20

До 25

преди 5 години

Малък си бил и затова объркваш някои неща.От Куба идваше захар, произведена от захарна тръстика. Беше по-фина и с по-добри качества от другата, която се произвеждаше от нашенско цвекло.Кой е луд да транспортира цвекло с кораби или самолети, след като у нас се произвеждаше в предостатъчно количество?Освен това, за направата на качествения шоколад се използва и какаово масло, и какао на прах.От какаово масло правеха и едно мазило против изгаряне, оформено на малки стикове. После и то изчезна

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 25Ти май не си прочел онзи коментар докрай. След безобразията от соя, които започнаха да пробутват в края на 70-те години, после отново имаше нормални реколти какао по света, но нашите тук се научиха на шашмите със соя и освен бонбоните "Фин млечен", големия шоколад "София" и още един по-малък, с изображение на чашка с кафе (или мляко с какао), всички останали шоколадови изделия съдържаха повече соя от допустимото.

18

Анонимен

преди 5 години

До Пак до НикиИзползвали соя !!!! хахахахах.Моята майка работеше 40години в Васил Коларов Пловдив.идваше цвекло от куба и се използваше какаово масло в шоколада!като малък се разхождах из шоколадовия цех много пъти.шоколада беше хубав само че хигиените условия бяха ужасни!

17

Анонимен

преди 5 години

До ЗеленоПреди години имаше много вкусен български аерошоколад, на опаковката имаше изображение на самолет. Но това беше много отдавна. Сегашният , произведен у нас, е наистина отвратителен!

16

Зелено

преди 5 години

До Един от СеверозападаНай-хубавият аерошоколад съм го ял в Ирландия. Сигурен ли сте, че е българско изобретение. Почти го няма на нашия пазар. Само 1 фирма го произвежда и качеството е просто непреглъщаемо

15

Един от Северозапада

преди 5 години

Продължение. Човека измисля технологията на АЕРО шоколада, но за патентоване и печабба от това по комунистическо време и дума не може да става... От неговата работилничка, или цех, тръгва после"Своге"... През живота ми съм се срещал с трима човека, учили и работили през Царско време, и заемали някаква позиция в обществото-и тримата са ми правили впечатление на начетени, културни и интелегентни хора, нищо общо с пастмината, която днес е на върха, от всички цветове на дъгата.

14

Един от Северозапада

преди 5 години

Веднъж,преди повече от 30 години, още по комунистическо време, се запознах случайно с човека, чиято фабрика, тоест, цех за шоколад е конфискуван на 9 септемврии му е било забранено работи. Бивш партизанин е назначен за директор, и намират пълни складове какао, захар и краве масло. Но останали без кадърен ръководител,съсипали 5-6 тави шоколад на печката, и поканили "чорбаджията" да каже как да го пекат, и му разрешили да отвори после малка работибничка, само със собствен труд.Той измисля АЕРО шок

13

Комсомол

преди 5 години

Едно време другарките даваха за опаковка от шоколад, а за цял шоколад шведска тройка

12

Златко

преди 5 години

До НикиМарципана в Белия свят се прави от бадемова каша в Бг *** го правиха с масло

11

Видяхте ли, другари

преди 5 години

Мръсен, загниващ капитализъм - и Корекома, и шоколада им свърши!

10

Анонимен

преди 5 години

До Пак до НикиТочно така е, шоколадите Пеевъ, по добри са били от швейцарските!

9

пецата

преди 5 години

фалитите ще продължават защото 90% от производството е в китай ама го брандират както пожелаеш, за българия няма да говорим даже, ако намерят начин по бързо да пристигат контейнерите тогава и доматите ще са ни китайски

8

Пак до Ники

преди 5 години

После у нас пак произвеждали шоколад, но в края на 70-те години, след лоша реколта на какаото в целия свят,пак се изхитрили да правят шоколадоподобие, като са използвали соя. После е имало какао, но до края на соца повечето видове шоколади, правени у нас, са съдържали повече соя, отколкото е редно.Жалко, защото преди Девети септември българският шоколад е конкурирал швейцарския и дори сме имали някакво наказание заради несъобразяване с не знам какъв патент - в детството си чух това от стари хора

7

До Ники

преди 5 години

Пич, този човек няма предвид истинския марципан, за направата на който се използват бадеми.През Втората св.война е бил произвеждан някакъв подсладен десерт, който по форма и по цвят е приличал на шоколада, но освен соя и брашно, не знам дали е имал други съставки. Във всеки случай, какао, яйца, мляко и масло за направата му не са били използвани. Това нещо също се е наричало марципан.У нас, в първите години след Девети септември е нямало шоколад, а само такъв марципан.

6

V

преди 5 години

До 7 Своге има много мек и приятен вкус .Нищо общо с горчивите шоколади на австрийците ;) Не трябваше да го продават на Крафт Якобс ,а да го листнат на борсата ;) Ама тогава само за пари мислеше май Костов беше . Борсите са важни за съхраняване на националния капитал .Ама *** му обяснявай на Костов който по това време преподаваше в вишото кетапостроене ленинска икономика като ,,професор,, ха ха ха

5

Слави

преди 5 години

Абе и аз понечих да регистрирам шоколад във формата на топките на депутати, но от патентно бюро ми отказаха, щото депутатите ни нямали такива!

4

Отговор

преди 5 години

До Любопитка 2 Преди това е бил на петолъчки.

3

Щерю

преди 5 години

Изяли му шоколада...

2

Любопитка

преди 5 години

Щом шоколадът на правоъгълници е само от 36та година, какъв е бил преди това.

1

V

преди 5 години

Ще има още много фалити ;) Жей Пи Морган дават прогнози за голяма криза през 2020 но аз не съм съгласен .Мисля че в началото на следващата година ще удари и не знам дали промишленото производство ще се свие с 20 % както казват те ,ама аз това вече го наблюдавах в Европа .Има свиване и то ще се задълбочи ;)