46

Ъперкът!!!

преди 5 години

Много добре е показано в тогавашната преса-Bulgarian Assassin Terrorist !!! И такива чудовища като тоя вулгаропитек се възхваляват като национални герои от кривоноси наркомани и пишман журналистки!Ха ха ха!!!

45

Анонимен

преди 5 години

Сърби и гърци са проявявали по-големи жестокости към българите останали в територията на Гърция и Сърбия отколкото турците, според разкази на оцелели очевидци и техни потомци.

44

20 до 27

преди 5 години

История съм чел достатъчно. По-важното е, че съм я слушал от хора, които са творили история. Отвсякъде съм заобиколен с роднини, мои, на жена ми, на зет ми, които са част от историята на България. Кажа ли нещо повече, ще се "осветля", а имам причини да не го правя. Здрависвал съм се и съм разговарял с няколко премиери, с трима Герои на Съветския съюз, познавам големи писатели и художници, световни учени. Въобще, не ми е било скучно.Глупаво да се нахвърляш върху някого, когото не познаваш...

43

До СатаНАТО

преди 5 години

"Да ти е известно, че цар Калоян е приел католицизма?"---О-о, Хкрементче, ти мен ли намери да изпитваш по история? Побойся Бога! Знам много неща, правя разлика между "приел" и "сключил уния с Рим".А да ти е известно, че Иванка Тръмп прие юдаизма?Че Шиниъд О'Конър прие исляма?Ти обряза ли се вече? Болеше ли много?

42

Анонимен

преди 5 години

Генерал Джордж Милн казва -за четири часа изгубих две дивизии. Тогава дивизиите са били по15000- 20 000 войника.В уикито обаче пише че английските загуби при Дойран са 3000.

41

Анонимен

преди 5 години

А ти чети мемоарите на хората, които са се били в тази война бре.Те ли знаят по-добре или уикито? Българската армия просна като прани черги румънци, руснаци и сърби в Добруджа 1916,разгроми Сърбия през 1915 и само нежеланието на Германия, нашите войници да не влизат в Гърция спаси солунския фронт за съглашенци.

40

СатаНАТО

преди 5 години

До До Анонимен 27Те се търкат с керемидка от думите "славянин", "православен"---------------Ми като приличам на италианец, славянин ли да се нарека?Да ти е известно, че има и българи-католици?(лично аз съм православец от шоплука, но принципно питам...) Да ти е известно, че цар Калоян е приел католицизма?

39

Юрофайтър17

преди 5 години

Относно битката при Марна бре!Тази битка е още през 1914 година и в нея действително Франция смазва Германия-82 000 жертви срещу 250 000 чифта германски ботуша в разход бре!Само че четири години по-късно нещата са съвсем други бре!Заради невероятното МАЛОДУШИЕ на вулгарските солдати рухва Солунския фронт и от там по метода на падащото домино рухва целия фронт до Атлантика бре!А иначе световната военна история гъмжи от примери,когато по малочислена и по-зле въоръжена армия печели съкрушително !!!

38

Юрофайтър17

преди 5 години

Ха ха ха!Е тва на двамата анонимника под мене се нарича фейкфакти или изсмукване на небивалици от пръстите бре!Владайския МЕТЕЖ е на 24 септември а ПОГРОМА при ДОБРО ПОЛЕ е извършен на 15 септемви и вече са пленени 92 000 солдати бре!Вижте в уикито какво е било съотношението на оръдията и живата сила бре!Какви са тея безумия дето сте ги постнали бре???Ха ха ха! 1към 6 в жива сила??? А пък оръдията били 1 към 20-ха ха ха!Само че четете френската и английската версия плюс руската бре!Кофти факти!!

37

Анонимен

преди 5 години

ВМРО Е НАЙ ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРСКАТГА ИСТОРИЯ

36

Анонимен

преди 5 години

Войната беше изгубена от германците след битката при Марна бре.След това стана позиционна ,а тя вече е война на ресурси.Няма как да четири страни да спечелят срещу целият свят.И все пак който е ходил на английските, френските,руските,сръбските,гръцките военни гробища в Македония не може да не възкликне-Велик е нашият войник!

35

Анонимен

преди 5 години

Операцията е измислена от ген Гийом,а Д'Епре е просто изпълнител.Когато разбира за Владайското въстание възкликва -Спасени сме.

34

Анонимен

преди 5 години

Май ти си по интерпретациите бре! При Добро поле в участъка на пробива съотношението е 1:6 в жива сила и 1:20 в артилерия в полза на Антантата бре.Няма добре укрепени линии,само един ред окопи.Войниците са с изпокъсани дрехи,1/3 са боси,дажбата хляб е 400 гр.царевечен хляб.Ако не беше Владайското въстание пробивът щеше да бъде овладян и нахлулите в дълбочина врагове отрязани.

33

Юрофайтър17

преди 5 години

Още факти бре!След като Съветска Русия позорно капитулира на трети март 1918 г пред Турция,Австро-Унгария и Германия плюс ЦБ то преимуществото на Централните сили става решаващо бре!Но благодарение на великия и МЕГАхрабър генерал Луи Франше дЕспере е извършен ПОГРОМА при ДОБРО ПОЛЕ-1918 като резултата е решителна съглашенска победа,довела до СВЕТКАВИЧНАТА КАПИТУЛАЦИЯ на ЦБ само седем дена по късно и позорното излизане от Европейската война бре!Кофти факт бре!пп-Битката при Дойран е третостепена!

32

Юрофайтър17

преди 5 години

Както е известно от латинската сентенция-"Фактите са свещенни а коментарите/интерпретациите са свободни",бре!Примитива Керин е терорист и герой в очите на умопобърканите бре!А най-големия позор на бг армията е при Добро поле-1918г!!!При числено преимущество и укрепени височинни позици тя е позорно разбита и дава 27 000 жертви и 92 000 пленници бре!И досега в германската историография-военната им,се твърди че заради ЦБ е загубена Европейската война-на крачка от победата на Централните сили бре!!!

31

До Анонимен 27

преди 5 години

До до 20Българомразците са окупирали България. Те се търкат с керемидка от думите "славянин", "православен", туитват и шерват, копи-пействат, мажат се и се лекуват с формули, перат с формули и т.н. WOW! Научиха думичката ДНК и ни изкараха североителианци.

30

СатаНАТО

преди 5 години

Барту е застрелян в качеството си на сръбски съюзник. Французите са били най-фанатичните поддръжници на сръбската кауза и антибългари. Въобще не ме интересува мнението на руско-српските лакеи. Величко Керин е народен отмъстител и герой.

29

До Анонимен 233

преди 5 години

Ти изпадна в истерия! Ще вземеш да направиш някоя беля, я инфаркт, я инсулт! Не, че ще е "за народа загуба велика", ама не ща да ми тежиш на съвестта! Лъжи и клевети! "Jeбем ти маjку фашистичку!", рекао je jeдан героj Костурици.

28

Анонимен

преди 5 години

Левски и Ботев са бранили своето от завоеватели,а сърбите заграбиха чужда земя,така че нещо си се объркал.Тези ренегати днес в Македония са дело на сръбският терор.

27

до 20

преди 5 години

Ти си болен мозък.Срам ме е, че си българин.Трябва да четеш повече история.Русия,Сърбия и Гърция винаги са били антибългарски настроени и днес е така.Твоите деди са се били срещу тях, а ти си отишъл да защитаваш тези българомразци.