21

Хах

преди 5 години

От всеки един човек дето се осигурява на максималният доход, скапаната държава получава по над 900лв. А сега иска и още. А в отговор на това какво. По висок стаж за пенсии. Родителите на тези същите хора получават мизерни пенсии. А някакви скапани шапкари се пенсионират на 45. И взимат тавана на пенсиите. Не стига, че никога нищо не са правили освен да ръсят рушвети ами и най-големите пенсии взимат.

20

Хах

преди 5 години

Аман от завистливи хора в тази държава. Къв ви е проблема, че някой е успял да се продаде за голяма заплата и бачка като вол по 12-14 часа висококвалифициран труд. Като сте толкова завистливи. Ами говорете и вие поне два чужди езика перфектно. Програмирайте на три. Работете върху милионни проекти с голяма отговорност и напрежение. Нямайте време за семейството и децата. Ама не ви се иска нали. И не сте инвестирали няколко десетки хиляди лева или евро в образованието си.

19

Анонимен

преди 5 години

До Дреме ми за ИТсъгласен съм с тебработя като програмистпрограмистите са като мутритеегоистимислят че те са на върха на хранителната веригаи не ги е грижа за другите човешки същества

18

Дреме ми за ИТ

преди 5 години

Тези които работят като програмисти взимат зверски заплати.Толкова са разглезени че няма накъде.Останалите хора се превиват за без пари,но техния труд е казано че трябва да е евтин.Всеки труд има стойност и минимум тази стойност трябва да покрива разходите за нормален живот.В Дания богатите плащат огромни данъци ,и така има баланс,няма пропаст между бедни и богати.Малко им е на ИТ-тата ,още по големи данъци да плащат.

17

Анонимен

преди 5 години

Аман от завистливци. Много им били парите ще ги обложим. Средно статистическия програмист плаща по 900 лева данъци на месец и срещу това не получава нищо. Нито здравно осигуряване защото е каца без дъно. Нито пенсия щото трябва да я доживее. И е в най-светлия сектор в държавата. Айде оправете си разходите и си съберете сивата икономика. А не се за имайте с хора които на 45 са умствено изстискани. Като е толкова лесно ела стени програмист работи по 12 часа изкарвай пари и дай 30 %на държавата.

16

Анонимен

преди 5 години

В нормалните държави данъците плащани от хората с по висок доход са по висок процент от тези с по нисък доход .

15

Анонимен

преди 5 години

Ко... Не....Писна ми от тази андрешкивска завист...

14

Анонимен

преди 5 години

заплатите в ИТ се договарят на нетно ниво, работодателя си прави сметка за брутототака че цялата тежест ще отиде в него и ще се преподпишат малко договори

13

Четящ

преди 5 години

Става дума за цифром и словом 79 лв на месец , допълнителна сума за осигуровка. Разделена между работник и работодател. Т. Е работодателя трябва да се бръкне за около 45 лв на месец. На заплата ит.... Хиляди, дали е много....

12

Анонимен

преди 5 години

До8. Този сектор се следи прецизно от НОИ и Статистическия Институт. Тук лабаво няма. Чужденеца в западната страна за такъв специалист на месец, ще плати 8000- 10000? / от тях ДОО ще е 2000?/ . Тук съответно /3000- 4000лв. И ДОО средно 900лв на месец

11

Анонимен

преди 5 години

Преди няколко години в ИТ сектора голяма част от заплата се получаваше под масата, явно скоро отново ще е така

10

Анонимен

преди 5 години

След време сега младия, но после пенсионер. Ще установи, че голям процент от тия пари липсват. И ще покаже на НОИ, колко му е превеждал чужденеца. Но Чиновника от НОИ ЩЕ каже, че е било в друго време. Времето на корупцията, сегашното. А дотогава ще ни всички ще борим корупцията и ще я гониме далече на изток да бяга. Защото на запад тия внесени пари от частни фирми са в индивидуални сметки. И там в осигуряването лабаво няма. Защото общ чувал - солидарен, масов, кооперативен, цетрализиран- няма.

9

Анонимен

преди 5 години

Проблема е сериозен от това, че чужденеца - шеф на фирмата. С платеното от него ДОО / включено и здравно/ отива пряко в НОИ.В НОИ като влезе сумата примерно за платено на човек на месец 800- 1000лв. Направо влиза в пробития чувал на здравната каса, както и за пробития чувал пенсионна каса. Чужденеца това него интересува.

8

One

преди 5 години

Ще доведе до разходи в размер на 150 000 лв. Смях. Това за бизнес с оборот стотици милиони лева годишно. Ако може понеже са много куул изобщо този сектор да не плащат осигуровки. Най добре

7

Счети

преди 5 години

В този сектор се работи на зверски печалби, така че трудно ще ме трогне въпросният господин. Има други отрасли на икономиката, които въпросното повишение, ще удари доста сериозно, защото ИКТ сектора е конкурентоспособен спрямо европейските цени и дори и с това увеличение пак техните цени ще са по-ниски, нали точно за това има такъв наплив от чуждестранни фирми.

6

Анонимен

преди 5 години

Тия изобщо не ме вълнуват и без това печалбите на работодателите им изтичат навън, а с това което заработват на ишлеме нямат никакъв проблем да живея и то добре у нас така, че да плащат и да не ревът.

5

House M.D.

преди 5 години

Огняне, вместо да плямпаш, обърни се за помощ към двамата си приятели - г-н Торментор и г-н Микеланджело.

4

Тошо артиста

преди 5 години

Никои няма да се интересува за тия които работят в чужди фирми или в чужбина. Така бе в соца така е и сега.След 10.10. Правителствата се интересуват да запазят власта.

3

Анонимен

преди 5 години

на правителството не му дреме за бъдещетото гледа как да оправи положението до изборитепари за пенсии няма, за това изтисква от бизнеса каквото може сега

2

Анонимен

преди 5 години

Познавам много такива които не искат да работят за без пари. Предпочитат да им пращат родителите им от чужбина евро и да си живеят живота. Докато заплатите не станат европейски за каквито претендират че сме едвали младите ще започнат работа. Неможе да претендират че сме в европеци а в същото време да живеем като Африканци. Какви европейци сме като неможе да си платиме тока водата парното храната. Та истинските европейци изобщо не се притесняват за това как да си платят консумативите.