19

ПроСоТо

преди 5 години

наистина си просто същество,Плешо..Но имам молба:-Ако и тук сметаш да ми се мотаеш в краката,просто ми кажи..Аз съм гнуслив,ще се махна и от тук..

18

Простото

преди 5 години

...

17

ПроСоТо

преди 5 години

"червеното отместване" НЕ се дължи на това,че галактиките "бягат" от нас!!!!Дължи се на забавянето,което светлината изпитва при преминаването си през "тъмната материя".Тоя ефект няма нищо общо с "ефекта на локомотивната ***",накарал "специалистите" да го дефинират така.Вселената Е стационарна!..Няма и никога не е имало "Голям взрив"!!!!!!Вселената е безкрайна...Нещо ,което ние-съществата С "НАЧАЛО и КРАЙ" ,не можем да схванем.

16

ШибиРиби

преди 5 години

То и аз на третата мастика започвам да ги виждам тея работи

15

Ку-Ку

преди 5 години

До ...Светлината която виждаме, е излъчена и представлява клъстерът, както е изглеждал преди около 11.8 милиарда години. Стига изчисленията на астрономите да са правилни.

14

...

преди 5 години

До 2: много просто- те виждат светлината (или по- скоро светкинния спектър), конто сега достига до земята. По- просто казано: нещо се е случило там преди 2 милиарда светлинни години )това е мярка за разстояние да не стават грешки) и ние го виждаме сега, защото отнема време сертлината да стигне до тук.

13

Анонимен

преди 5 години

И обекта пикае на един дувар!

12

Бг.реалност

преди 5 години

Ужас...И ТИЯ ходят да гласуват !

11

не вярвам

преди 5 години

Номер 2 е прав -не може да се види нещо от миналото, защото времето тече напред. Даже докато пиша тече, почнах в 22-02ч и го написах в 22-24ч. В момента гледам писано от миналото, защото компютъра има памет. Това дето го виждат, как разбират че е на милиарди години и то с такава точност-2 млрд, може да е 300млрд примерно

10

Анонимен

преди 5 години

*** русофилът е компетентен по всички въпроси. В квадратната му главня, промития му от СССР мозък му нашепва постоянно за световни конспирации и да не вярва на никой, освен на руский вожд асвабадитель.

9

Анонимен

преди 5 години

Абе искали са да кажат "в началото на вселената" хаха..

8

Преминаващ

преди 5 години

Да бяхте надраскали "В края на галактиката" щеше да е по-реално ! Ама "В края на ВСЕЛЕНАТА" ... ! ИНТЕРЕСНО как някой е успял да "види" края на ВСЕЛЕНАТА , след като такъв теоретично не съществува, камо ли на практика ???!!! СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ТЪПОТИИ ! Народа все-пак е с "малко" по-високо IQ от Вашето .... 😠

7

52

преди 5 години

"В покрайнините"????? Просто спрете да пишете. Няма срамна работа, нещо друго си намерете.

6

Анонимен

преди 5 години

Само да не пращат данъчните, че язък за новата придобивка

5

Анонимен

преди 5 години

Абе днес бг защо си правите труда да пускате такива новини тук... аудиторията ви има IQ колкото стайната температура и в по-голямата си част от живота мисли с малкото си гръбначен мозък и е цяло чудо, че дори могат да пазят равновесие. Пишете там за Бойко за Нинова да се плюят там те за това живеят.

4

Анонимен

преди 5 години

От 10 години Корабът Майка ми говори за Хиперион, разправям им аз на учените ама никой не ми вярва. На ви сега.

3

8283737

преди 5 години

Самата структура е на милиарди светлинни години. Образно казано, ако можеше да гледаме какво прави там някойбс телескоп, щяхме да го виждаме сега, но то да се е случило преди милиарди години.

2

Анонимен

преди 5 години

Интересно как сега откриха и видяха структура, съществувала преди 2 милиарда години??!!

1

Бойколизец Храбър

преди 5 години

Така е при генерал Борисов, всичко е гигантско.