42

Анонимен

преди 5 години

Аз предлагам за 1 800 000 000 да си построим завод за изтребители вие какво ще кажете

41

Тръба

преди 5 години

Миг 25 е поставил серия от рекорди. Някои непобедени до днес. Това е най-бързият самолет в света! Това е най-високо летящият самолет в света! Създаден е като истребител-прехващач срещу разузнавателният Блекбърд. След предателството в Япония, американците незабавно прекратяват програмата по техният разузнавач. "Превъзходството на Миг 25 е прекалено голямо и обезмисля инвестициите в нашата машина." (думи на американците). Затова ***, скрий се!

40

Анонимен

преди 5 години

Абе не, че разбирам много ама в момента в който се разбра, че Украйна е предала информация за С-300 на НАТО и САЩ. Американците и Израелците презимиха F-35.. Що така? :D Тука гледам коментиращите все за руски талиги говорят някакви ама не съм сигурен дали освен на картинка, дали са виждали самолет, изобщо.. :) Представям си ако имат информация за С-400 и С-500 е те тогава направя да сгъват палатките САЩ и Израел..

39

Анонимен

преди 5 години

Тагарев и в Института по отбрана се издъни, като министър се издъни, като преподавател май продължава да се дъни. Какво да очаквам от тази издънка, да направи и каже нещо смислено? :) Ами нее! Очакваме да се дъни!

38

Анонимен

преди 5 години

До V"След като вече Турция има заветния Ф16 защо купува ц400 ???"Много е просто, защото Ердоган ще стане с 2 милиарда долара по-богат.

37

V

преди 5 години

След като вече Турция има заветния Ф16 защо купува ц400 ??? И двете оръжия служат за едно и също нещо .Противовъздушна отбрана .Тези самолети служат само за да могат САЩ и Русия да принудят Европа да увеличи разходите за отбрана.В Европа отдавна е дошло време за промени и големите шефове отдавна са го проумели ;)

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 5У теб дреме един сценарист на фентъзи-хорър-патриотарски филми. Защо не се опиташ на това поприще?

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 7И какво стана? МиГ-21 попиля израелската авиация. Прочети книгата "МОСАД", написана от бивш висш служител на службата, за да си припомниш. Тогава евреите успяха да купят египетски пилот да им отвлече един МиГ-21, за а видят що за машина е това.

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 17И какво стана с Ануар Садат, просtако?

33

Анонимен

преди 5 години

Da, take e. Vidiahme ya Kolko beshe dobra tehnicata na rusnaka prez dvete voini v blizkia iztok ili pri bombarfitovkata na serbia.

32

Анонимен

преди 5 години

До VЯ се разкарай с твойте руски дараци. Целият свят знаят че не стават за нищо, само вие рускомирците ги бутате на хората в носовете.

31

V

преди 5 години

Тия самолети не са точно за воюване ;) Ако приемем че ще трябва да воюваме с *** и САЩ ,хеликоптерите и су 25 са по подходящи ;) Когато САЩ подкрепи турските *** турците се сетиха веднага за Русия и купиха истинска техника за воюване със САЩ и *** ;)

30

Анонимен

преди 5 години

Ако искаш самолет с който да воюваш задължително трябва да се вземе Ф16, ако искаш самолет с който да се шматкаш като полицай с патрулка по-добре е Грипена защото има по ниски експлоатационни разходи около 4500 долара на час, а на Ф16 е около 7000 долара на час летене. Глупаво е да се сравняват самолетите по характеристики с които ги сравняват руснаците скорост на изкачване, маневреност, радиус на пикиране и тем подобни ненужни в съвременния бой неща.

29

Анонимен

преди 5 години

чудя се какво да си купя: - тунгован, неизползван мощен мерцедес, модел 79-а година , харчещ 20 л/ 100, искащ пълно каско, 4 лентова магистрала и резервни части само от централта в бавария- или чистак нов фолксваген с автоматична скоростна кутия, модел 96-а година, харчещ 10л/ 100, искащ най-много третокласен черен път, резервни части ще мога да си ги произведа в заводаей така питам, щото ше се налага да пътувам редовно от петрич до шабла, та да не са мина ?

28

месара

преди 5 години

радиомълчание,........., Президента май го гони параноя.

27

Анонимен

преди 5 години

Радиомълчанието във военната област означава да се спрат радиотехническите средства с цел да скриеш от радиоразузнаването на противника местонахождението си и действията на твоите сили. Съгласието за радиомълчание означава работа на радиотехнически средства, които само приемат, но не предават. Президентът има предвид само да се приемат оферти, но какво ще е решението да се каже, когато има резултат, а не да се говорят глупости в пространството особено от хора, които не разбират от тази материя.

26

V

преди 5 години

Ако не купим миг 35 не виждам смисъл въобще да харчим парите за отбрана за следващите 20 години за самолети с които наще пилоти ще се пребият и няма да се чувстват уверени пред евентуален враг.А кой е врага? Като гледам това което става с наще ромове ,най-вероятно е да воюваме срещу ромовете и САЩ както стана в Косово .И това все един ден ще стане .И тогава от къде ще вземаме части ? И ,,врага,, Русия дали ще ни подкрепи?Като знаем че САЩ вече са бомбардирали София изора е ясен.

25

Тео

преди 5 години

Интересен е края на статията - този експерт обяснява "Русия ни е обявила за враг " без никакви доводи. Защо така бе, драги? От какво изхождате за тази теза? Ако Русия ни обяви за враг, това значи автоматично, че и НАТО са и враг и да започваме да се крием в бункерите. Този мяза на квартален експерт - може да има конфликт на интереси, но слава Богу не сме врагове!

24

От Уикипедия

преди 5 години

През 70-те години на XX в. ВВС са в апогея на своята мощ, притежаващи най-малко 300 модерни бойни самолета в състава си. Обучението в Българската народна армия е изтощително дори за съветските стандарти. През 1989 г., когато Студената война е към своя край, армията наброява най-малко 152 000 редовни войници. ВВС на България са получили общо над 220 изтребителя МиГ-21 между 1960 и 1989, 44 хеликоптера Ми-24 и други модерни (за онова време) самолети като МиГ-23, МиГ-25 и МиГ-29. Доставките на бронетанково въоръжение също са в големи количества над 1 500 танка Т-55, близо 300 танка Т-72, около

23

Анонимен

преди 5 години

ф16 е един 40 годишен самолет, който като цяло е изоставен като производство в сащ.сега го върнаха "в играта" като "бизнес стратегия" от ниският ценови клас, за бедни страни.скъп полет, скъпа поддръжка, стара концепция ... скъп, скъп, скъп... можело да носи "3 бомби повече" и да лети "малко по далеч"!? е, че на нас ни трябва машина, която да е за отбрана във военно време (което никога няма да настане") и за еър полисинг ежедневно. е трябва ли ни за тези цели - най-скъпото, с повечко бомби??