44

Анонимен

преди 5 години

Да се открият домовете, които бяха закрити по препоръка на ЕС. В тях децата се гледат и обучават от квалифицирани кадри. Ако едно дете се гледа в къщи от майка си, какво ще го научи? А майките вместо да стоят в къщи, да започнат работа и с данъците и осигуровките, които плащат да подпомагат системата "която ги убива". Освен това месечната издръжка на едно дете в специализирана институция е по-ниска от парите, които искат майките.

43

Анонимен

преди 5 години

До МаяАко не са нашите данъци ,от къде ще вземат пари за такива като вас .Така ,че не ми даваи акъл /които нямаш/ къде да ходя .

42

А БАЩИТЕ КЪДЕ СА?

преди 5 години

А бе, тези деца бащи нямат ли? Само майки ги влачат насам натам да ги показват като на изложба.Имам чувството, че се гордеят с продукта си.

41

Анонимен

преди 5 години

ПОЗНАВАМ СЕМЕЙСТВО С ТРИ ДЕЦА, И ТРИТЕ С ТЕЖКИ МЕНТАЛНИ УВРЕЖДАНИЯ. СЕГА НА ПЪТ Е ЧЕТВЪРТОТО. И КАЗВАТ, ЧЕ СЕГА ЩЯЛО ДА БЪДЕ НОРМАЛНО. ДРЪН, ДРЪН.

40

Анонимен

преди 5 години

За нормалните деца се отпускат жалки суми. Нима те не изискват грижи и нямат специални потребности?А те са бъдещето на нацията.

39

Анонимен

преди 5 години

За това са виновни родителите.Или са с увредено ДНК, или са вземали наркотици, или са алкохолици, тютюн и пр.Само те са виновни, няма кой друг.

38

Анонимен

преди 5 години

Присъдата да се родиш българин е по-страшна ...А като чета коментарите си мисля, че българин е диагноза.

37

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСамо за тях ли трябва да се осигури такъв живот .Стига писна ми .

36

До 12

преди 5 години

До 12 "До Сократис"Защо се хващаш за аутистите? Те са изключително интелигентни и могат прекрасно да се реализират в обществото.Говорят ти за генетично увредените които се раждат от роднински бракове или от родители които самите те са обременени.Тук може да се каже и за деца на алкохолици, наркомани или прекарали тежки инфекциозни заболявания.А нещо за родилките на 12 г? Или техните деца ще бъдат перфектни...Само не репликирайте с единични примери-изключения винаги има но те са единици

35

Анонимен

преди 5 години

До 32Повечето от тия хора са завършили специална педагогика, олигофрено-педагогика, социални дейности, медицински сестри и пр. Ти ги изкара некадърници.

34

Анонимен

преди 5 години

До 33Продължаваш с агресията, предубедените ти логики и шаблони в главата. Сгреши пак! Аз също съм от тия с 176лв.Ако се беше замислил/а над думите ми, щеше да ги схванеш, вместо да пишеш първото, което ти дойде на устата.

33

до 29

преди 5 години

Да нямам потенциал и съм агресивен, понеже съм един от тези със 176лева.А мнението ти е само риторична философия, далече от реалностите.

32

до 31

преди 5 години

Сега ще ти кажа в дневните центрове и домовете за инвалиди масово работят некадърни комплексари които не могат да си намерят работа никъде другаде, нормални там не искат да работят.В малките градове където безработицата е голяма е още по зле, кметовете назначават там свои хора с връзки абсолютно нямащи идея за кво са там и не искащи да се занимават с потребителите по никакъв начин, само да си зимат заплатата.И да ако искаш може да се оплачиш на АРМЕНСКИЯ ПОП, но няма да помогне особено в БГ

31

Анонимен

преди 5 години

Тази жена не трябва да работи в Център за деца. Тя постоянно сравнява детето си с другите деца и се озлобява срещу всеки, който е с по- леко заболяване.Защо в Дневните центрове работят емоционално обременени хора?

30

Анонимен

преди 5 години

До mgsДа не мислиш, че на другите хора им е лесно? Те нямат ли своите си грижи, съдба, неволи, тревоги... Искате компенсация за душевните ви терзания, самообвинения и несбъднати мечти??? Никой не е длъжен на ви компенсира провалите в живота.Не се опитвайте да манипулирате общественото мнение чрез философски трактати. Опитвате да будите състрадание и да откопчите пари. Ако не стане вашето, започвате да кълнете.

29

Анонимен

преди 5 години

До 27Въпросите ми са реторични. Явно нямаш потенциала да ги схванеш. Не само нямаш потенциал, но и си агресивен/а. Готов/а си да обиждаш.Инвалидите с 176лв пенсия оцеляват сами, на тях няма кой да им помогне. Да не мислиш, че техните близки, ако изобщо имат такива, са милионери или милиардери? Не ми отговаряй. Последният въпрос също е реторичен.

28

mgs

преди 5 години

До Анонимен 26Да успееш да се грижиш за някой в това положение повече от 18 години, те това е формулирана мисия. Ти който ги осъждаш, не винаги успяваш да проведеш нормален диалог, когато си плащаш стоките в магазина, а говорим за човек, който трябва да се бори срещу съдбата, природата, и собствените си угризения и самообвинения за състоянието на детето си...

27

до 23

преди 5 години

Задаваш *** въпроси, те не живеят с 170 лева щото няма как, цял живот разчитат на подаяние, чужда помощ, помощ от родители докато са живи, а тези по институциите(домовете за инвалиди) се третират като трета ръка хора от персонала там понеже нямат никой зад гърба си.Общо взето става въпрос за един мизерен и унизителен живот, докато умреш.А Терминал 2 е спасение само за здравите, инвалидите не могат да си го позволят по много причини.

26

Анонимен

преди 5 години

От горе казаното човек остава с впечатление, че майките на хората с увреждания са също с увреждания, след като не могат да формулират исканията си.Една казва 150 млн. са малко, друга казва, че не искат пари - а разбиране, трета казва Системата убива, четвърта иска като на Запад, но нито една не каза, че грижата за инвалидите може да бъде толкова колкото може да си позволи държавата, т.е. - прилежащото и' население !

25

Анонимен

преди 5 години

Много пари се отпускат на доставчиците на помощни средства- колички, протези, слухови апарати, дюшеци... Има фирма майка в Сф, с офис, служители- наем, ток, вода, телефон, заплати, осигуровки. Тая фирма си има дъщерни фирми в провинцията, в почти всеки град- офиси, наеми, ток, вода, телефони, консумативи, служители- заплати, осигуровки... Кой финансира тия фирми? С какви пари? Каква е реалната стойност на помощните средства, на каква цена ги "дават" на инвалидите посредством АСП?