20

Квой туй углу?

преди 5 години

Дизайн тип "индиански" или бъгнат драйвер на принтера?

19

Така е

преди 5 години

Няма по добро от социалистическа понелка с дограма от винкел.Нали така ? Така е ...

18

любопитен

преди 5 години

Аз само да попитам - тоалетната външна ли е?

17

Я па ти...

преди 5 години

До панчо 14 Не се притеснявай Панчо. И в Русия е същото.И те не са дали нищо на света и само комсумират.

16

До 15

преди 5 години

Голям оптимист си.

15

Анонимен

преди 5 години

Интересно, кога някой ще открие на 3D принтер землянката.

14

Анонимен

преди 5 години

Противна на това, обаче, кирпичената къщурка изглежда достатъчно здрава, за да издържи на природни бедствия и със сигурност не е по-малко безопасна от почти картонените американски постройки, които литват при всеки ураган..................................Ето това е! Най-после американците ще имат сигурни и устойчиви на ураганите къщи.Всъщност тези принтирани колиби май са предназначени за бантустаните в Африка.

13

Анонимен

преди 5 години

Глупости на търкалета. Че то само да докарат 3-D принтера до нужното място и да го монтират за работа ще струва 2000 евро. Демонтаж на 3-D принтера още 1000 евро. Дървения материял за тази къща е за повече от 700 евро. Като сложиш и труда сумата ще набъбне между 5000 и 6000 евро.

12

панчо

преди 5 години

бих я пробвал за клозет на двора 5 год и ако издържи ще си поръчам квадратна 150 квадратачудя се защо все някъде другаде измислят всякакви иновативни нещица и чудеса а у нас сме само консуматорите

11

БАШ майстора

преди 5 години

тарикат зидарите още от сега трябва да започват да се оборудват с принтери иначе на борсата

10

Самчо Дограмата

преди 5 години

След 5 години 3Д принтери ще строят всичко и ще ми вземат занаята. Ще чистя улици вероятно, но и там роботи ще сложат тези горе от ГЕРБ. Затова трябва да се обяви всенароден бунт срещу 3Д принтерите!

9

Анонимен

преди 5 години

Аз пък незнам къща/ блок строена с НЕ-природни материали. Просто зависи дали е нужно да се преработва много пъти суровината до краен продукт. Суровината винаги е нещо изкопаемо от Земята. После пътя е различен. Например плочка се прави от каолин, пясък->преработка/енергия-пече се, лепи се и се ползва.Така е с почти всичко! Естествено по-качествените неща стават и по-скъпи. Къща от стари кашони е най-евтино примерно, но и по-нетрайно решение-до първи дъжд примерно...

8

Анонимен

преди 5 години

Увеличават радиуса с 2 - 3 метра, слагат в кирпича малко цимент и пясък и вдигат височината с 1 метър, ще загубят от термоизолацията, но ще получат нещо годно за живеене. После ще могат да термоизолират отвън и отвътре.

7

Анонимен

преди 5 години

Кирпичен клозет на двора на селска къща.

6

Анонимен

преди 5 години

Иновативната технология цели да сложи край на глобалната криза за жилища, защото с помощта на 3D постройките всъщност става възможно бързо да бъдат създадени домове, които освен това са и на достъпни цени.===Верно? Решава проблема с наземната площ, значи. Защото тази къщурка, въпреки че е с размерите на един скапан джип, се конкурира с джиповете за площ. И ако вътре живеят двама души, а не 20 - както би станало при строеж на височина - много скоро цялата планета ще бъде осеяна с тези ***.

5

анонимен

преди 5 години

Къщи от кЕрпич за всеки

4

Анонимен

преди 5 години

Изглажда здрава, но да не си вътре, а да я гледаш на снимка. Съсед на тъста купи бали слама за подобен "строеж", че се водело врем. постройка и не трябват всички разрешителни. Сламата обаче престоя 1,5 години на открито и сега е 3 пъти по-малко и почна да гние. Дворът се напълни с разни птици, мишки и т.н. Понеже беше решил да е пълно еко, няма основи а само дървени греди, които също гният вече. Най-старите къщи си имаха греди и едни плетени клони, а кирпича беше само пълнител в/у каменна основ

3

V

преди 5 години

Мнооого ,,умен,, трябва да си да направиш кръгла стая аа.. къща .И къде точно ще сложиш гардероба ??? Пак конструкторски простотии толкова типични за запада ;)

2

ergen4ev

преди 5 години

дали консервативното и традиционно мислене би могло да приеме този метод за масов?

1

бай ганю

преди 5 години

суперюръш на калтазапочвам да продавам слама за пълнежбез майтап но след 15 год повечето строителство отива на там(с по добро качество) може би не със размера и спецификациите конкретно на тази къща но май доста зидари ще останат без работа