126

Jon

преди 5 години

Като му се запали случайно заведението ще разбере че, трябва да плаща редовно и колкото трябва.

125

Йована

преди 5 години

Това не са капиталистически отношения а ТАРИКАТСКИ.

124

Анонимен

преди 5 години

Защо не кажете името на собственика и заеедението.Какво го криете ,журналистите и вие сте лицемери.

123

Анонимен

преди 5 години

Работи 8-10 часа на ден, а в договора се подписала за 4 часа и той не й плаща. Е, ще си намери друга, която ще се хване на същия номер.

122

Анонимен

преди 5 години

Това да търсят работа с пълна осигуровка означава българите да не работят изобщо в България.Да то жертвата винаги е виновна,т.е защо не сме заминали от тук на 100%.Да не се плащат заплати иосигуровки е държавна политика в бг

121

Анонимен

преди 5 години

А жената как си го е представяла че за 4 часа, ще получава 600лв?

120

Анонимен

преди 5 години

Капиталистически взаимоотношения. Експлоатация на работниците от работонаемателите. Маркс и Енгелс са забелязали и описали всички тези взаимоотношения много отдава, нищо ново за капитализма.

119

Анонимен

преди 5 години

Всеки може да каже че ще ти плаща и 2000 но на хартия да пише друго.

118

Анонимен

преди 5 години

То затова сме най-бедните в Европа... Щото всеки работодател цака работниците си, а те жалките после викат "аз няма да плащам на тая държава"... Ами недей плащай, нека работодателят да си ти внася осигуровки на всички пари, които ти дава, а не на минимална заплата. А реално работодателите лъжат работника, че "аз Пешо, на тебе ти ги давам повече на ръка, за да не ти ги взима държавата", а то реално работодателят ги взима от работника, но работникът е прoст и не зацепва.

117

Анонимен

преди 5 години

Голямата загуба за работниците от укриването на доходи е, че се губят за работниците парите, които трябва да плаща работодателя за осигуровки. Тези пари са близо половин милиард месечно, т.е. около шест милиарда годишно, които остават в джоба на дебеловратите бизнесмени-демократи, вместо да са за работниците и родителите им пенсионери.

116

Анонимен

преди 5 години

Сега в България се плащат осигуровки около 35% върху официалния доход. Почти 14% плаща работника и около 21% плаща работодателя. Около 80% от доходите в частния сектор се укриват. Ако всички си плащат осигуровките, процентът им може да бъде не 35%, както е сега, а примерно 20%. За човек с 1000 лева заплата, това означава да плаща 60 лева по-малко за осигуровки, а общата сума на осигуровките да е по-голяма, както и плащанията за болнични, пенсии и т.н.

115

Анонимен

преди 5 години

Всеки в България получава 1000, пък осигуровката на минимална заплата и после идва време за пенсия и всички викат, "ама как може българският пенсионер да взима толкова малка пенсия, с 200 лева живее ли се?".

114

Анонимен

преди 5 години

Посткомунистически взаимоотношения.

113

Анонимен

преди 5 години

"аз не искам да плащан данъци на държава която ме третира като *** !"---Толкова ли не можете да си поискате толкова колкото пише в договора? Ако искате заплата примерно 1000 лева, да си поискате дължимото и да ви осигуряват с пълните осигуровки за тия 1000 лева!Ама идва шефът и ви казва "в договора ще пише 600, иначе ще ти давам 1200" и вие се навивате, за да не отиде случайно комшията да ги вземе тия пари вместо вас. И после викате "що ми е ниска пенсията?". Ми ей затова ти е ниска!!!

112

Анонимен

преди 5 години

"аз не искам да плащан данъци на държава която ме третира като *** !"----Ха-ха! От гледната точка на работодател ли го казваш или от гледната точка на работник?Ако от на работник, значи си пълен глyпак!Не ги плащаш ти дабъците, а реално е работодателят ти! И всичките българи сте супер мишоци слапани, навивате се да работите на по-ниска заплата по договор, а остатъка да ви го плащат като ДМС или на ръка. И си мислите, че лъжете държавата, а реално ви лъже вас работодателя само!

111

Анонимен

преди 5 години

е хайде някой да ме светне, как ще внесете украинци да работят на 255лв по договор?после нямало кадри, нямало хора. Гадни "бизнесмени" за тези пари и условия си работете вие. Сервирайте си сами.

110

k

преди 5 години

До Анонимен"Работниците трябва да разберат, че от плащането на ръка губят, а не печелят, както си мислят."аз не искам да плащан данъци на държава която ме третира като *** !за всички Българи ще е най-добре ако това жалко държавенце България изчезне от картата - поне няма да харниме повече тези корумпирани и арогантни въшки дето ни управляват !така че можете ли пържете я тази гадна държава !

109

цецо

преди 5 години

Ама ние обасненията на държавните чиновници сме ги слушали.Тяхната задача е да направят така,че след сигнал този да не си и помисля,че може така да постъпва.Това е трудово престъпление...да те води на 4 часа ,а да работиш 10 и като гледам напоследък тези договори доста се умножиха!

108

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се криминализира укриването на доходи и работодател, който укрива доходи и плаща на ръка, трябва да лежи в затвора поне няколко години. Работниците трябва да разберат, че от плащането на ръка губят, а не печелят, както си мислят.

107

Анонимен

преди 5 години

И какво ще промени почасовото заплащане?! То винаги си е имало и сега има минимална часова ставка, но какво от това? В случая договорът ще е за заплащане пак по минимума, а за часовете ще плати официално за 4 часа, а ще се уговори какво реално да плаща за осемте или повече часове, през които ще работи.