437

емигрант

преди 5 години

Лично познавам белгийци и французи , който искат да работят за 500 Лв казаха така - до 800 дни идваме в обетованата земя БЪЛГАРИЯ

436

Анонимен

преди 5 години

Патриотите са се заели да внасят украинци. В Украйна заплатата е около 100 евро. като ги сложат по 10 души в стая и им плащат 500 - 600 лв. И хората се радват, а българите в Германия. По нова тв. казаха че Симеонов се е заел и бизнеса е зад него. Строителни предприемачи чакат строителни работници за по 30 - 35 лв. надница. Лично го чух .

435

kiro

преди 5 години

Има фирми, бизнеси които имат персонал работещ за тях от много години. Познавам няколко, питам го как, вика: плащам и уважавам, имам процент от печалбата на фирмата който заделям за увеличение на заплати и бонуси. Друг един, зърнар, вика: няма комбайнери, не искат да бачкат. Питам: колко плащаш. Отговаря: 600лв, колко да плащам, само седят и въртят волан.Е, такива бизнесмени имат проблем с персонал.Плащай и ще имаш качествени и отговорни хора.Давай увеличения и бонуси, ще се стараят.

434

Екс Делта Русе

преди 5 години

Няма такъв майтап :) 500 лева чисто ми беше заплатата чисто. Заедно с дежурствата събота и неделя. Кабелен техник. Студ, пек, дъжд - кабели се опъват нон стоп. И молдовеца кво? Ще плаща наем на жилище и ще живее с 500 лева ли? :)

433

читател

преди 5 години

1. Защо вносът да е за сметка на данъкоплатеца?2. Който е внесъл работници, после винаги е имал огромни проблеми, без разлика какви са.Гърция внесе гърци, с тях дойде руската мафия, Холандия мароканци, трето поколение тормозят страната, Германия и Франция се напълниха с черно-жълти, турци , кюрди ,афганистанци, и още много други. Русия внесе таджики, узбеки и джамиите станаха повече от църквите, престъпленията нямат край.Защо все на лошите примери подражаваме?

432

Анонимен

преди 5 години

Отказаха се толкова много хиляди кандидатури на българи от Русия и републиките и че тези 500 000 работници вече щяха да са си у дома си вече.Сега дават само на ....... источни ,,кара ахмани''.

431

анонимен

преди 5 години

Че кой ви пречи да внасяте. Кеф ти работници от Италия, кеф ти от Германия, от Франция. Все пак един от основополагащите принципи на ЕС е свободното движение на капитали и хора.

430

Тренчо

преди 5 години

И защо внос? За да не плащат по големи заплати В България с просто око се вижда,че стотици безработни скитат по цял ден по улиците и седят по кафенетата на 1 кафе,или чай.

429

q

преди 5 години

Г-да работодатели, това е точно този половин милион работници, които отидоха да берат ягоди, докато вие задържахте заплатите.Поздрави на Киро гела!

428

Анонимен

преди 5 години

Вкарайте всички престъпници в пандиза и ги поискайте.

427

Украинец

преди 5 години

Вие ми дайте БГ лична карта. Обещавам да ви работя за 500 лева :) Ама личната карта първо ми дайте :)

426

Развеселен

преди 5 години

И какъв е проблемът. Да си внасят работници. Колкото искат. Вносния работник, като прати 200 лева за таванска стаичка, 100 лева за ток и вода като мизерства, 50 лева телефон за да поддържа контакт с роднините и ... олеле, от 500 лева заплата му останали 150 за храна, дрехи, транспорт, кино, кафе, цигари /ако е пушач/, перилни препарати, тоалетна хартия, биричка, лекарства, обувки, дрехи и т.н. :) Найс, а :) Внасяйте бе :) Къде ги?

425

Анонимен

преди 5 години

Когато започнете да плащате ще имате и работници. Винаги българите които са заминали на запад могат да се върнат. Просто плащайте защото никой не е длъжен да ви работи за мерси. За да се оправи държавата не трябва да има внос. Робовладелците са свикнали да нямат разходи.

424

анонимен

преди 5 години

Голяма дебела лъжа! Няма предприятия, няма работа, не търсят работници! Всичко е камуфлаж! Държат ни минимална заплата, а работим на 3 длъжности!

423

Анонимен

преди 5 години

Нови 200 хиляди безработни, бизнесът няма да ги наеме, а ще свали или задържи заплатите на работниците си. Затова им трябват, не да им дадат работа. Къде ще назначат 500 хиляди души? Абсурд и плитка измама е това. Ако мине номерът им.

422

Трандафор Босев

преди 5 години

Трябват им нови роби, защото читавите работници се изнесоха! Да поискат от любимият им вожд и учител в бизнеса ББ, да съкрати държавната администрация на половина и хоп нови 200 000 работници!

421

Мюнхен 99

преди 5 години

До Чикаго 438: За Чикаго - не знам, но Мюнхен се очертава най-големият български град, след София!!

420

Анонимен

преди 5 години

За внос не знам...ама износ има колкот щеш, защо ли ???

419

venix

преди 5 години

на ГРОБ нали им наливат пари. да си работят те за 500 лева.

418

Анонимен

преди 5 години

Ако "бизнесът" дава нормални заплати, ще има и работна ръка. Ама ако продължава на принципа "Ти работи, пък за заплата ще видим", дори и гладуващи етиопци няма да се навият.