31

Анонимен

преди 5 години

Голяма работа....учители! Може и без тях! Българите си знаят всичко!

30

До 28,пипи дългото ч

преди 5 години

Можеш да станеш лекарка.Ако си аптекар или химик някои от изпитите се признават.Има специалности.Дават и европейски 960лв стипендии плюс български 260.Живеят си царски.Питай в науката, или медицина факултети.Много аптекарите станаха лекарките по тази програма.Разбери повече,тези пари ги дава ес

29

Анонимен

преди 5 години

До иван 31Че те инспекторатите казват на директорите кого да назначат за учител. Ти да не мислиш, че директора решава кого да вземе на работа?

28

Анонимен

преди 5 години

Младите бягат в ЕС и САЩ заради по-високите заплати. Проблем е че не дават пари на по-възрастни безработни след 40 г. и не могат да се пенсионират до 70 г. стоят без работа.

27

иван

преди 5 години

ВСЕКИ ДИРЕКТОР Е ФЕОДАЛЕН ВЛАДЕТЕЛ!!! ОБРАЗОВАТЕЛНАТА МАФИЯ ДА СИ ОПРАВИ МЕНИДЖМЪНТА, КОНТРОЛ ВЪРХУ НАЗНАЧЕНИЯТА! ВСЯКО НАЗНАЧЕНИЕ ДА СТАВА ОТ ИНСПЕКТОРАТА! ПЕНСИОНИРАНИТЕ ДАСКАЛИ ДА ИЗБИРАТ ИЛИ САМО ПЕНСИЯ, ИЛИ САМО РАБОТА!

26

э23

преди 5 години

Абе кой ще стане учител за тези мизерни заплати?!!! И тази липса на дисциплина в училище. То там учителят няма никакви права. Този министър изобщо някога бил ли е учител.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 28Отправете запитване към г-жа Такева, тя е компетентна по "преквалифицирането" на кадри. Ако имате желание да похарчите едни излишни пари за обучение, госпожата ще ви помогне.И аз се чудя дали да не я питам къде има курсове за ядрен физик.

24

Анонимен

преди 5 години

а за вишистите от парламента ?? особено тея като Болен с диплома от семинарията

23

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

преди 5 години

Да се организират и квалификационни педагогически курсове за "учените" от БАН, а също и за останалите висшисти, които работят там. Тези курсове да са задължителни. Така по-лесно ще преживеят закриването на институцията в сегашния й вид и трансформирането й съгласно онези принципи, по които е функционирала допреди 70 години.Ще последва редуциране на броя на ВУЗ-овете и няма да има места за преподаватели във ВУЗ за всички бивши БАН-аджии. Но учители ще могат да станат и няма да са без работа.

22

Анонимен

преди 5 години

В провинцията няма глад за учители, за всяко място се явяват по няколко, вземат човека с най-силните връзки. София е друга бира, с учителска заплата там не се живее, пък и възможности много.Че до няколко години ще се пенсионират поне половината учители е вярно. Въпрос на съчетание от връзки и ниски пенсии, но и в момента доста пенсионирани учители работят.

21

КумчоВълчев2

преди 5 години

Проблемът няма да бъде след 15 години, а вече беше преди 15 години. И понеже тогава не бяха взети никакви адекватни мерки, сега е твърде късно. Ако все пак министъра иска да свърши нещо полезно, може да разкара дъртите гербави калинки от системата на образУванието.А младите учители да изкарат курс по самозащита, звероукротителство и следене на соц.мрежи.

20

Анонимен

преди 5 години

Така реват и за лекарите(че не били останали), а се оказва, че България е една от страните в Света с най много лекари на 100 хил.д.нас., за сравнение Велика Британия има два пъти по-малко... Факт!!!

19

Копаеме усилено

преди 5 години

Екстра, ще съберат безработните да възпитават бъдещото поколение. Това е безумие. Ако някой от друга професия се навие да е даскал значи нещо му има и при този глад за кадри в БГ е останал без работа - я нещо му хлопа здраво, я е много некадърен, я има някакъв нездрав интерес към дечица. МОН по принцип си надробва големи каши поради липса на мозък на служителите

18

Дон Тонино

преди 5 години

И без това ромеите след време ще са мнозинство, а те не обичат да ходят на училище, така че е по добре да си спестим разходите, няма да има нужда изобщо от училища.

17

Щерю

преди 5 години

Тези хора, на които МОН се надява, ако са искали - досега да са се върнали...

16

Мария

преди 5 години

Дори и 5000 да беше заплатата не бих станала учителка, докато правата на учениците са от земята до небето, и докато някой директори забраняват да се пише 2-ки

15

Анонимен

преди 5 години

Целта е неграмотни да учат другит, че другите се пенсионираха.

14

Анонимен

преди 5 години

Търсят се учители? Трънки! Децата намаляват, закриват се паралелки и цели училища. Никой не търси учители. Просто поредната палавра за искания за заплати. А повечето от сегашните даскаля не заслужават и МРЗ за това, което "творят" по работните си места.

13

Анонимен

преди 5 години

Добре че вече си изнесох едното дете да учи в нормална държава. Сега май и другото ще изнеса още в гимназиален етап.А си мислех, че сме на дъното в образованието. Явно може и да се оре това дъно.

12

Риформа до дупка!

преди 5 години

Просто си представих нашата математичка (доста странна леля) да води информатика. Само ще отврати дечурлигата и от компютрите :-)