44

По отношение

преди 5 години

До Анонименна финансовата отчетност в цялата здравна система е пълен хаос който се насърчава съзнателно с цел обогатяване на лекарското съсловие!Бог да прости обикновенните хорица!

43

на 36 с 4 пломби

преди 5 години

До 33Прегледа при зъболекар е 10 лв. макс( моята зъболекарка ми взима 7 със ако е по здравна каса), аз ходя на всеки 3-4 месеца. Ако има кариес или дори съмнение за такъв се следи и прави веднага. Повече от 20-30 лв за пломба не са ми взимали. Виж ако чакаш в устата ти да стане леш, не ходиш на профилактика и не се грижиш може и да дадеш 400-500 лв ама за чене или имплант. Мисълта ми е ,че не е до пари - просто на масовия българин му липсва хигиена и неглижира денталните проблеми.

42

Анонимен

преди 5 години

Колкото и извратена и шуро-баджанашка да беше системата през социализма, поне здравеопазването беше структурирано по друг начин. Като ученици задължително два пъти годишно ходихме на зъболекарски преглед и си имаше списък по който те викаха през годината допълнително, ако има някакъв проблвм да се решава.Като дойде демокрацията всичко се оплю и малкото позитивни неща се разбиха. Единствено комунистическите глупости трябваше да махнат от образованието, а те го направиха тип гето интелект.

41

Анонимен

преди 5 години

Счетоводител съм и преди година проверявах за моя позната. Тогава се оказа, че дентален лекар, самоосигуряващ се, работещ като свободна професия няма нужда от касов апарат и не издава кас.бележки, а само сметки - някакви хвърчащи листчета, номерирани, с данни като от фактура. Виж, ако е регистриран като ЕТ или фирма, то касовият апарат е задължителен.

40

анонимен

преди 5 години

ПРОБЛЕМА НЕ Е В СТРАХА ОТ ЗЪБОЛЕКАР А ОТ ЗАПЛААЩАНЕТО. ТЕ СЪЩО СА ЕДНИ ОТ БОГАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ПРИ ТЕЗИ ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО ЕДВААМ ВРЪЗВАТ МЕСЕЦА И АКО ЗЪБОЛЕКАРЯ ТИ ПОИСКА ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО ВЗЕМАШ ЗА МЕСЕЦ КАК ДА СТАНЕ. САМО БОГАТИТЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ЛЕЧЕНИЕ А БЕДНИТЕ КАКТО КАЗВАТ"ДА ГО ДУХАТ"

39

Анонимен

преди 5 години

ние сме най беззъбата нация ! даже е модерно да си без зъби

38

Анонимен

преди 5 години

При заплата от 800 лева ти искат 400-500 лв. за лечението на един зъб! А ако имаш проблем с повече от един зъб? Е, как да стане?!

37

Анонимен

преди 5 години

Тия какво се правят на ощипани моми? Никой не иска да го боли и да му изпопадат зъбите, ама такива цени са сложили, че лечението се превърна в недостижим лукс!

36

До 34 Мария Сивкова

преди 5 години

Първо се прави рентгенова снимка на корена на зъба преди да се пристъпи към опаковане с коронка. Ако коренът е здрав и няма кисти, грануломи или не е изтънял тогава се предприема почистване на каналите на корените, което е най-важно, за да не възникне впоследствие газгангрена. И за няколко дни да им се поставя антибиотика Root canal и пак се чисти усилено докато се изтърже проблемния слой с бактерии вътре в корените.

35

ДО МАРИЯ СИВКОВА

преди 5 години

..... Сивкова ... Случайно да си завършила СОУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" в град Кърджали ... ?!?! ... Имах съученичка с абсолютно същото име ! :) :) :) .......

34

Мария Сивкова

преди 5 години

В България няма зъболечение..има памуколечение и зъбоплащане на луди пари на вятъра.Аз имам горчив опит.Правя зъб при доцент преподавател ..слага корона за доста пари и след ден изненада...същият "излекуван зъб" с газова гангрена....И всичко започва от начало..бутане на току що поставената корона ,ходене десет дни на "зъболечение" с едно отваряне на устата по 30лв на ден ...Слагане на винт,нова корона...и след месец...паднал зъб..счупен корен..Ама сега трябва имплант,или мост,или нова корона..

33

Анонимен

преди 5 години

С тези отрови, които ядем е цяло чудо, че още сме живи. Какво остава за здравината на зъбите.

32

Давиго

преди 5 години

Всеки развален зъб, с развален вътрешен орган, изцяло българския народ е болен!

31

Металокерамика

преди 5 години

Кой ви е крив че не си гледате зъбите от рано?!После се ходи на зъболекар както и на автосервиз.. Само когато нещо се счупи!И хич не е скъпо даже цените 3пъти по ниски от средноевропейските. Аз смених цялата,, дограма"и сега кеффф

30

Анонимен

преди 5 години

*** доФтор, *** механик, *** експерт, *** професионалист...............НЕ БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!

29

Анонимен

преди 5 години

Поръчкова статия от ИЗГЛАДНЕЛИ "зъбари".В Бг трябва да си луд та да ходиш на зъболекар.99% от "зъбарите" са ХИПЕР-некадърници.

28

GHT

преди 5 години

Само не ми почвайте с оправданията, че нямате пари. От всичките ми познати само аз съм с перфектни зъби, а съм им на половина от доходите и харчовете. Карам етина кола малолитражка за 5000 лева, а те през две години си сменят колите и все на гъзарски се хвърлят - за по 10-12 хил. лева, със скъпа поддръжка и голяма мощност. Всяка година си сменят телефоните и си купуват последните модели, а аз моя го сменям, ако съвсем откаже да работи. Супер тарикати са, но всичките им зъби са развалени.

27

Анонимен

преди 5 години

До 15Ами наистина в ЕС е в пъти по-скъпо. Затова в България има така нареченият зъбен туризъм, с други думи главно немци и англичани идват колкото да си оправят зъбите и после обратно в къщи. :)

26

Анонимен

преди 5 години

До позорТакъв е вашия опит, моят е съвсем различен. Който не дава бележка- не плащам и отивам на друго място. Вие хем си плащате на измамниците, хем плачете, че още били в бизснеса. Еми нали вие им давате пари, как няма да се. :)Мога да ви препоръчам HM dentist в София, винаги ми е била давана касова бележка.

25

?

преди 5 години

Защо държавата не се бори с лекарите ,зъболекарите ....да издават касови белешки?