74

Анонимен

преди 5 години

Правим Белене. Само за битов ток 5ст/квтч.Цяла страна на електрическо отоление. Електрификация + демократична власт!

73

До 78

преди 5 години

До РеалистБе по принцип си прав, но т осамо по принцип! Защо го казвам това защото като си сравнямва сметките когато се отоплявам на климатик и на парно и да ти кажа НИКАК АМА НИКАК НЕ СИ ПРАВ! Не знам що така, но принципно по-евтиното отопление а именно парното, тука в БГ абе излиза в пъти по-скъпо от уж по скъпото а именно климатиците! Или физичните закони тука не важат или е нещо съвсем друго и дори вдини учени не могат да го разберат какво е все още!

72

Анонимен

преди 5 години

Токът не е на пазарни цени и 90 % щяха да се откажат от климатик ако го вдигнат или да съборят ГЕРБ както през 2013 г.

71

Красен

преди 5 години

Дърва, ***, пелети, кюмбета, сажди, ***, сгурия и черен гъст дим над цял България във 21ви век-- ай сиктир! Вие назад във времето ли се връщате? Подивяваме ли? Ако няма газ, топлете се на ток за да не се тровим. После защо имало толкова много белодробни заболявания.

70

Реалист

преди 5 години

То цената на киловатчас може да е в позла на климатика при парното и климатика, но за отопление с парно ползваш в пъти по-малко киловтчаса в сравнение с климатика и нещата се обръщат рязко. При това с парното е топло навсякъде и в най-голямите студове, а с климатика мръзнеш, може и да спре да работи.

69

Водач

преди 5 години

Дебела изолация+качествени климатици пригодени за зимата ми вършат перфектна работа. Без изолация не става.

68

Практика

преди 5 години

Всеки тук е писал какво ли не.Аз ползвам и климатик и парно.Понеже си направих простата сметка , че ще ми е изгодно да мина само на климатици ако входа се откаже от парно , иначе с дяловото няма смисъл.Първо - избор на климатик.Ако искате качествено отопление забравете за евтини климатици . Освен това трябва да е подходяща мощност.Моя е за -25 градуса и се справя отлично с отопление на 45 квадрата.Сметката му за ток е около 70 лв.в студените месеци и работи нон стоп. Проблема е цената - 5000 лв

67

Azz-ът

преди 5 години

1000лева за дърва за зимния сезон! И се моткам по къси гащя и ръкави!Тия с радияторите, в големите студове, облечени със скиорски дрехи... Инак, ги чака разсрочено разплащане!В блоковете, апартаментите в средната част са най-добре!Климатик-лятото!Бе, никак не е....

66

House M.D.

преди 5 години

Определено поръчкова статия!

65

Анонимен

преди 5 години

Спираш климатика и след 10 минути се озъбваш от студ.Пелетите са същата работа, но има повече време докато водата в радиаторите изстине.При котела на дърва спираш вентилатора но ако има две дервета да догарят жарта държи водата топла до сутринта.Няма база за сравнение.А тая глупост с пелетите не мога да разбера каква е.Взимат разни дърва по 70-80лв кубика, слънчоглед, слама(която не струва нищо), костилки и тем подобни и ти ги продават за 400лв за тон!?

64

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 70 И ако техника не ти разменя топломера на абонатната с такъв от по-голям блок. И фалшифицира подписите от протоколите за пломбирането.

63

Анонимен

преди 5 години

В един апаратмент колко радиатора има при отопление с парно и колко климатика? Нормалното е във всяка стая да имат радиатор за парното, както и в кухнята, трапезарията, ако я има, в кородора и в банята, както и по стълбището. Примерно в един мой двустаен апртамент с малка кухня плюс малка трапезария имам радиатори в хола, спалнята, кухнята, трапезарията, банята и коридора. Климатици също имам там - два броя - за хола и за спалнята. Колко енергия ще изразходват климатиците и колко парното, за да

62

Анонимен

преди 5 години

В сграда, в която няма съседи, които крадат, се плаща горе-долу по 3-5 лева на квадрат за целия сезон, т.е. за жилище от 60 квадрата, се плаща между 180 и 300 лева за парно за целия сезон и то ако парното се пуска навсякъде. Ако 10% от съседите крадат, сумата скача двойно, а обикновено крадат не по-малко от 25-30% от съседите.

61

До 67

преди 5 години

Вътрешен апартамент от 75 квадрата, в който никой не живее, миналият сезон плащах някъде около 20-30 лева на месец през отоплителния сезон, а вътре беше 19 градуса през цялото време.

60

До 66

преди 5 години

145 квадрата жилищна площ, апартамент в Центъра - повече от 120 лева за парно и топла вода, миналият сезон не съм плащал. Какви 300 лева сънуваш! Това е цената за отопление на апартамент от 400-500 квадрата. Ако ти е 300 лева сметката, виж на кои съседи плащаш парното. Няма как Топлофикация да те краде - за нея е важно да се плати действително изразходваната енергия измерена в абонатната станция, където свършва и услугата на Топлофикация по цената утвърдена от ДКЕР.

59

Анонимен

преди 5 години

В изолиран 2стаен апартамент в който не се живее и всичко е изключено, сезонът излиза около 500 лв.СофияДругото са празни приказки

58

Анонимен

преди 5 години

До нямам думи 7"Петстотинте" лева за сезона са пълна фикция - платена реклама на "Топлофикация". 113 кв.м. апартамент в центъра, излиза по 300(!)лв. на МЕСЕЦ, ти откъде ги изфабрикува тия стотинки?Вероятно имате предвид друг град, но софийската "Топлофикация" дере кожи на живо, много се надявам другаде измамите да са в по-човешки размери.

57

Анонимен

преди 5 години

С парно щеше да бъде много по-евтино,ако "Топлофикация" София не крадеше толкова от своите абонати.Никога не знаеш какво точно плащаш,а ако не са те оцелили в къщи при отчитане на потреблението/дори,когато не ползваш парно/начисляват ти сградна инсталация,все едно си ползвал парно на пълна мощност и те дават на съд за 2 лева,както се случи с мен и ми одраха кожата с 900 лв.Мафия,а не услуга за гражданите.И не можеш да се разведеш с тях.Като в клопка си и нямаш полезен ход.

56

Анонимен

преди 5 години

Не знам кой и как е правил тези измервания, но ще кажа как стоят нещата на практика, от личен опит. Ние се отопляваме на ток с лъчисто отопления, вуйчо с инверторни японски климатици. На нас един панел, за да отоплява стая до 24С харчи 1.5 kWh по-топлото време и 1.8 kWh големите студове. Климатиците харчат 1.2 kWh на умерено студено време 1.5 kWh на -10, а при -15 просто влизат в авариен рейим и спират да работят, китайските и турските килиматици имат реотани, за работа до -25, никаква икономия

55

Анонимен

преди 5 години

До 59. Всяко домакинство е различно както са различни и в домакинството. Тазия.ка, че всички да ги сложиш в една кожа е фантазия.Затова това централно отопление с КОЛЕКТИВЕН договор е измама. То става за кошара за птицеферма и за измама.