19

Анонимен

преди 5 години

Има и традиции, приемственост и както пише друг колега - приятни мигове,Да ама тая приемственост е "куха"!Едно време, дядо като напали огън, сложат една голяма тава, изсипят доматето и другите съставки вътре и докато се сгъстява тя лютеница ухае незабравимо. А сега трябва да се вари в блока и няма как да се спази традицията.Едно време беше друго и беше за времето си. Сега е много по-различно и аз искам да живея сега, а не със спомените. И магарето като пpъднeшe, умирахме от смях!

18

старилопатило

преди 5 години

До АнонименКолега, те домашните консерви не пречат на книгите и кариерното развитие, тъй да знаеш. Не е само "храна, храна, храна"! Има и традиции, приемственост и както пише друг колега - приятни мигове, в които цялото семейство прави нещо заедно (особено днес!).Въпрос на личен избор все пак.Щом те кефи лютеницата с нишесте, пиперково пюре от **йната си и поне десет Е-та, папай да ти е сладко!

17

мид

преди 5 години

Като малък много мразех да ме занимават с такива задачи, а сега на 37 г осъзнавам, че съм прекравал приятни мигове с родителите ми, които за съжаление вече ги няма. Подобен род занимания изчезват в съвремието и като цяло изследванията са, че технологиите водят до депресии, докато събирането на семейството да пере, чисти, приготвя зимнина или подобни неща са имали важен социален ефект върху хората и доброто им настроение.

16

Анонимен

преди 5 години

Какво да кажем по въпроса?! Вместо да мисли за личностно развитие, за кариерно израстване, бизнес, образование, нещо смислено, българинът си мисли какви буркани да затвори, каква ракия да направи, как да направи някоя далавера. Това е от сума време. Едно е като хоби да си направиш някой буркан, друго е само това да ти е в главата. Храна, храна, храна. Това го интересува елементарният човек. Трапези, забавления. Учението, кариерата, книгите- това не е за него. То е за глупавите западняци.

15

Анонимен

преди 5 години

За това няма как да правя компоти и лютеници. Ако сметнеш и времето, сметката отива над 500 лв.Ами като сметнеш, захар, сол, подправки, ток за компотите, няма да се спреш на 500лв.

14

Game of burkans

преди 5 години

Winter is coming...

13

пак аз

преди 5 години

В моето детство ( преди 20-тина години ) нямахме толкова време за висене пред ТВ-то , защото помагахме в тези задачи, а сега : "На ти , маминото таблета и не ме занимавай докато се зверя прид феиса"

12

Анонимен

преди 5 години

Българинът си е селянин по произход и душа и винаги ще си остане такъв.Можеш да изгониш човека от селото, но селото от човека никога.Ако ще цяла България да се изсипе в София.

11

до пчеличката мая

преди 5 години

Прав си от една страна, но също така ако средностатистическия българин спре турските сериали за една седмица и ще има време даже в повече.

10

Българка

преди 5 години

И лютеничка имаме, и краставички и пиленца, и всичко! Който се труди ще има! Чисто производсто от градината на свекървата! Затова и децата ми растат здрави и се разболяват минимално. Вие яжте нишесте, консерванти,ГМО, кости, суха кръв и се чудете после.

9

Анонимен

преди 5 години

Защо не можете да напишете статия , без да използвате жаргон? Мислите, че сте по - достъпни ли? Просто сте смешни!

8

Анонимен

преди 5 години

Верно пише "кинта" :). Ама така е, господа и госпожи журналистите се грижат, за да ни създадат близка и автентична среда на четене и дискусии, характерна за времената, кога бяхме млади. Трябва да се оцени труда им, в училище не ни глезеха толкова.

7

кирчо

преди 5 години

До Анонимен 5От както журналистите са ни такива. Неграмотни

6

Пчеличката Мая

преди 5 години

300 лв. добре. А времето? Времето някой смята ли? Българина така е научен. Да не си цени времето. Това, че 1 седмица ще се занимава никой не го брои! За това няма как да правя компоти и лютеници. Ако сметнеш и времето, сметката отива над 500 лв. Е струва ли си?

5

Анонимен

преди 5 години

Бай *** без туршийка не може. Не знам да има друг народ, който да си приготвя така наречената зимнина. Хората си купуват тези неща от магазина, а не редят буркани в мазЪтА.

4

Анонимен

преди 5 години

подобна опаковка се предлага над 2,50 кинта,============опаковка от 950 грама се предлага поне за 3 кинта.==============от кога валутата ни е в КИНТИ ?

3

Бубу

преди 5 години

Редовно правя. Не че няма в Кауфланда и Била-та. Искам децата да се учат и да знаят.

2

Анонимен

преди 5 години

От туршия не се прави шия!За това, маам здраво пържоли и наденици. В градината все още има някой друг домат и магданоз. Кат опържа и картофи, картината добива реални измерения!

1

Анонимен

преди 5 години

В моята градина всичко е екологично. Затова и лютеницата ми е хубава, вътре няма нишесте, няма консерванти, няма Е -та.