25

Цецо

преди 5 години

На снимката виждам четири камъка... или се бъркам?!? :)

24

Анонимен

преди 5 години

Камъните падат, падат от небето..........

23

Анонимен

преди 5 години

Време е, да се изгради орбитална защита. Животът ми е прекалено хубав, дюза да си позволява каквито и да е рискове...

22

Анонимен

преди 5 години

Само че тия отломки който преди съм виждал изглеждаха точно така защото бяха от сръбски снаряди с обеднен уран при войната в Босна.Виждал съм подобни и от паднали високопробивни военни ракети това прилича на част от пробивната сърцевина и е предназначено да пробива тежко бронирани мишени нл никой не е видял ракета.Тоест прилича само на едно подобрена версия на безгилзово магнитно оръдие тоест любимия ви рейлгън от компютърните игри и случайно и САЩ и Русия и Япония разработват такива и там.

21

Анонимен

преди 5 години

Половината статия разчита на неграмотността на населението.Има и метални метеорити но нито един няма магнитни свойства защото за тази цел е нужно да има магнитен индукционен процес а той изисква двоен слой от горещ метал единия твърд другия течен тоест като условията в земното ядро.Обекти с диаметър под 1000 км не могат да имат магнитно поле освен ако не са намагнитени от външен източник но тогава след контакта с източника полето бързо изчезва.Преди също съм виждал такива отломки.

20

й

преди 5 години

До neo5пич, ти направо ми върна вярата в българина !не помня от кога не бях чувал българин, който да може да мисли !!!!естественно че не са метеорити, повече от очевидно е !по-интересен е въпросът какво са тогава и от къде са се взели - ти какво мислиш ?

19

Щерю

преди 5 години

Скъсали оризовата хартия на покрива с гръм и трясък...

18

neo5

преди 5 години

"След огледа на покрива са намерени три камъка с размер 10, 5 и 4 см. Всеки от тях от едната страна е обгорял."Как от едната страна показно обгорели, те като навлязат в атмосферата се нагряват еднакво цялостно, нажежават до червено. Вие мен за какъв ме взимате?! :Ю

17

Анонимен

преди 5 години

Този камък на снимката е по-скоро на 4,5 години и е ползван в огнище или барбекю. Истински паднал метеорит има следи от топене и само трудно-топим материал издържа Жалко че не съм виждал истински, но знаете какво остава в ковашка пещ примерно като шлака

16

Анонимен

преди 5 години

Дано са си запазили един-два. И покрива ще могат да си оправят и ще са финансово обезпечени до края на дните си :)

15

АнонимеН

преди 5 години

До до 10АБСОЛЮТНО ГУБИШ В ТОВА НАПРАВЛЕНИЕ ! НЕ 10СМ А 1 СМ ЩЕ ПРОБИЕ ПОКРИВА НА 100 ЕТАЖНА СГРАДА И ЩЕ СЛЕЗЕ В МАЗЕТО!!ЗАВИСИ ОТ КАКЪВ МАТЕРИАЛ Е! АКО Е ТИТАН ПОРАЖЕНИЯТА ЩЕ СА СЕРИОЗНИ А МОЖЕ ДА Е НЕЩО МНОГО ТЕЖКО ТОГАВА ПАК ЩЕ ИМА ДОБРИ ПОРАЖЕНИЯ!И МЕТЕОРИТИТЕ ПАДАТ СЪС СКОРОСТ 13 ДО 70 КИЛОМЕТРА В СЕКУНДА! ПЕШЕ ГО В НЕТА! КОЕТО ЗНАЧИ 50 000 КИЛОМЕТРА В ЧАС ДО 250 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА В ЧАС

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен -Как точно се пада НАД нещо?джурналето е искал да подчертае, че метеоритните късове са паднали на външната страна на покрива, а не някой да си помисли, че са паднали изпод покрива.

13

Анонимен

преди 5 години

В Южна Африка една застрахователна компания застрахова дори срещу удар от метеорит,от порядъка на милиарди,всичко това е реклама, разбира се.Но след този случай предполагам ще променят цените.Все пак случва се. А пък японците изпуснаха джакпота в Южна Африка.

12

до №10

преди 5 години

Малко глупаво изказване не мислиш ли ? Скороста най-малкото се убива АДСКИ много от триенето и съпротивлението на атмосверата. Максималната скорост посигната при свободно падане е към 1000 км/ч. Не мисля,че този метеорит се е движел с много по-висока скорост от това, така,че без проблем това парче може да не пробие каквото и да е . Това не ти е метеорит с големи размери.

11

роко

преди 5 години

На метеорита, цената е по скъпа от злато.... може да си построят нова къща с тях...

10

АнонимеН

преди 5 години

ГЛУПОСТИ НА ТАРКАЛЕТА!!!АКО ГИ БЕШЕ УДАРИЛ МЕТЕОРИТ СЪС РАЗМЕРИ 10 САНТИМЕТРА ЩЕШЕ ДА СЛЕЗЕ НАПРАВО В МАЗЕТО ОТ ПОКРИВА И ТО ПРИ 10 ЕТАЖНА СГРАДА И ПОВЕЧЕ!

9

Анонимен

преди 5 години

Таванът пада, метеоритът - не.

8

бай ганю

преди 5 години

кой ли ги е направил преди толкова много години?той света май не е толкова стар ама айде карай ще вярваме че е така

7

Дали са от метеорит?

преди 5 години

За мен на снимката това са като парчета от шоколадова пита ,, Моцарт". Поне така изглеждат тия дето продават в гръцката сладкарница на Дондуков.

6

загубени в превода

преди 5 години

мое ли бе, тия дето ви плащат не ви ли четат?! или ви дават по 3 500 рубли, минимална.