38

Емо

преди 5 години

Бай Ачо, ти какво искаш сега, да няма дискусия, щото е вредна. Според теб. Виждам че най-обичаш нищопревенето, нищоговоренето и лапането на мангизи без да работиш. Кротни се малко, не може да си на всяко гърне мерудия. А как реши, че обществената нагласа в България е за измисленото лятно време? След като и анкетата в сайта показва обратното.

37

коко

преди 5 години

До ЗлобенУважаеми г-н Злобен астрономическото време не е от хиляди години ,а от 150 г.и е създадено от Флеминг ,който мисля ,че е бил човек.Радвам се ,че си открил слънчевия часовник

36

Христо

преди 5 години

Въпросите са два: какво да показва часовника и кога да започва работният ден за обществените институции. Мнението ми е: часовника да показва зимното време - то е по вярно. Работният ден, обаче САМО през месеците май, юни, юли и август да започва с 1 час по-рано. В този период и хора и животни наистина се адаптират към лятно ранно ставане от сън.

35

Шопо

преди 5 години

Това смешно човече,Джамбазето, всеки месец гушка по 18 000 ? и се прави на разбирач ,обаче не е свършил работа за 5 стотинки ! От старите 5 стотинки...

34

Анонимен

преди 5 години

Земеделците и животновъдите, другарю Джамбазки, открай време си знаят кога да стават - " в тъмни зори".А според " накакъв с рисърдж" точно в провинцията хората предпочитат астрономическото( зимно) време.

33

Злобен

преди 5 години

Чета по- горе коментари на елементарни и изключително неуки хора. Българският народ не е ***, той е изключително ***. От хилядолетия тук по тези геогравски ширини генетично ни е заложно астрономическото- реалното часово време. Всичко друго е измислено и фалшиво от човека. Какви старци стават рано, какви деца стават късно. Селянинът забива една сопа в земята и по сянката на пръчката определя почти точно часа. Това се нарича слънчев часовник ⌚. Положението на земята спрямо слънцето .

32

:):)

преди 5 години

дъртаците искат зимно щото се ококорват по ранни часове а вечер си лягат с кокошките, отврат, в кой век живеете бе, метаболизма на човек е най силен около 17/18 часа вие искате това време да го забиете в тъмницата, аманот ориенталщина

31

Гадняра

преди 5 години

Аз предлагам да бутаме часовниците вяка сутрин с един час напред.

30

Вили Петков

преди 5 години

Аз предлагам еврореферендум в деня на изборите за Европейски парламент догодина. Всички граждани на ЕС да гласуват за кое време искат, прав е Джамбазки.

29

Пишман булгар

преди 5 години

Българите са 500години назад ,ся за един час проблем ли ще има.

28

Анонимен

преди 5 години

Да разсъждават само инженерите.На всеки 1750км(грубо изчислено) часовете се променят.Поради въртенето на Земята.Това че г-н Х днес ще се събуди един час по-рано няма да се отрази,ама никак ,на растежа на пшеницата.Нито на банковите операции, следващи за деня.Но това ще спести еленергия,която умножено по милиони м-р Х ще спести ЕНЕРГИЯ. Това е следващото задъхване на човечеството.ЕНЕРГИЯ

27

Анонимен

преди 5 години

За толкова години, това е единственото разумно нещо, което е казал тоя... Като се замисля, майтова важи за цялата клика на "патреотите".

26

Ким Чен Ун

преди 5 години

До Анонимен Ами припкай в Индия тогава като искаш азиатско време

25

Анонимен

преди 5 години

Най добре е сутрин да не ставаме по часовник.Кой когато се събуди.И после отиваме на работа. Но не всяка сряда.

24

Камен

преди 5 години

Не стана ли вече ясно на всички, че нито зимното време е подходящо за лятото, нито лятното за зимата. Да се откажем от тази *** инициатива да не сменяме часовника и да си останем както до момента с лятно и зимно часово време.

23

Земеделец

преди 5 години

Какво замесвате земеделците в цялата тази бъркотия! Земеделецът започва работа по изгрев слънце и приключва по залез.Дреме му на ....в колко часа се съмва или мръква.

22

Тъпанар

преди 5 години

До Ала Бала"Лятното време е измислено за да се удължи работното време т.е. експлоатацията"Бе тя експлоатацията не зависи от времето. И в лятно и в зимно - тя си е една и съща. Даже и съвсем да го махнат времето, експлоатацията ще си остане

21

анонимен

преди 5 години

Проблемът е заложен още през 1979 г., когато беше измислено това лятно часово време и ни подложиха години наред на този тормоз! Всички дебати и референдуми са излишни, да си останем всички по истинското астрономическо време и край! Точка!

20

Ала_Бала

преди 5 години

Да остане естественото време свързано с слънцето и определените часови пояси. Това сега се нарича "зимно време" Лятното време е измислено за да се удължи работното време т.е. експлоатацията. Нищо не се пести, печалбата става по голяма.

19

Анонимен

преди 5 години

Времето е константа.Това,че г-н А или м-рБ ще си навият будилника с един час разлика не променя нищо друго, освен че техните дейности ще се развият с един час разлика.Тъй или иначе часовата разлика съществува откак Земното кълбо се върти.