37

Анонимен

преди 5 години

До 1997 година, общините имаха данните за имотите и си плащахме данъците. В края на 1997 ни накараха да попълваме едни огромни имотни декларации, в които да попълним напълно ненужни данни, които в общините ги знаеха, а ние се чудехме откъде да ги намерим. После за всяка най-дребна промяна трябеа наново да се попълва целият чаршав. Крайно време е този начин на деклариране да се премахне и да се замени с нормален, проектиран от хора, които могат, а не от Калинки като сегашният.

36

Анонимен

преди 5 години

Ей голямо мрънкане значи. Колко собственици непрекъснато променят нещо ? Много малко ! Ако не сте доволни продайте си имотите и живейте под наем, така нямате да имате отговорност да декларирате каквото и да е било. Това, по което трябва да се работи обаче е единен общински регистър, за да може общините да проверяват кой собственик е нарушител и да се сложат едни хубави глоби. Той закона е ясен основното жилище може да е само едно, а не пет примерно какво трябва да му се поправя на това ?

35

До 21

преди 5 години

Казваш, че в ЕС са 50% на 50% селско и градско... Кажи го на Белгия с 97% градско население, на Дания 87%, Швеция 85%, Холандия и Люксембург 82%, Испания, Норвегия и Франция 77%, Германия 74%, Швейцария 73%, ... България 71%. Близо до 50% са само Румъния 54% и Словения 48%.

34

Рентиер

преди 5 години

До Стар предприемачИ сега има напълно законен начин разходите по имота да се приспадат от сумата, върху която трябва да се плаща данък. Но трябва да се прочете нормативната уредба, да се помисли, а това са неща, които не са присъщи на готованци с ганьовски манталитет като тебе, които по цял ден се чудят кого да излъжат и каква далавера да спретнат. Очевидно ти не си никаъв предприемач, а най-обикновен квартален тарикат на дребно

33

Анонимен

преди 5 години

С всяко деклариране на нов основен имот, държавата трябва сама да сменя статуса на предишният основен имот на неосновен. Държавата разполага с тази информация и е подсъдно да я иска втори път от хората. Много нелепа е тази промяна в закона, която я иска ГЕРБ. Целта явно е пак да се краде от хората.

32

Анонимен

преди 5 години

Голям праз, че щели да вдигнат 3-те лева които плащам за съборената къща на село.

31

Факт

преди 5 години

Това с декларирането на имотите, е голяма простотия. За всяка една промяна, държавата те кара да декларираш изцяло всичко за имота, а човек даже може и да не знае някои детайли. Ако искаш да промениш, кое жилище ти е осноено, подаваш две декларации, попълнени от край до край - една за предишният и втора за новия. Нормалното е друго - в общината да си имат данните за имота и да се подават само промяната, а за основното жилище, трябва да се подава само кое е новото, а държавата да отписеа старото

30

един друг

преди 5 години

До 16: Бай Иване, тези проценти които си нахвърлял така смело не се лисещаш, че рентиера ще си ги калкулира в наема и на финала ще ги плати наемателя. Хайде почни да мислиш.

29

един друг

преди 5 години

То пък една отстъпка, данъка на апартамента реално е малка сума. Повече плащаме за такса смет - там отиват големите пари. А отстъпката за основно жилище е само върху данъка (не и върху такса смет) и реално е нещо дребно. И да го махнат все тая....

28

Маркс

преди 5 години

До25Енгелс. Журналистиката е зле с математиката.

27

Стар предприемач

преди 5 години

А кога ще позволят на собствениците, които отдават жилища под наем да могат да си приспадат разходите по имота? Сега дават да се приспада максимум 10%, а в много случаи разходите са над 50%, често 70-80-90%, не рядко и над 100% (на загуба).

26

Анонимен

преди 5 години

Аз пък се чудя,колко ще плаща цв.цв.?

25

Енгелс

преди 5 години

"две или повече от едно"те т'ва число не го знам математически на колко се равнява

24

Анонимен

преди 5 години

Абе какви са тия половинки - имаш имот, плащаш си пълен данък. Може да имаш 5 апартамента, а не можеш да им плащаш данъците. Моля.... у лево.Като не ти изнася - продаваш част от тях. Иначе да се отдават под наем без данъци, това бива. Е много сме тарикати.

23

Анонимен

преди 5 години

Малеее,яко крадене! Като за последно!А дано!

22

Анонимен

преди 5 години

За Германия си прав.Но там такива като ДжиПи Груп щяха да спечелят обществена поръчка точно никога след ремонт като този на Графа. Сигурно щяха да ги накарат да разбият всичко и да го направят наново на собствена сметка. А тук какво? Шефчето реве по медиите как го сатанизирали, а кметицата и другите от общината му пригласят. Наглеци.

21

Анонимен

преди 5 години

В ЕС - държавите са почти 50% на 50% градско на земеделско домакинства. А в някои и малки населени места градското е по малък % от земеделското.Местната власт е силна..

20

Радой Ралин

преди 5 години

Народа го ограбвали, ограбвали, ограбвали и озлобявали, озлобявали. Да плаща от къде..?! И започнал да Краде..., но вече без да се крие. .

19

Мнение

преди 5 години

И сега заради това, че някой определено не иска e-правителство и всяка Община да може в реално време да извършва проверките, както и да получава данни от разпределителните дружества за консумирани ток и вода, правителството реши да накаже данъкоплатците за неспособността си да въведе електронните услуги. Сигурно са изхарчили маса пари за опитите за електронни услуги, но реално резултата е нулев и то на фона на толкова ИТ компании, но явно не са точните ИТ компании.

18

Анонимен

преди 5 години

Две трети от населението живее в градове. В България това се получава вследствие насилствената колективизацияТака оцеляването е възможно само в града и то с крадене. Стотици имоти са празни по селата.