63

Анонимен

преди 5 години

Роден съм 87-***, но още помня мизерията на държавните магазини от ранната демокрация. Хранителните магазини бяха с едни дълги рафтове, където имаше рядко наредени само бутилки олио, сол и ориз. Намусени лелки със сини и бели манти продаваха по магазините и ти крещяха навсякъде. За 30 години поне това подобрихме, ако не друго.

62

Анонимен

преди 5 години

В Кауфланд продават и техника, питиета, шоколади, храна, дрехи, батерии и т. н.

61

Анонимен

преди 5 години

"Маратонки Адидас и Ромика се произвеждаха през 80-те години в България иможеха да се купят и без долари и Кореком."

60

Анонимен

преди 5 години

Кога в Кореком си видял да продават сирене и лук, та ставняваш с Кауфланд? Освен това, в Кореком се продаваше истинска стока, а не сегашните ментета по рафтовете на Кауфланд.

59

Каан

преди 5 години

А другата половина живее в чужбина.

58

До 58

преди 5 години

Тогава Кореком, сега магазини за стоки втора употреба.

57

Анонимен

преди 5 години

По времето на комунизма нямаше въобще оригинални дънки в българските магазини. А за да не изпадат в потрес от празните рафтове и липсата на избор, за чужденците създадоха Кореком, та да може чужденеца от някъде да си купи въобще нещо.Сега един магазин например от веригата Кауфланд е 1000 пъти по-добре зареден от централният Кореком едно време. Да не говорим за комунистическите "супери", дето имаха огромни рафтове с по един вид стока.

56

До 54

преди 5 години

Какъв Кореком те тресе?Ти да четеш можеш ли?

55

Анонимен

преди 5 години

Про комунизма може да нямаше ТикТак или дънки Райфел достатъчно за всички, но за всички имаше дом, собствен, добро образование и здравеопазване, плюс сигурност. Ама шантавото племе замени тези фундаментални ценности за бонбонки тиктак! И сега ще носи секънд хенда и ще му пукат ушите!

54

Анонимен

преди 5 години

Сега дрехи втора ръка на цени по-високи в сравнение с цените за нови дрехи преди 1989-та. Накъде отива България?! 3-5 лева беше хубава риза, 10 лева хубав панталон, ...

53

Анонимен

преди 5 години

Абе комунистически *** кой ви казва, че в Кореком са продавали българска стока? Какво пак лъжете?

52

До 50 лъжеца

преди 5 години

Защо лъжеш? Още сме живи и още работим хората, които помнят как беше. Маратонки Адидас и Ромика се произвеждаха през 80-те години в България и можеха да се купят и без долари и Кореком. Не всички магазини ги продаваха, но не беше никакъв проблем да си ги купиш. Аз съм купувал два различни модела на Адидас за мен и Ромика за жена ми, която реши, че са й по-удобни от Адидас и после и двамата ги носехме много години.

51

Анонимен

преди 5 години

Тея дето лъжат така нагло за комунизма заслужават да бъдат изпратени в КНДР да си "спомнят" (не че са забравили) как беше. Хем после няма да ги пуснат да се върнат, защото страната е затворена и никой не може да пътува на Запад, и ще изпукат там ядейки трева и "хвалейки вожда", за каквато смърт явно мечтаят.

50

Анонимен

преди 5 години

В страна с толкова комунисти се радвайте, че пазарувате 2-ра употреба, а не 15-та употреба.

49

комунистите*** лъжат

преди 5 години

Айдее пак по пързалката...Къде е имало винаги Адидас и Ромика? Къде? Къде? Къде? Къде?Защо лъжете като ***?Какъв "съседен магазин" като едно време магазините не бяха като сега на всеки ъгъл?Какъв "голям избор" е имало в ЦУМ?Нещо чували ли сте за "Кореком" и за стоките, които се продаваха вътре САМО С ДОЛАРИ и ги нямаше в другите магазини. За да купуваш в "Кореком" трябваше да кажеш откъде са ти доларите.ЗАЩО САМО В "КОРЕКОМ" ИМАШЕ МАРКОВИ ДЪНКИ, МАРКОВА ТЕХНИКА, МАРКОВИ ПИТИЕТА???

48

Анонимен

преди 5 години

До ЖенаЕдно е да вземеш книга втора употреба а друго е да вземеш дреха втора употреба.За дрехи втора употреба върви да се вземат неща за абитюренски бал или за сватба и то ако дрехите са от човек който преди една година е имал бал или сватба.

47

Анонимен

преди 5 години

Не пазарувам дрехи втора употреба, но и не отдавам голямо значение на дрехите. Така беше и преди 1989-та година, отиваш в съседния магазин или в ЦУМ, където имаше по-голям избор и купуваш каквото ти трябва. По-завързаните работи струваха скъпо и не ги купуваха масово. Примерно маратонки Адидас или Ромика струваха доста и винаги ги имаше. Купувал съм адидаски за 50 лева и нещо, което беше много за онова време. Много е смешно, когато някой започне да лъже, че само с връзки е можело да се пазарува

46

Кюстендилец

преди 5 години

На старо купувам само ракия !!!

45

Анонимен

преди 5 години

Няма хубави дрехи на "нормални" цени в БГ. Има така наречените "фаст-фешън" магазини по моловете (Кенвело, H&M, ЛЦ Уайкики) предлагащи цветни дрешки за тийнейджъри, които да се носят по няколко месеца. Извън моловете има някакъв турски трикотаж от който можеш да хванеш кожни болести. Качествени дрехи за възрастни има само сред марковите Пиер Кардин, Лакост и т.н, а те са далеч от народните цени.

44

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 46Преди време от един бг сайт заляха ютюб с хиляда реклами за дрехи втора употреба на скъпи цени. Така че нетрябва да се лъжем да пазаруваме такива дрехи.