155

Г-н Никой

преди 5 години

Много неща мога да изредя, ще ви го спестя и ще си замълча! История, навици, поведение, характер, дисциплина, ценности, скрупули, иновации, опит, качества, стратегии...т.н.Просто...ПРАВЕТЕ(ИМАЙТЕ) ЛЮБОВ(ОБИЧ), А НЕ ВОЙНА !!ПП: Някой го спомена...за младите(въпреки да не съм вече толкова млад).Не е важен Победителят, важно е да не се стига дотам, за да има победен!

154

Discovery

преди 5 години

Човек един живот живее... войната съсипва живота на всички. Не си заслужава...., ако има конфликт, то дано да е в мерене на пишшшки или някаква икономичвеска криза, че тея ако почнат да се патткат с ракети всички ще го отнесем и много живота ще бъдат попиляни ей тъй... защото уж хората дет сме много умни, не можем да си решим проблемите...

153

Анонимен

преди 5 години

Да бе икономисте, но дали имат желание.Аз винаги съм обеснявал, че двама умни люде, единият от които е българин имат много повече общо отколкото двама българи, единият от които е умен

152

икономист

преди 5 години

До Анонимен 177Те могат да го направят и от чужбина, нищо не им пречи. В крайна сметка е ясно, че нищо в глобалната икономика не зависи от малките държави, каквато е и нашата. Нещата трябва да се случат в големите икономики. Мисля, че младите хора започват да осъзнават тази ситуация на безизходица в икономиката. А и сега е много по-лесно да се организират, защото заради технологиите са по-свързани от всякога.

151

Анонимен

преди 5 години

Дъртите икономисти обесняват, че младите трябва да го направят. А младите емигрират.

150

икономист

преди 5 години

До Анонимен 174Етиката и морала, трябва да присъстват във всяка икономическа дейност, без значение каква е тя. При пазарната икономика, обаче няма място за проява на такива основополагащи ценности. За съжаление, закона на джунглата тук важи в пълна степен!

149

икономист

преди 5 години

Промяната трябва да дойде от младите хора! По-възрастните над 50 години, вече нямат воля и желание за подобна промяна. Те са закърмени с идеята за пазарна икономика, и смятат, че това е една съвършена система. Макар, че голяма част от тях, особено по-образованите, вече сигурно се досещат накъде вървят нещата.

148

Анонимен

преди 5 години

Щото излизаме от икономиката и опираме до морала.*** ти си икономист, а не моралист.

147

икономист

преди 5 години

До Анонимен 172Защо трябва българите да работят, за да може мафията да е добре? Не е ли по-добре, българите да работят толкова, колкото е нужно, за да живеят добре? Мафията е продукт на пазарната икономика! Не случайно системата е толкова изкривена, че няма накъде повече.

146

Анонимен

преди 5 години

У теб дреме един бг лидер!Направи гражданско движение и накарай българите да работят. Мафията щи се отплати.

145

икономист

преди 5 години

До Анонимен 170Аз не съм следващия Левски, а само един *** икономист. Затова чрез подобни коментари целя да разбудя хората, защото енергията към промяна на системата трябва да дойде от всички нас. Всеки един по отделно трябва да осъзнае колко безсмислен е икономическият модел, който в момента съществува. Да не говорим, че голяма част от нещата, които се произвеждат са абсолютно непотребни. Трябва да спрем да мислим по единично, и да започнем да мислим като едно цяло!

144

Анонимен

преди 5 години

А!Е туй вече е смислено изказване!Ми опитай да рисуваш картини!Или се изучи.Изобщо проблема на давещия се е основно проблем на самия давещ се.Както бе щеш да изхранваш африканците и аз не ща да се занимавам с проблемът на икономистите.Тука само си говорим.Ако поемахме ангажименти, щяхме да сме политици, а не икономисти.

143

икономист

преди 5 години

До Анонимен 165Точно така ще стане! Но нали се сещаш, че инженерите, и изобщо хората с техническо образование са съвсем малка част от човешкото общество. Дори броят им да се удвои, те едва ли ще надхвърлят 10 процента от населението. А какво ще правят останалите 90 процента, ако труда им се автоматизира? Едва ли ще чакат кротко да умрат от глад, докато другите лапат пържолите....

142

Анонимен

преди 5 години

Винаги ми се е искало да попитам икономист що не направи фирма т.е. субект в икономиката и да стане проспериращ и богат.Щото аз, бидейки инженер, мога да направя електрическа кола, кола, крилата ракета и прочие салати. *** вече са направени и моите ще са по-скъпи.

141

икономист

преди 5 години

До Анонимен 163А какъв друг по-надежден източник имаш, относно броя на бездомниците? Такава статистика не знам да се води някъде. БНТ е националната телевизия на България, и мисля, че е достатъчно надежден източник. А и щом местните власти са въвели подобна забрана, едва ли положението с бездомните е цветущо! Явно вече тези хора са започнали да създават проблеми... В София мисля, също въведоха подобни ограничения. Почти всяка зима се оказва, че местата в центровете не достигат!

140

Анонимен

преди 5 години

Знам, че се пише инженер

139

Анонимен

преди 5 години

Да де да.Инжинерите, като мен, ще земат ляба на икономистите , като теб.

138

икономист

преди 5 години

Развитието на технологиите, е достигнало преломен момент, от който връщане назад няма. Разберете, няма как разкритите нови работни места да компенсират тези, които ще бъдат съкратени. Което всъщност е много хубаво за нас, но не и при тази система! Защо обаче трябва да чакаме всичко да се разпадне, и чак тогава да се сетим, че има и друг модел на развитие? Защо трябва да оставяме хората да ровят по кофите и да гладуват, след като продукти има за всички? И жилища също има достатъчно!

137

Анонимен

преди 5 години

Признавам, че най ме изкефи лафа:"Наскоро по БНТ ..."Начи източник на инфо ти е бнт.Ходи се скрии и не пиши хеле от името на икономист.

136

Анонимен

преди 5 години

Ох... болиТехнологичните революции и контрареволюции променят структурата на пазара на труда.Колцина сега се нуждаят от калайджиите, които са калайдисвали съдове.А таквиз централи Кроспойнт отдавна не се произвеждат. Вече са съвсем други.