36

Анонимен

преди 5 години

Тотална забрана на пластмасите за бита и разработване на бактерии хранещи се с пластмаси.Иначе няма живот. Всеки ден пластмасите са повече от това което купуваш реално.

35

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

да питам само, темата за срутеният мост в русланд мина ли или чекат още червения телефон? един приятел пита

34

Анонимен

преди 5 години

До Справедливостпогледнато по общо животът на всички ни е лимитиран до няколко десетки години, с изключение на ония сред нас дето са без пъп, но за тях - друг път.Естествено, че е по-лесно да бъдеш безотговорен. В кръвта си ни е, а и ни влече. Въпросът е да се опиташ поне малко да не си. И със сигурност не боли.

33

До 29

преди 5 години

Има ги от сравнително скоро. Както е и с опаковките от 0.7 литра на една газирана напитка...Не, че нещо можем да променим, тия 30-на години с пластмаса няма как да ги изтрием. Но не е редно да продължаваме да не си правим изводите. А и в личен план винаги може нещо да променим, като: избягваме ползването на по-удобните найлонови торбички, постепенно да се откажем от ползването на пластмасови сламки, бъркалки, чашки и кутии за еднократна употреба и т.н. Няма да е лесно, но е повече от нищо.

32

Справедливост

преди 5 години

Полско прясно мляко защото няма да го има - в стъклена бутилка д дойде до БГ ще е много скъпо, и тогава ще има само БГ. От тук и ще живне и селското стопанство и т.н.Но всичко опира до добро желание от законодателните органи, които пък играят само ако ги корумпира.

31

Справедливост

преди 5 години

Изобщо не ми сравнявайте соца, помните ли урановата мина в Бухово ?Та за нея - един няма жив от нея, само от администрацията, тези с доживотна работеха там, няколко години и умират.В каква връзка го казвам ? - няма вечни приятели, има вечни интереси и те не са в полза на обикновения човек. Ако аз не съм заинтересован да събирам разделно, няма да събирам. Ако се плаща скъпо и престъпи амбалажа по друг начин ще стоят нещата. Естествено и да се забрани всякакъв друг амбалаж.Няма да купувам полск

30

Анонимен

преди 5 години

И трябва да вярваме на европейската комисия? Поредната измама за да оправдаят поредния данък който са замислили.

29

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТи сега ще кажеш, че при соца нарочно се е чакало 10 години за кола, за да ходят хората пеш и да са здрави. Един вид, виж комунизма се грижи за здравето като ти забранява колата.

28

Анонимен

преди 5 години

И сега има прясно мляко в стъкло. Няма да казвам марка за да не излезе, че правя реклама.повечето са в пластмаса де. Твой избор какво купуваш.

27

Анонимен

преди 5 години

"...Важно за България е, че ще се наложат цели за 90% разделно събиране на пластмасови бутилки. За да влезе в сила това решение обаче, всяка страна-членка трябва да ги гласува и въведе в законодателството си."-------------------Последното най- ме кефи. Даже и ударно да го гласуваме и се появи на хартия, ще е заради възможностите, които се предоставят някому. Щото и сега си имаме по улиците цветни пластмасови контейнери за разделно събиране, които се изпразват в един камион при събиране...

26

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен24така беше. Физзарядка имаше. Дали е полеезна или вредна - не съм специалист. После оборка на *** в училищния двор. И тогава почваха часовете.А сега училищните дворове са зарити от опаковки на вафли, зрънчовци, енергийни напитки. И със седмици никой не ги чисти.

25

Анонимен

преди 5 години

23, а аз си спомням големите прозрачни и зелени, стъклени бутилки и буркани, в които се продаваше киселото и прясното мляко по време на Соц-а. После едни хитреци измислиха как да поевтинят цената на опаковката и стъклото изпадна. Първо в София, после и след време и в прованса. И познай какви бяха тия новатори? Ако върнеш времето назад и използваш тогавашните термини - западняци и капиталисти. А ние купувахме и най-вече крадяхме технологии. Така, че вината е споделена.

24

Анонимен

преди 5 години

Имаше една песен, в която се пееше:Пласмаса, бира, каса,ще бъде герб на наш'та раса!

23

Анонимен

преди 5 години

Пак го обърнахте на комунизъм - за друго говорим тук За човешкото здраве ! И в този социалистически ред на мисли и пластмаси ще ви кажа и друго свързано със здравето на нацията Навремето всеки учебен ден започваше с физ зарядка тоет леки упражнения или народни хора

22

Анонимен

преди 5 години

До макПрясното млако в НРБ в киакво беше?Или викаш социалистическата пластмаса - най-полезната пластмаса.

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 18Сигурно си на 50+ и ти мъчно за младините, но да не мислиш че комунистите много са ценяли живота на хората, ценели са го колкото и сега капиталистите го ценят. Просто не е била внедрена такава технология защото е трудно и скъпо. Тогава тележизорите ги правеха от дърво, да не е било по практично,не просто стари технологии.

20

мак

преди 5 години

Анонимен 15, така беше. Стъкло, хартия за опаковане, имаше и пунктове за изкупуване на вторични. Някак си живеехме без повсеместна пластмаса.

19

Анонимен

преди 5 години

Ако правят тарелки, чашки и др. от рециклирана хартия, би трябвало да е по-евтино.Суровината им идва безплатна - ЕКОПАК!

18

Анонимен

преди 5 години

Имам ясен спомен , как ме изпращаха да изхвърлям кофата с *** Метална кофа с капак и бегом до контейнераПосле навлязоха найлоновите чували Не е вярно , че навремето е нямало технологии за качествено изработване на пластмаси Пластмасите и найлона се използваха за битова химия - перилни почистващи препарати,както и веро , шампоани и дрДори касетките за плодове и зеленчуци бяха дървени

17

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се задължат магазините да имат амбалажна политика. Правят се опаковки за които се плаща, а другият път като ги върнеш ти връщат парите за тях. Отделно опаковките се преизползват, чрез автоклавиране се дезинфекцират и се връщат за употреба обратно.