още като момиче Мери Шели се е увличала по хоррър истории и дори е правила опити да пише кратки разкази на ужасите. Възможно е опитът с жабата да е дал искрата за написването на "Франкенщайн", но бурната и връзка, и драми с Пърси Шели са истинската причина той да се появи под перото на жена от онази епоха когато е било подозрително жена да пише белетристика и скандално да пише романи от хоррър жанрът.

16

Анонимен

преди 5 години

едно късо съединение???????????????????????????????????????????????????

15

Алекс Хънтър

преди 5 години

До доктор Ох Боли:КОЙ ВИ НАВАФЛИ, ЧОРБАРИ СМОТАНИ!? ФК Мура! От къде сте? От Диарбекир! Как се казвате? ЧОРБАСПОР! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!

14

Анонимен

преди 5 години

Имаше навремето една готина комедия - "Болница "Франкенщайн", предшественик на сегашните безконечни глупави сериали на болнични теми.

13

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Те в наши дни , продават малки "сирачета" , за булка , за джапчииство , нормално преди 200 години да са го продали в името на науката.

12

тъжна работа

преди 5 години

"БЛИЗКИЯ ГЕНЕРАТОР"!?

11

anonimen

преди 5 години

..."малко сираче,което виси от тавана на копринени шнурове..."Кой го покачи и провеси на тия шнурове?Това в наше време си е престъпление,горкото сираче.

10

Анонимен

преди 5 години

До 8Франкенщайн е името на доктора не на чудощето. Доктора се казва Виктор Франкенщайн.

9

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

освен xюмнетата с килийно дето водят важните теми, явно и новите автори вече са задминали лелка наброс и алтън по чупене на тъпoмера..

8

Waffen SS

преди 5 години

.."близкият генератор създава искра и кракът й трепва.""Нека да сме точни.Недоучките ще го запомнят/смях/,а това не е вярно.По това време не е имало генератори на постоянен ток.Появяват се 70 години по-късно.По това време източниците на ток са електрохимични.Така ,че искрата най-вероятно е от такъв източник ,а не от все още неизобретения генератор.Майкъл Фарадей все още не е роден както и не е формулирал своите уравнения./Това се учи още в 9-ти клас по физика/

7

Дедо

преди 5 години

До 11Франкенщайн е името на доктора,не на "чудовището.Виктор Франкенщайн.Четете,бре!

6

Анонимен

преди 5 години

Само че Франкенщайн на Мери Шели съвсем не е чудовище. Франкенщайн е изкуствено създаден мъж , висок и едър, не грозен, който плаши и отблъсква хората поради размера и силата си. Франкенщайн броди сам в търсене на любов, в търсене на човешка близост, защото е безкрайно самотен.Мотивът за самотата и един от основните в романтизма.

5

Изтрумбишу Аналаки

преди 5 години

И всичко започнало когато изял една филия с мас!

4

Анонимен

преди 5 години

"тялото пътува през целия град чак до колежа за хирурзи, където се извършва публична десекция." ДЕСЕКЦИЯ... Имаш ли завършен 4-ти клас, бе? ДЕСЕКЦИЯ... *** Христова - ДЕСЕКЦИЯТА...

3

Анонимен

преди 5 години

"също както днес ние сме сме напълно наясно с вероятните възможности, които има изкуствения интелект."Изкуствен интелект няма а има супербързи компютри които правят милиарди неинтелигентни елементарни операции в секунда и на това му казват "изкуствен интелект". А методите с които борави този "изкусветн интелект" са относително тривиални и разработени от математиците още 60те и 70те на миналия век, но едва последните няколко години се появиха достатъчно бързи масови компютри.

2

Дедо

преди 5 години

Интересно четиво.Книгата е велика,а филмът с Де Ниро е добър.

1

Umnici

преди 5 години

Ако пуснеш трифазен ток на 3Д телевизор и той ще премига и ще пуши и ще се спече. В члвешкото тяло протичат химични процеси, а за тях е нужна енерргия която да може да се акомолира и сьщевремено да се дели по нужното и естество и се разнася основно с крьта и водата в био организмите.