8

Анонимен

преди 5 години

СРАМ И ПОЗОР ЗА НАШИТЕ "МЕДИИ"! тАКИВА ПРОЯВЯВАТ нЕВЕЖЕСТВО И ГЛУПОСТ! ТАКИВА НЯМАТ УВАЖЕНИЕ И БЛАГОГОВЕНИЕ КЪМ ХРИСТИЯНСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ПРАЗНИЦИ И СВЕТИНИ! БОГ ПОРУГАН НЕ БИВА!

7

Анонимен

преди 5 години

Продължение от номер 7:Като при положение, че света преподобна Петка Българска е девица, посветила живота си на Господ Бог Иисус Христос, като е станала монахиня и е запазила своята девственост и се е подвизавала в постнически и монашески трудове, за каква ПЛОДОВИТОСТ става въпрос? Светицата ( както и свеки светец и светица) закриля се застъпва пред Бога за всички - и за деца, и за семейства, но тя се моли най-вече за монашеския чин, защото тя е ПРЕПОДОБНА, т.е МОНАХИНЯ.

6

Анонимен

преди 5 години

На 14 Октомври по стар стил с епочита и се чества Празникът Покров на Пресвета Богородица, а НЕ света преподобна Петка Българска. Най- лошото е, че нашите новинари, медии и всякакви други "интелетулаци" говорят ГЛУПОСТИ, с което те показват НЕВЕЖЕСТВОТО СИ по отношение на духовните и религиозните празници и въпроси. Най-лошото е, че днес, на 14.10.2018г., по БНТ , вечерните новини, водещият казал следната глупост, че света Петка Българска е "покровителка на брака и ПЛОДОВИТОСТТА!"

5

анонимен

преди 5 години

Големи гл.упости пишете.Какво общо имат магиите и гаданията с Бога?Не смесвайте нещата,че човек непросветен ще вземе да ви повярва.По-добре,когато искате да пишете за някой църковен празник да се допитате до свещеник.Какви са тия магии,какви са тия нечисти дни?За хора с нечисти помисли дните са нечисти,а за вярващия християнин всички дни са Господни.И почитта към светците е в църква,а не на мегдана.

4

Пет

преди 5 години

Не знаех че и аз имам имен ден...по принцип празнувам на Петровден..Моля тези които мразят християнските празници да не плюват и недоволстват по коментари. Нека имаме и повод за някаква радост. То друго много не ни остана...чете се само за уб.ийства.гра.бежи. ***.силвания. ката.строфи ***.фии и бан.дити...подсолени и с етни.чески и рели.гиони Скан.дали! Света се самоунищожава! А уж Хората били най умните? В животинския свят.

3

Achriman

преди 5 години

До Анонимен 4Извади си празната главица от роклята на гусито, дето ти промива мозъка и виж къде са атеистичните нации. Южнокорейци, канадци, не само повечето европейци.

2

Анонимен

преди 5 години

Честито на всички именници!Бъдете здрави и щастливи!

1

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Честит празник на всички православни християни и на десетките храмове,които имат за патрон Света Петка Българска.Това е една от най-тачените български светици,затова народа я помни и пази традициите да я почита.Бог да закриля целокупния български народ.