19

Анонимен

преди 5 години

Чакайте екипа от правителствени бастуни току що се събра те ще измислят и осемдесет и девети вариант.Ето една идея.Тотално здравно осигуряване политиците крадат от всички тотално те се осигуряват само а който може да краде и той.Пък честните будали да *** те и роби трябват кой политик ще си вдигне дебелия г.ъз да иде да работи нали.

18

Анонимен

преди 5 години

Ще ви изкристализирам четвърти вариант: закриваме държавната здравна помощ. Който има пари, да се оправя, който няма - да мре.Щото сега хем ми взимате парите, хем нямам здравна помощ. Поне не ми вземайте парите, че да мога да си плащам на частно, а?

17

anonimen

преди 5 години

До АнонименОт частните фондове ще могат да ги точат като разходи за управление

16

вдържаватана Боко

преди 5 години

Здр. система е толкова проядена от корупция и кражби,че 40% от пациентите не биват спасявани и умират в мъки,но за сметка на това "мъжете" от МВР армия и пожарна не плащат осигуровки и всичко това става в най бедната и корумпирана държава!

15

степан

преди 5 години

Докато има солидарност но между вносители добре но имали имали онова според потребности без труд ясна сметка на входа и изхода и на кого и от кой ще продължава да си е един КОМИНТЕР след време никой няма да внася и сега кукувичета бол особено събота и неделя представете системата след време само с малки и големи кукувяци само трайно безработни и само с права до там сте я докарали вече

14

До 10

преди 5 години

Когато не знаеш какво означават термини като монопол, картел и конкуренция, не използваш тези думи и си мълчиш по тема, освен ако не искаш да станеш жалък и смешен другарю. Когато имаш 200 здравни каси, няма как да има нито монопол, нито картел. Когато имаш свободата да избираш здравна каса или застраховател, ако не си доволен от него просто отиваш при друг където ще ти предложат по-добри условия, сега мога ли да сменя НЗОК?

13

Анонимен

преди 5 години

Новия модел да не донесе сътресения, че какви па големи сътресения от сегашното състояние. Решението е само да се закрие тази здравна каса, която всеки източва както си иска и да останат само частни застрахователни фондове, от тях няма да може да се източва нищо. Задължително застраховане към някой от тези фондове, за безработните държавата да плаща пак към някой от фондовете

12

Анонимен

преди 5 години

Здравната реформа у БГ-то е БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ

11

Анонимен

преди 5 години

Ама моля ви се, направете така че крадльовците в бели престилки да взимат не по 60 к, а по 80 к. Ама моля ви се - това на нищо не прилича.При тоя скъп живот. А пък болни винаги ще има - да финансират крадльовците от ГРОБ мафията.

10

Анонимен

преди 5 години

Каква конкуренция между частен монопол и картели? За какво ще се конкурират? Сега пациентът има пълна свобода и има конкуренция между личните лекари, специалистите и болниците. Частният застраховател ще сключи договор със своите болници и ще праща пациентите там. Ще взема пари за издръжка на застрахователното дружество, както и за собствените си болници. Да не е луд да дава пари на чужди и държавни болници.

9

Анонимен

преди 5 години

Допълнителното ЗО на година е около 500 лева при пълно покритие или по 40 лева на месец. Предлагам да се закрие НЗОК и всеки да си плаща тези 40 лева за това здравно осигуряване или директно на частници, защото когато човек тегли чертата, така излиза даже по-изгодно ! Против съм солидарността във системата, защото никой не мисли за работещите, защо ние да мислим за другите ?

8

проф. Ан

преди 5 години

"водат ..."Така започнато, е редно да завърши "... до стрес у системата"Но ако кажем "водЯт", то "до стрес в системата" звучи добре.

7

До 3

преди 5 години

Никъде на Запад няма една здравна каса - в Германия има над 200, никъде няма подобен пробит солидарен модел. Навсякъде са проумяли, че трябва да има конкуренция за да има качество.

6

счети

преди 5 години

Елементарна сметка:1. Осигуряваш се 25 години. Единствено за болничен поради грип посещаваш ЛЛ, плащаш потребителска такса. Накрая се разболяваш като за болнично лечение. Пак плащаш половината.2. Не се осигоряваш. Посещаваш лекар при грип, плащаш 20 лв. При сериозно заболяване плащаш накуп само за 5 години и си с възтановени ЗОП.Те това ни е здравното осигоряване.

5

Анонимен

преди 5 години

Единственото, което може да се даде на частни застрахователни дружества, е застраховка за материали и чаркове, коитоо сега не се плащат напълно от здравна каса. По-модерни изкуствени стави, изкуствени лещи за катаракта, всякакви бурми, винтове и планки, които сега пациентът трябва да плати и струват няколко хиляди лева. Но да им се даде да плащат за основна дейност и да дерибействат - това е престъпление спрямо народа и пациентите.

4

Анонимен

преди 5 години

Доктори милионери и здрави,народ болен и беден!Болен здрав носи!Крадене!Краденее...

3

до 1

преди 5 години

солидарният модел действа на запад , тук - "да не съм балък да плащам" е модела .

2

Анонимен

преди 5 години

Четвърти вариант:Премахване на общопрактикуващите лекари докога ще има палюаме веднъж от здравната каса, и втори път от потребителска такса.посещенията при специалисти - лекари да се извършва без направления, а касата директно да им плаща вместо на общоопрактикуващите. Колко много пари ще се спестят така.

1

Анонимен

преди 5 години

Всички проблеми произлизат от така наречения солидерен модел, който реално означава аз плащам, друг ползва, а НЗОК разпределя порциите, така че да има тлъсти комисиони.