12

Анонимен

преди 5 години

БАН - Банда от некадърни старци. На държавна издръжка.

11

До 5. Днес в БАН

преди 5 години

работят не 4 000, а 6 800 човека. От тях, на научни длъжности саоколо 2 800 -3 000 души. Останалите им слугуват, макар че част от тези - останалите, са висшисти и някои от тях имат повече публикации от хабилитираните си колеги. Но не им достигат връзки.По-голямата част от ***, която заема научни длъжности, или нищо не прави, или получава заплата, за да представи за печат по 1-2статийки или научни съобщения годишно.Такава продукция имат и някои учители.Истинските учени се броят на пръсти

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5Ха ха ха ха ха, сегашният председател на БАН е с два агентурни псевдонима. Историкът Георги Марков не само беше лустриран като ченге, но се и ожени за племенницата на убийцата на ген.Луков, за да стане академик. Един друг пък, който е вече покойник, беше най-преданата съветска *** в сферата на обществените ни науки, но щом Ив.Костов взе властта, този академик обяви, че преди Девети септември е бил "водач на легионерите в Семинарията". Мога да пиша до утре за резилите им.

9

Пак до 3

преди 5 години

Днес преписват от западни учени. И тъй като малцина от тях поназнайват западен език, използват като преводачи по-младите си колеги, завършили езикови гимназии.Ако преведеш няколко статии и глави от книги за някой от хабилитираните си колеги, после ще те хабилитират и теб. Такава е схемата.И тъй като знаещите западни езици не са много, цялата уж учена пасмина цитира само няколко западни автори, защото разполагат само с няколко превода. Необятната световна наука все едно не съществува.

8

До Анонимен 3

преди 5 години

"... фолклористиката е представена в ЮНЕСКО" - ти изобщо имаш ли представа какво си написал(а)?ЮНЕСКО признава определени културни факти като част от духовното наследство на света. Като например уникалното пеене на Бистришките баби. Покрай бабите някои префесорки-някогашни моми-връзкарки, пътуват в задгранични командировки, за да присъстват на заседания на определени комисии към ЮНЕСКО. Но това не са научни постижения. "учените" етнолози и фолклористи допреди 30 г. преписваха от съветски учени

7

Щели да го закрият

преди 5 години

тази година въпросния институт, а на 01.01.2019 г. да го открият отново! това само мътните БАН-аджийски мозъци могатда го предложат с надеждата пак да забаламосат всички.Така постъпиха и преди 7-8 години,когато бяха подложени на международен одит. Уж направиха реформи, а всъщност сляха едни институти, в други смениха имената на секциите или разместиха хората по различни звена.После проглушиха ушите на света, че са получили добра оценка! Мижи да те лажем, та да ме финансираш и да си гледам кефа!

6

Анонимен

преди 5 години

Въртяха, сукаха, накрая си казаха - става въпрос за ИМОТИТЕ, т.е. келепира.От ЦУ-БАН кога ще предоставят исканата вече от няколко страни информация за техните заплати? Не щатни, а реално превеждани всеки месец!Още от времето на г-н Юхновски, възнаграждението на секретарка на негов заместник, зам. председател на БАН, беше мааалко по-висока от тази на "редови" директор на институт. В повечето случаи - с професорска титла.

5

Анонимен

преди 5 години

тази легенда че всеки който работи в БАН е тъмночервен я насади Дянков защото му бе удобна. ИСкаше да закрие БАН, за да лапне имотите. В БАН отадавна има подадени декларации от всички академици че не подлежат към ДС, а страшно много хора от онова време вече са пенсионирани или уволнени. БАН през 1990 бе 12 000 души, а днес е 4000 и от тях - 1000 души е НИМХ.

4

Анонимен

преди 5 години

Заплатите на академиците са фиксирани спрямо депутатските заплати със закон - мисля че са една трета. Ако някой не иска да са високи, нека забрани на депутатите да си вдигат заплатите. Депутатите вършат десет пъти по-малко рабоат от учените, а заплатите им са в пъти по-високи.

3

Анонимен

преди 5 години

Андрей Ляпчев е дарявал имоти на БАН,а и не само той. Бан има огромни постижения в металознанието, физиката, химията, във фолкористиката е предстевен в Юнеско, постоянно създава нови сортове домати и обезпаратизяващи препарати. Бан не се състои само от академици има страшно много кадърни хора в него. А кой оценява постиженията на академиците, много ми е интересно вие какви научни постижения имате?

2

BB

преди 5 години

ЗАКРИВАЙТЕ БАН ХАРЧИ МИЛИОНИ ЗА НИЩО ПРАВЕНЕ

1

Анонимен

преди 5 години

"Академиците" в БАН са тъмно-червени некадърни старци, свикнали нищо да не правят, но много да лапат. "Научните" им постижения са нулеви.Пенсиите им са над 3000 лева. Не ги лови ни таван ни закон.Реално са един злокачествен тумор върху снагата на България.